I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Samlingskivan "Evolution". Lineup, information och hemsida.

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionschef

2010-05-10 21:07

Samlingskivan "Evolution". Lineup, information och hemsida.

Vad som - på papperet - ser ut att bli den viktigaste och kanske bästa svenska hiphopskivan på år och dar börjar närma sig. Vad tror ni? Åsikter om lineupen? Förväntningar? Diskutera här i tråden och kolla in nya hemsidan:

http://evolutionhiphop.se/

Medverkande artister (kan komma att ändras) i nuläget:

Advance Patrol, Allyawan, Carlito, Cleo, Henok Achido, Highwon, Json, Kartellen, Labyrint, Lazee, Lorentz & M.Sakarias, Mange Schmidt, Maskinen, Max Peezay, Medina, Mofeta & Jerre, Mohammed Ali, Movits!, Nimo, Näääk, Organismen, Pato Pooh, Prop Dylan, Safe House Staff, Sidewalk, St. Johns Dance, Stor, Trainspotters och Zacke.



Från Whoa-bloggen:

Nu är hemsidan för den kommande samlingsskivan Evolution uppe på nätet. Besök den, kom ihåg den, eller ännu bättre, lägg den som favorit i din webbläsare. Adressen är: http://evolutionhiphop.se/

Projektet Evolution har alltså officiellt landat. På den nya hemsidan kan se vilka som är med på skivan, lyssna på hur det kommer att låta och följa dess födelse live, varje dag… och inte minst se de figurer som är ritade på de medverkande som kommer att bli både klistermärken som t-shirtar … initiativtagarna hälsar dock att medverkandelistan kan ändras.

På sidan får vi bland annat veta att Evolution kommer släppas hösten 2010 och turnén kommer gå till fem orter i Sverige till att börja med; Umeå, Sundsvall, Uppsala, Göteborg och Stockholm.

Info om projektet: För över ett decennium sedan samlade svensk hiphop sina krafter och slog sig in i det svenska folkhemmet. Petter, EyeN´I, Ken Ring, Looptroop, Latin Kings och Timbuktu var några av de som då markerade svensk hiphops existens och är seder mera kända som några av landets mest folkära artister. Sedan dess har den svenska hiphopen fullständigt exploderat i sound, uttryck och aktörer och tiden är nu inne att dokumentera ännu en del av den svenska hiphopen på ett samlingsalbum, och skapa en musikhistorisk referens. Evolution samlar de svenska hiphopakter som varit framstående inom svensk hiphop under en senare del av 2000-talet.

Evolution är ett projekt presenterad av Ametist och Redline/Salazar Brothers.



Relaterade länkar och information:
http://www.ametistazordegan.com/
http://thesalazarbrothers.blogspot.com/
http://www.facebook.com/pages/Evolution/121256327893041

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!