I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Krånglande Macbook Pro.

Hobby & Fritid - Datorer & Teknik

   
Redaktionen

2010-07-27 07:41

Krånglande Macbook Pro.

Hola.

Jag har införskaffat en MBP. Har haft den nån/några månader.

Problem 1.
Hårddisken tickar och låter väldigt mycket. Googlade lite på det och det verkar som att den brukar göra det en del när man lyfter omkring den. Men den kan börja låta när jag inte ens sitter vid den. Och sparar jag ner nåt eller bläddrar igenom saker på hårddisken så låter det.

Nån som vet ifall det kanske är "normalt" eller ifall man ska lämna in?

Problem 2.
Datorn vaknar inte ur väntläge (eller startar inte skärmen på macbooken) när jag haft den kopplad till extern skärm med mus och tangentbord och kopplar ur den. Har läst om liknande problem. Men inte hittat nån riktig förklaring.

Problem 3
Ibland/Ganska ofta så blir skärmen grå och det står att man måste hålla ner avstängningsknappen för att stänga av datorn. Och det är det enda man kan göra. Riktigt störande. Känns lagom kul att behöva göra det flera ggr i veckan. Nu på senare tid har det varit när jag skulle stänga av datorn och stängt av firefox (allt annat har varit avstängt).


Nu är det så att jag har lite piratade program. Antar att det kan bidra till vissa problem. Men hur är det om jag lämnar in den. Kollar dom sånt? Är det så att garantin kanske försvinner eller nåt?

Jag hade hoppats på att slippa såna här problem. Annars hade jag hållit mig till PC. ;)

Hoppas nån kanske har lite kunskap inom ämnet.
Tack och bock.
Mors.

Moderator - Som en lokalvårdare, fast i cyberrymden..
http://www.martypatches.com
http://www.danielmeyer.se