I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2007-09-07 14:43

Bo iPOD.

Här är världens mest moderna skyskrapa

Apple säger sig ha revolutionerat världen både en och två gånger med produkter som iPod och iPhone. Men frågan är om man inte först nu dragit esset ur rockärmen. I Dubai står nämligen snart iPad - värdens första "cybertecture- lägenhetskomplex", redo att möta världens blickar.

Hur byggnaden ser ut? Som en stor iPod, givetvis.

Byggnaden är uppförd av Hong Kongs vetenskapliga institut i samarbete med Dubais högteknologiska institution och designad av James Law, världens främsta arkitekt inom artificiell design.

iPaden är ett av de mest spektakulära och innovativa framtidsresidenserna som ritats och beräknas kosta runt fem miljarder att genomföra. Tornet vilar på en plattform som har en sexgradig lutning (att jämföra med tornet i Pisa som endast kan stoltsera med fem grader).

I 26-våningtornet huserar 231 intelligenta lägenheter som ska verka som det perfekta framtidsboendet, och lägenheterna är sedan lång tid tillbaka sålda ockerpriser. Den lycklige ägaren till en iPad-lägenhet ställs omedelbart inför lika många potentiella val som du i din iPod. Du kan välja ljussättning, utformning, musik och inredning helt automatiskt.

Här är några andra, mer eller mindre nödvändiga, fördelar med en iPad-lägenheten:

iReality - Trött på samma gamla, om än makalösa, utsikt? Det är bara att ändra! Genom en handvändning kan du få utsikter från världens alla hörn, naturligtvis synkroniserade med tiden på dygnet. IPad visualiserar en utsikt mot Manhattan, Marbella eller Moskva, om du så vill.

iWalls - Bärande väggar är ett minne blott då iWall-funktionen gör att ingen vägg är permanent och nya rum skapas genom ett tryck på din fjärrkontroll.



iSwimming deck - En fritt hängande sol- och baddäck som vilar ovanför promenadstråket. Naturligtvis med tillhörande iUnderwater Concert, där du kan höra musik under vattnet när du tar ditt morgondopp.

iPad beräknas vara klar för inflyttning under 2009, samtidigt som vi andra kommer att ha den nionde generationens iPod i handen. Undrar vilken som slår högst.

db