I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Minska på kött alt. bli vegetarian? (Sanning vs fördomar)

Övrigt - Blandat

   
Poet

2011-02-21 14:42

Minska på kött alt. bli vegetarian? (Sanning vs fördomar)

Alltså jag har alltid haft en komplex relation till just nötkött, griskött och lamm. Även fågel har jag lite svårt för emellanåt. Jag har liksom lite problem med att äta kött när det ser ut som kött. Låter märkligt, I know men jag tycker senor, fett och brosk bara är allmänt vidrigt. Tills jag skurit bort allt jag inte tycker om på en flintastek så är det typ bara 2 cm² som jag kan tänka mig äta. Har absolut inget med djurens rättigheter (även om jag tycker att de bör ha så drägliga liv som möjligt) att göra. Utan jag är helt enkelt bara äcklad av kött på sistone.

Saken är den dock att jag upplever att all jävla veggo mat är så extremt dyr och lite svårtillgänglig. Alla ni icke-köttätare här på Whoa, hur ser er menyer ut? Vad äter ni hemma? Och snälla, simpla grejer också som man inte behöver dra till Astrid & Aporna, stup i kvarten för.

Och självklart, hur pass frisk är man som vegetarian? Känns som alla vegetarianer jag möter alltid är bleka och saknar typ noll livsglädje.


Love!

At the gates of Eternity...

2011-02-21 14:57
Kött är ju det bästa som finns. Skärp dig! Finns det något bättre än en grillad jävla köttbit på sommaren, sköljas ner med en god öl i kvällssolen? Med pommes och bea. Mums!
Rädda en ko, ät en vegetarian!

2011-02-21 15:00
Ponty0ne: Amen brother!

2011-02-21 15:21
Haha, jag älskar dem fördomar du har för de är verkligen så himla vanliga.

Jag äter i princip bara vegetarisk mat sedan 1 september 2008, samma dag som jag flyttade hemifrån. För min del gjorde jag det bara för att jag kunde och att jag ville bidra lite mindre till djurplågning, men har inte saknat kött alls utom fisk kanske.

Jag har bara upplevt att den vegetariska kosten har haft hälsosamma effekter på mig. Vikten har varit stabil, jag har mer sällan varit sjuk och jag har orkat precis lika mycket som förr. Dock så har jag varit nogrann med VAD för vegetarisk mat jag ätit och att jag fått i mig allt jag behöver. B12 och järn är något som en del veganer och vegetarianer får brist av, men för egen del så har jag inte slutat med mjölkprodukter och tar kosttillskott ibland och har därför aldrig råkat ut för något sådant. Det är väl oftast då man blir blekare också när man har näringsbrist? Jag är lika blek som jag var innan dvs snövit, så kan inte säga så mycket om det.

Vegetarisk mat är inte dyr om man har lite framförhållning. Själv lever jag mycket på olika typer av bönor, linser, kikärtor, soyaprotein, ägg och ibland quorn. Köper man torkade bönor, soyaprotein och sådant och blötlägger själv och kokar så kostar det nästan ingenting. Har man inte framförhållning så har bland annat Hälsans kök halvfärdiga köttsubstitut som kostar mer. Sådana har jag slutat med i princip helt, men i början så kändes det lättast så. Jag äter mycket grytor och röror allmänt i kombo med ris, pasta, bröd eller potatis. Står sällan länge i köket.

Kokar ofta lite gröna linser och ris, steker gul lök och chili, häver i en burk krossade tomater, rör ihop det med linserna när de är färdiga och kryddar med salt, peppar och curry. Tar 15 min att fixa om man bortser från väntetid på riset. Annars går det ju bara att göra en sallad och slänga i bönor och allt annat man tycker är gott.

Smaken har förändrats en hel del för mig sedan jag började äta vegetariskt. Gillar grönsaker och sådant MYCKET mer nu än vad gjorde innan. Nu tänker jag på typ spenat, paprika, oliver bland annat som jag inte alls var så förtjust i innan älskar jag nu.

Ett tips är att satsa på indiska grytor och annat som är vegetariskt i grunden och inte klassiska kötträtter som man gjort om till veggo. Godare med det första, för där har man ofta tänkt på smakernas samspel. "Fuskkött" har ofta någon märklig bismak.
I love

2011-02-21 15:22
Ponty0ne Nu frågade han inte efter att höra dina hyllningar av kött. Skärp dig.
I love

2011-02-21 15:51
Jag är halvitalienare och kan laga mat så för mig blev det inte särskilt svårt att bli vegetarian. Jag åt ju typ spaghetti med tomatsås varje dag innan i alla fall. Pesto är lätt att göra. Vegetarisk lasagne, med aubergine och zuchini. Soppor, grytor. Potatis!!!
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-02-21 16:00
Sanning : Kött är gott.
"Jag var också rap när jag var fjorton år man."
Poet

2011-02-21 16:18
PontyOne: Det är inte det bästa som finns om det har en negativ effekt på en. Inte bara det att jag börjat äcklas allt mer av kött, jag känner mig helt sluggish av kött ibland. Trött och obalanserad.

Irrationell: Tack så jättmycket för ditt svar, verkligen uppskattat! Jo det är just den guidningen jag behöver. Att göra vegetarisk mat från scratch och inte liksom en vanligt kötträtt minus köttet.

Typ detta ser så sjukt gott ut!
Vad är förresten din inställning till mejeriprodukter? Och tofu? Äter du det något alls?
At the gates of Eternity...

2011-02-21 16:38
bc99
jag är inte vegetarian men äter mestadels vegetariskt, dels då att kött i stora mängder inte är nyttigt samt dels om jag ska äta kött vill jag äta ekologiskt, vilket ofta är väldigt dyrt och eftersom jag är student inte känner att jag vill proritera en köttbit (däremot går ekologiskt kött att hitta rel. billigt m kort datum).

irrationell hade en hel del bra tips vilken typ av mat man kan slänga ihop, både enkelt och billigt men skippa quorn, det sägs vara tillverkat av någon slags svamp, en laboratorieframställd sådan. Skippa hälsans kök, framför allt p.g.a. råvaror från israel men om man inte bryr sig om det p.g.a. att det består bara av tillsatser av olika slag.

ett tips är olika gryner, quinoa, bulgur, kamutvete, grünkern, hirs, matvete, dinkelmatvete osv. dessa är näringsrika ur alla synpunkter; protein, fibrer, mineraler osv. samt att de är mättande. kombinera dessa med olika currys (typ irrationells förslag) eller varför inte skaldjur (även de högt näringsinnehåll)? Olika bönsorter är såklart bra, och pallar man inte lägga i blöt (man vänjer sig) finns de på konserv, dock inte lika goda eller av samma kvalitet, kikärter, sojabönor, svarta bönor, det finns massor och även de näringsrika.

En personlig favvo i matväg just nu är någon grynsort, helst grünkern, med kokta gröna linser, båda dessa blandar jag med smör (vanligt smör!) och himalaya salt och serverar tillsammans med råa grönsaker (rivet; morötter, rödbetor, vit- och rödkål. skivad blomkål, broccoli mm.), pressa ca. en citron över, oliv olja, krydda med lite oregano och basilika. Voila!

Mellan måltider äter jag mkt frukt, nötter o sånt.

Precis som irrationell intar jag mjölkprodukter men ska sluta med dessa, för vilket djur förutom människan dricker ett annat djurs mjölk? Mjölkprotein är inte av den nytta som arla försöt tuta i oss.

sorry för att jag klämt i massa subjektiva åsikter för vad jag tycker man inte bör äta men sedan jag la om min kost och slutade med kemikalier (alltså dem som finns i 'maten') så har jag insett vilket jävla crap de flesta stoppar i sig. Mat ska vara medicin, något man blir frisk av och inte gift som man blir sjuk av!
 
Poet

2011-02-21 16:51
Tackar för dina synpunkter. Jag är inte ett särskilt stort fan av mjölk. Har det egentligen bara när jag ska laga pannkakor typ. Vilket knappast är på daglig basis. Ost blir väl nog svårare för mig att kanske lägga ner. Men definitivt skära ner på det.
At the gates of Eternity...

2011-02-21 17:01
BC99

Jag med. Fruktansvärt vidrigt. Kan inte äta kycklinglår/vingar öht. Måste kunna se att köttet är "rent".
Tuggar med framtänderna för att kolla så det inte finns något obehagligt kvar. Har också funtat på att bli veggis just på grund av den anledningen.
Fick har jag däremot inga problem med. Har du det?
"Nothing says leave me alone like doo doo-butter in my pa-ants"
Poet

2011-02-21 17:17
Lacroix: Inte bara att det är äckligt, frågan är om allt det verkligen ens är bra för en? Hehe känner igen det där med att tugga med framtänderna.

Fisk och skaldjur har jag inga som helst problem med och det tänker jag faktiskt fortsätta äta. Men jag funderar som sagt starkt på att kanske skippa nöt, gris och lammkött helt. Det är konstaterat sedan länge att sådant kött inte riktigt är bra för oss människor då det (bland annat) inte processeras till fullo av våra kroppar.
At the gates of Eternity...

2011-02-21 17:30
BC99

Vet inte, känns äckligt när man ser blodådrorna och sånt. Mamma och pappa tycker jag är knäpp för att jag gör det. hehe

Ja när jag bodde själv så levde jag typ på det.
Jag struntar egentligen i hur vida det är nyttigt för kroppen eller inte, jag vill bara kunna äta normalt^^
Blir lättare nu efersom mamman i familjen jag bor i nu (är au pair i London) är vegetatian. Äter bara hennes mat:) Slippa köttet liksom.
"Nothing says leave me alone like doo doo-butter in my pa-ants"
Poet

2011-02-21 17:33
Vet inte, känns äckligt när man ser blodådrorna och sånt. Mamma och pappa tycker jag är knäpp för att jag gör det. hehe


Haha tycker mina föräldrar och min fru också. Kommer ihåg när jag sa till henne att jag ville pröva på att vara vegetarian ett tag bara för att se vad det har för effekt på ens kropp. Hon skrattade mig ganska kraftigt i ansiktet.

Men en (kanske lite dum?) fråga till er alla: Om jag vill gå upp lite i vikt, kan jag klara mig på enbart vegetarian diet + sea food?
At the gates of Eternity...

2011-02-21 17:38
BC99

Haha visst är det taskigt. Egentligen så vill jag bara njuta av mammas goda mat. Slippa massa junk i köttet. Men icke.
SNäll fru;)

"Nothing says leave me alone like doo doo-butter in my pa-ants"

2011-02-21 17:42
mmmm kött är nice :D
Young gunna married to the streets no wedding ring

2011-02-21 18:05
BC99
Jag har varit vegetarian i typ 7 år och jag har definitivt inte blivit smalare. Tror inte det är själva köttet i sig man blir tjock av utan att det tillagas med mycket fett. Jag äter ganska mycket falafel och pommes frites och det är ju inte direkt smalmat.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-02-21 18:39
Jag slutade äta kött av samma anledning som du funderar på att göra det, jag blev äcklad utav det helt enkelt. Jag är inte hel-veggo då jag käkar fisk/skaldjur fortfarande så det gör det hela lite enklare när det kommer till menyer. Har varit "veggo" i snart tio år (kommer inte ihåg exakt när det va jag gav upp kött, men jag tror det var runt 15 års ålder), och det går fin-fint för mig. Nu får jag ju mycket av min protein från just fisk och skaldjur, men jag kör också på helvegetariska grejer såsom linser, bönor och liknande väldigt ofta.

Min stora grej är Quorn, diggar verkligen det och man kan göra i princip vilken rätt man skulle gjort med kött, och få det att smaka i princip likadant med den produkten. Det är lite smådyrt, men jag tycker det är riktigt värt det. Sen här i USA så finns det en massa andra vegetariska produkter såsom vegetarisk bacon, hot dogs, hamburgare, etc. Sånt är alltid nice att ha hemma om man inte skulle palla laga en invecklad måltid.

Om du inte vill köpa Quorn eller liknande produkter så är det bästa att bara försöka improvisera lite, ska du käka tacos, gör en bönröra på spisen med krossad tomat, lök, vitlök, olika sorters bönor, lite paprika, mm. och ha det istället för köttfärsen. Det va bara ett exempel, men du fattar vad jag menar, du behöver liksom inte lära dig helt nya rätter utan ta bara det du skulle käkat i vanliga fall och byt ut köttet mot något annat maxat :)
Sen med dagens teknologi så är det ju inte supersvårt att söka sig till schyssta recept och så.

Angående om jag mår dåligt eller inte, just nu gör jag väl det för jag har en rejäl förkylning, men jag skulle nog säga att jag generellt mår bra eller t.o.m. bättre än mina köttätande vänner. Om du känner dig orolig för att inte få tillräckligt med protein så kan du ju alltid köpa sojaprotein-pulver, eller något annat vegetariskt proteintillskott. Det är inte jättedyrt och man får en fin ursäkt till att göra en smarrig shake :)
Married to the money, fuck the world, that's adultery

2011-02-21 18:42
Äter själv väldigt lite kött. Har inga problem med att äta just kött, saknar helt den äckelkänslan ni beskriver när man ser senor osv. Är dock inte sådär superförtjust i kött och äter därför inte så mkt av det. Gris är dock totalt uteslutet. Nu är jag lite bortskämd där jag bor för det finns mycket god indisk, pakistansk, mellanöstern mat osv. Mycket grytor, ev lite lamm och kyckling, massa rotfrukter, ris osv, mycket mer vegetariskt och fräscht. Jag brukar ofta köpa saker jag gillar och mixa vilt. T.ex,

* Osaltade jordnötter
* Majs (det stavas med j på svenska va?)
* Chunky salsa
* Svarta oliver
* Röd chili
* Fetaost

Värm upp allt i en panna och strö det över lite ris, nachos eller ngt, svingott!
Rappare

2011-02-21 21:57
Visste inte att slakta ett nötkreatur är djurplågeri.
Konrad Krut - twitter.com/konradkrut - soundcloud.com/konradkrut - mixtape in progress

"Start your own shit and you'll have bitches in the doggystyle position attached to each other like train cabines from the LA to the Bay"

2011-02-21 22:47
Jag gillar inte heller senor, ni vet när man inte kan svälja en bit kött man har i munnen och måste kämpa jättelänge med att gnaga av senan och "dela" köttbiten med tungan? Jättejobbigt.

Och fettklumpar är riktigt vidriga, speciellt när de liksom, glider runt och är geggiga och slemmiga och mjuka i munnen, typ en som halvt upplöst bit bläckfisk.


Nej, tacka vet jag bra köttbitar
"Jag var också rap när jag var fjorton år man."
Poet

2011-02-21 23:15
Funkenteller: Det har du faktiskt helt rätt i. En bit kycklingbröst eller till och med skinka (om man skär bort fettet) är väldigt fettsnålt. Jag älskar ju till exempel kikärtor och gör egen hummus ganska ofta, men i vilka kvantiteter måste jag pula det för att få det dagliga behov jag behöver?

Gogaku: Yeah quorn är gott som fan. Jag har faktiskt ätit en hel del "fake kött" (om man kan kalla det så?). Quorn smakade dock mest som en väldigt god svamp. Men soya korvar och tofukycklingbröst som jag ätit kunde jag knappt urskilja att det inte var kött. Men du håller inte med om att quorn inte skulle vara bra i och med att det är framställt i labb? Så det var en annorlunda, men ball upplevelse. Men det kostar som du säger. Soyapulver, nice! Ska definitivt köra på det.

Och vad är din inställning till dairy products?


GAIA:Hehe jo jag kommer ihåg att du hade en negativ inställning till just griskött. Det där lät riktigt puligt!


Sincedayone: Vem har sagt något om djurplågeri?


App: Jag tror inte ens det är bra att äta det skitet heller. Äckliga fucking senor, fettklumpar, brosk och slem. Som sagt så känns det bara som slöseri för mig att köpa kött när jag inte ens äter allt. Till och med vanlig kycklingfilé så lyckas jag alltid hitta äckliga ådror, slem och broskbitar i.Ni som orkar kan läsa "Skinny Bastard" där finns det forskning som bevisar att bland annat människor som bor på kinesiska landsbygden som äter mest animaliska produkter också är de som lider av flest hälsoproblem.
At the gates of Eternity...

2011-02-21 23:31
BC99

Jag hade för ett par år sen börjat märka att jag äcklades varje gång jag åt gris, typ bacon osv. Gillade inte smaken, det liksom växte i munnen på mig, typ fett och sliskigt. Gillade inte heller lukten eller synen utav det. Lägg då på det att jag generellt sett tycker grisen är ett mycket smutsigt och orent djur som inte drar sig för att äta sin egen skit och andra grisars svansar, öron osv (checka valfri bondgård där de går tillsammans inomhus). Sen har jag många muslimer som vänner också och delar deras och judarnas syn på just grisen i övrigt även om jag själv inte är religiös. En kombination av många saker här. Fucking nasty! :)

Lite trött, jag läste klitoris istället för kikärtor i ditt inlägg till Funkenteller, :S

2011-02-21 23:33
Hela grisnäringen är nasty, själva djuret ser sjukt nasty ut med borst, tryne, skit osv runt sig. Men jag dissar inte andra som äter gris, each to his own som man brukar säga. Ibland när en gris dör inne i en farm så tar det inte lång tid innan de andra grisarna börjar gnaga på den. Suggorna äter sina ungar, alla äter alla och allt, :S

2011-02-21 23:43
BC99 P27

Yes, Quorn smakar ju lite svampigt, men beroende på hur man kryddar det så kan man få det att smaka i princip exakt som valfritt kött. Det finns t.ex. en Quorn "Turkey roll" här som när tillagad på rätt sätt smakar precis som kalkon, förutom att det blir lite torrare. Grymt nice på thanksgiving :)
Jag bryr mig inte så mycket om att det är framställt i labb, etc. Jag vet att vissa grinar om den grejen, men jag tror verkligen inte det är så farligt. Här i staterna får man ju ändå typ bara GMO-mat om man inte enbart handlar ekologiskt, så det känns som Quorn är bättre än det mesta man kan köpa i butiken här liksom.

Jag äter mjölprodukter och ägg fortfarande, jag skulle nog kunna sluta göra det egentligen, men det är mest att jag inte pallar hålla på och va så kinkig. Ska man inte käka ägg eller mjölk så måste man ju veta exakt vad som är i i princip allt man äter, bröd, bullar, paj, etc etc. Sånt pallar jag inte med helt enkelt, haha.
Married to the money, fuck the world, that's adultery

2011-02-22 00:18
Äcklas man av något ska man självklart inte äta det. Och kött SKA se ut som kött. Kan man inte äta det, så ska man inte äta det. Behöver man lura sig själv att det är nått annat för att tycka om det så kanske man ska tänka över vad man håller på med.

Kött e gött å grönt e skönt. Ät det som gör dig lycklig liksom.
Well it ain't no use to sit and wonder why babe, given you don't know by now...
Poet

2011-02-22 00:27
GAIA: Klitoris? What the fuck haha? Jo jag förstår att du finner griskött äckligt. Återigen så är det inte heller särskilt nyttigt precis så du gör rätt i att inte pula det.

Gogaku: That's all I needed to know about quorn i så fall! Får man se till att hitta det lite billigt. Jo, men jag tänkte om man kanske kör så mycket "icke-mjölkprodukter" som möjligt på egen hand och därmed minimera intaget. I don't know. Just a thought hehe :)


xpertize: Du har faktiskt helt rätt. Men jag lever under den uppfattningen att vi speciellt här västvärlden faktiskt äter lite för mycket kött än vad som egentligen är bra för oss.
At the gates of Eternity...

2011-02-22 00:50
BC99 P27

Det är sant, för mig känns det lite all or nothing när det kommer till sånt. Men visst, det är nog bra att köra på så lite som möjligt egentligen om man pallar va utan det liksom.
Married to the money, fuck the world, that's adultery

2011-02-22 17:49
att det på något sätt skulle vara krångligt, dyrt eller ohälsosamt visar ju bara på enfald, ignorans och lathet. har du ett uns av fantasi och skicklighet nog att laga en nyttig köttmiddag så klarar du fint att fixa en likvärdig och billigare vegetarisk dito.

friskhet garanterad, till skillnad från alla igenkloggade köttisar. vill du hålla dig ännu friskare så skippa mjölkprodukter och vill du kunna ge dig en solidaritetsklapp på axeln så bojkottar du äggen med.

fuck me, vill du äta nyttigt så måste du lägga tid och energi på din matlagning, oavsett vad du äter.
http://www.kommandot.se/wp/

2011-02-22 20:01
synd att tofu suger, forutom det kan jag inte tanka mig att det ar saaaaaa svartatt vara veggo. mitt ex var vegan o jag fick lara mig att handla saker utan alla javla e-tillsatser (som ju innehaller djur fett mm...vissa av dom da) men jag maste saga att vegetarian ar MYCKET lattare an vegan for mojligheterna ar sa mkt storre o man slipper planera sa mkt o verkligen vara duktig pa att tillreda gronsaker, blotlagga bonor mm...fett jobbigt tycker jag!

men med quorn kan du ju g;ra det mesta om man ska vara arlig...testa gora quorn bolognese med med lok, moratter o krydda med chili, kanel, salt o peppar. Ratt schysst o enkel ratt som funkar fint.

veggo lasagne ar ju f o nastan godare an vanlig...tycker att spenat ar ett maste i denna!

2011-02-22 20:04
BC99

Jag har sagt det förut men jag kommer säga det igen. Du kommer få feeeeet mkt pussy i ´rätta kretsar´ som vego. Ba så du vet.
Svensk&Utländsk Hiphop På Vinyl:
WWW.COULISSE.SE

2011-02-22 20:07
ehhhh....vilka kretsar? tror ingen bryr sig sa mkt o du lar ju inte vara vegetarian din gamla polack...


2011-02-22 20:13
din mammas kretsar såklart
Spoileregentligen ville jag nonchalera dig som vanligt men vafan, man kan bjuda på ngt ibland (;
Svensk&Utländsk Hiphop På Vinyl:
WWW.COULISSE.SE
Poet

2011-02-22 20:37
Osvensk: Haha tjejer som inte rakar sig under armarna? Militanta Veganer mm? Hehe jag är gift ändå, but thanks for the heads up :)


bperb: Tack för att du påpekar vad jag redan nämnde i till och med rubriken. Ja, jag besitter fördomar och ville spräcka hål på de, därav hela trådens syfte. Sen så är det visserligen sant att många maträtter fungerar minus köttet och därmed det blir det veggomat, right? Men jag har aldrig tillagat tofu eller quorn (trots att jag jobbat som kock till och med) till exempel.

Som Gogaku nämnde, så pallar jag inte vara så picky och hålla på att superkolla allt gällande mejeriprodukter och ägg. Min främsta anledning till att jag vill skära ner på kött är inte av hälsosamma skäl (även om det är ett stort bonus) utan just för att jag sen barnsben halvt om halvt äcklats av kött. Fast som sagt, finns det ett likvärdigt vegetariskt alternativ till mjölk (och helst i samma prisklass) så kommer jag nog köra på det.
At the gates of Eternity...

2011-02-22 20:38
twoja mama!!!
Moderator

2011-02-22 21:16
veggo lasagne ar ju f o nastan godare an vanlig...tycker att spenat ar ett maste i denna!
Trots att jag älskar kött måste jag till viss del hålla med om det här. Lasagne på spenat och chevre slår fan vanlig lasagne vissa gånger!
Nu när whoa till slut ska lägga ned kan det vara dags att sammanfatta allt jag har lärt mig här genom åren: WORD! på Misery_chick

2011-02-22 21:42
Haha tjejer som inte rakar sig under armarna? Militanta Veganer mm? Hehe jag är gift ändå, but thanks for the heads up :)


Du har missppfattat gamet. Värde på en pussycowboy sätts inte efter hur mkt pussy han hade/har utan vilka mängder pussy han kan få (+ deras iq-nivå).Det är väldigt viktigt särskilt när man är gift, ju högre värde du har desto mindre risk att din fru lämnar dig för annan.Du är rare som vego för att du kan få vanlig pussy samt vego-pussy efterfrågr just dig speciellt. Citerar Jeru (som är vego ) ´I´m not your average nigga.´


Svensk&Utländsk Hiphop På Vinyl:
WWW.COULISSE.SE

2011-02-22 22:15
bc99

det var ingen direkt pik mot dig, antar att du har en hyffsat sund inställning till det hela iom att du ändå överväger det. har du arbetat i kök så antar jag att du har någorlunda koll på hur och vad en människa har för behov vad gäller näringsintag, och då även borde inse att näringsbrist och livstrött blekhet knappast är ett problem bara för att man väljer vegetarisk mat såtillvida att du ändå tänker lite på vad och hur mycket du stoppar i dig. näringslära är ju förfan ett mellanstadieämne, att inte ha koll på det torde ju snarast säga mer om personen som yttrar påståendet än om gemene veggo (fanatiska köttisar mao).

visst kan det ta några försök att få till en god rätt om det är ett område som är okänt, men klarar du av att fixa ihop en välsmakande måltid av nåt annat än frysta köttbullar och falukorv så kan du improvisera ihop bra saker rätt enkelt. quorn och andra substitut smakar oftast skit (och kostar orimligt mycket pengar), desto viktigare att använda bra råvaror och satsa på såser mm som oftast är väldigt enkla att få till för att förhöja smakupplevelsen till grundråvaror som kanske är något smaklösa. men tilläggas bör ju att även kött i sig inte smakar vidare mycket. det är ju för fan bara kryddor där med

http://www.kommandot.se/wp/

2011-02-22 22:26
att det är extra krångligt att äta veganskt är ju lika mycket bull det, handlar enbart om fantasi och ökad medvetenhet om vad man konsumerar (vilket nog inte är så jävla dumt oavsett vad man konsumerar). det är bara idiotiska bortförklaringar sprungna ur någon menlös feghet för sin egen förmåga eller att inte passa in eller vafan det nu kan handla om.

"men det är så svåååårt, och kött är så goooott..." sluta gnäll och ta lite ansvar nån gång, söndercurlade jävla köttishelveten
http://www.kommandot.se/wp/
Poet

2011-02-22 23:14
Osvensk: Haha ok, jag måste säga att du har en punkt där. Att köttätande brudar most likely inte kommer dumpa en för att man är vego, men tvärtom.


bperb: Alltså jag vet att det låter som ett dåligt skämt (och töntig fördom) men alla vegetarianer jag träffat är oftast bleka hehe.

Men dricker du något mjölk substitut i form av kanske mandelmjölk/soyamjölk?
At the gates of Eternity...

2011-02-23 02:10
En intelligent, tolerant vego-tjej bryr sig inte om du är vego eller inte, och vemfan vill vara tillsammans med en korkad, intolerant vego-brud? Dom kan man väl ljuga om sin salladsdiet för och smyga ifrån innan dom vaknar.
"Jag var också rap när jag var fjorton år man."

2011-02-23 13:40
haha bc o polskatigern ni är fan lite bänga...typ alla mina senaste brudar har varit veggo/veganer o jag käkar kött så det där går inte ihop riktigt. har ni hört talas om acceptans för andras livsval? dom flesta brukar iaf ha det o har dom det inte så är dom verkligen inte värda att ha.

jag tror personligen att kvinnor värdesätter humor, ärlighet, hur attraktiv dom finner en, ambitioner mm........före dom bryr sig om vad man äter. Men det är ju bara vad jag tror, vi alla är ju 27 så vi borde rimligtvis vara "smarta" men schiiiiiii den!
Admin

2011-02-23 14:54
Problemet du kan stöta på är att du inte riktigt får vardagsmaten att gå ihop. Du måste hitta nåt som är lika enkelt som makaroner och köttbullar typ. Nåt som inte kräver 10 steg i processen utan är lika enkelt som "koka vatten, häll i pasta, värm stekpannan, häll i köttbullar, klart på 8 minuter". Du löser det genom att experimentera med sånt du tycker om. En lösning är pestopasta, kanske med ett par småtomater eller lite fetaost och ruccola.

Mackor och rullar är en annan favorit. Bara slänga på vad som helst, kanske värma i ugnen nån minut (särskilt om du vill smälta lite ost). Tar max 10 minuter. Kan Subway kan du :)

Quorn kan du skippa tycker jag. Bara dyrt och det funkar lika bra med finhackade grönsaker av olika slag (åtminstone gällande quorn).
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2011-02-23 15:08
så hur gör man en spaghetti bolognese utan ngt som liknar köttfärs ens? bara undrar....grönsaker är ju inte riiiiiiiiiiktigt samma sak som quorn om man ska vara ärlig.

F ö kötbullar=mat...njaaaa du verkar snacka om färdiga köttbullar som mamma scans. det e fan lite kött, fett o div andra sketna djurdelar som ingen vill ha, det e knappt hundmat för fanken. Antar att du tycker att korvar med typ 35% kött är mat också. AAAAAAAAAAAAiiiiiiiiit dude!

juste...käkar du firre lr annat från havet? isåfall behöver du ju aldrig bry dig om kött igen. Fan vi människor ska egentligen inte äta kött mer än 1-2 ggr i veckan, det e våra sjuka västerländska ideal som har gjort oss till dom vi är. Vi behandlar djur som skit, sprutar in vatten mm i köttet för att öka vikten, langar in det i affären där det sedan slängs xxxxxxxxx antal ton kött varje år...men vi är likväl nöjda o stolta över vårat fina Sverige.

Okey....rant over.
Admin

2011-02-23 16:33
Bolognese är ju köttfärs så utan köttfärs blir det nog aldrig riktig bra köttfärssås, t o m med quornfärs blir det bara nästan nära. Man får helt enkelt hitta på andra rätter.

Hade jag haft 2-3 barn hade jag förmodligen varit övertygad om om att köttbullar är mat. Nu för tiden äter jag det dock aldrig, dels för jag ytterst sällan äter kött och dels för att det förmodligen inte är mycket kött i köttbullarna. Själv blev jag alltid helt knasig i magen av köttbullar när vi käkade det hemma... Inget annat kött, bara köttbullar.

Poängen är att omställningen till vegetarian för många är att det verkar så komplicerat. Fråga en vegetarian vad man kan äta istället så får man ofta en receptlista diverse röror, grytor, tips om att koka egna baljväxter etc etc. Allt sånt tar tid och kräver framförhållning. Kött är enkelt, bara stek det så är det klart. Du behöver aldrig hacka nåt. Enklare än potatisbullar. Jag tror det är enkla och snabba vardagstips som behövs.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2011-02-23 17:14
Om jag hade barn så hade jag desto mindre matat mitt eget kött o blod med ngt som närmast kan liknas vid hundmat..men det är ju jag det! Sen är jag ju så fantastisk att jag nog kan laga en rätt bra middag på ca 8-10 min!


ok..jag är fett hungrig nu, ska se hur snabbt jag kan göra en nice sallad med lax o div...får se vad som finns. ok koka ägg tar iofs lite mer än 8, fast jag kan nöja mig med lite rinniga hehe

time is ticking...

2011-02-23 17:14
ok 17.22 fuck it

2011-02-23 17:23
hehe ok omöjligt vattenkukhoran kokar ju inte hehe

2011-02-23 17:40
voilaaaaaaaaanog ca 8-10 min aktiv tid, inte så mkt att göra egentligen,...väntade mest på äggen som aldrig kokade upp så jag sket i dom just nu. inte den vackraste rätt men nog så nyttig. Learn wiggus

2011-02-23 17:40
Poet

2011-02-23 18:08
Ser gott ut! :)

At the gates of Eternity...