I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Varför är så många svenskar rädda för invandrare?

Övrigt - Blandat

   

2007-09-26 22:45

Varför är så många svenskar rädda för invandrare?

Ja varför vill de kasta ut dem ur landet, varför skyller de allt möjligt på dem och varför diskrimineras de. Vad kan det bero på? Till och med på whoa ser jag massa efterblivna bönder med tydliga nationalistiska tankegångar. Kan det bero på att dessa svenskar har varit med om att blivit förlöjligad nån gång på dagis/skolan av de "tuffa blattekillarna" och nu fått ett trauma? Är de avundsjuka på att de verkar ha roligare och anordnar salsafester och liknande, dansar med tjejer på klubben och kanske är mer högljudda och tar för sig etc? Att de har lättare att interagera med folk utan att behöva vara fulla som svin? Kanske deras vänner är rasister så då måste de också dela deras åsikter pga grupptrycket? Är det mobbartarmen som kickar igång, känslan att få ha lite power och vara överman genom att konstant kasta ur sig förolämpningar och personangrepp mot invandrare? Gärna när det bara finns ett par av dem i klassen eller på skolan? Så fort man ens sitter på youtube och ser en film som överhuvudtaget har med nån med invandrarbakgrund, kan vara så lite som nån sekund eller två, så fylls halva kommentarlistan av "Jävla apor", "Fy fan, blattar är ditt och datt" osv. Att bara röra sig på stan och lyssna på folk så märker man snart att var och varannan "svensk" är mer eller mindre smygrasistiska.

Hur kan man vara så jävla efterbliven att man inte förstår logiken bakom problem som uppstår mellan samhällsgrupper? Är det för att de är invandrare och inget annat? De är födda med en fucked up genpool eller? Det kan möjligtvis inte ha något att göra med att de har en svårare situation i samhället och diskrimineras?

För inte fan ser vi länder där dessa invandrare (låt oss för exemplets skull ta Iran) kommer ifrån med exakt samma förhållanden. Om nu iranier skulle ha tjuvaktiga, bråk och våldtäktsgener som en del påstår, hur kan det komma sig att detta inte finns i Iran? Inte mer än i Sverige eller ngt annat land. Eftersom alla invandrare, oavsett härkomst, klumpas samman i invandrarfacket så blir det så fort nån med härkomst från ett annat land gör ngt kriminellt, att en invandrare gjorde det. Är det en svensk så skrivs det ingenting, bara att en man, ålder, namn, gjorde det.

Massa slödder i de nationalistiska partierna försöker mata sveriges befolkning med propaganda och hänvisar bl.a. till BRÅ osv. Visst, det kanske är fullt möjligt att invandrare per sé har ett par procentandelar högre representation inom vissa brott (precis som svenskar har det inom andra brott) men beror det verkligen på att de är invandrare eller beror det i så fall på andra faktorer?

Att vara svensk är att vara svensk medborgare och ha ett pass som är svenskt. Inget mer, det kvittar vilken hudfärg man har eller vem man tillber. Alla nationer är uppbyggda på invandrare som kommit i vallvågor genom århundradena. Sverige är inte annorlunda. Varför är USA den överlägset största politiska, militäriska och ekonomiska maktfaktorn i världen trots att landet är byggt uteslutande på invandrare? Eller kan det bero på just det?

Är sjukt trött på allt slödder, skapa er egen lilla Ö-nation och stick dit, där ni kan odla facistiska idéer o