I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ansöka om socbidrag?

Övrigt - Blandat

   
Poet

2011-03-07 12:19

Ansöka om socbidrag?

Vad har soc för krav på en för att kunna ansöka om bidrag? Min situation börjar bli ohållbar och har förmodligen varit det i x antal år, så jag börjar känna på mig att det är dags att böja ner huvudet och vända mig till dom.

Skrev in mig på Arbetsförnedringen för 2 veckor sen ska dit imorgon på första mötet, dvs gruppmöte och personligt möte etc. Passade på att fråga hur lång tid det skulle ta innan jag får nånslags ersättning från dom för att kunna hjälpa mig att söka jobb och liknande och fick det fina svaret att det tar 18 månader, då jag inte har nån slags A-kassa som jag kan lita på.

Bara bussbiljetterna blir 60kr på dag och jag har 0kr totalt att röra mig med och har haft det i 6-7 år nu, skulle självklart försöka tigga mer pengar av föräldrarna men tror dom börjar tröttna rätt hårt nu.

Då mina betyg kom ur en period i mitt liv då frihet och ps2 var otroligt mycket roligare än bitchiga 45 taggare som hatade mig så är dom inte speciellt mycket att stoltsera med, och nuförtiden när det verkar vara svårt utav helvete och kraven på även dom mest ointressanta skitjobben kräver körkort så känner jag mig fucked.

Hittade nån pdf fil jag satt och kollade runt i men den är ju skriven på den slags byråkrati svenska som automatiskt ger mig ångest och huvudvärk efter 2 minuter

Vill veta lite mer i allmänt så om det är nån som går på bidrag och kan berätta hur du gick till väga etc eller bara generell input så hjälper det rätt mycket.

Ouf lyckades skriva allt utan göra en ny användare för att dölja skammen

I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-03-07 12:31
varför har du inte skrivit in dig på arbetsförmedlingen tidigare om din situation varit på detta vis i x antal år? det tar f.ö. 3 månader från det att du skriver in dig som arbetssökande till att du senare kan lyfta aktivitetsstöd på, typ, 134 kr om dagen.

angående socialbidrag (eller försörjningsstöd som det kallas numer) kontakta kommunen istället för whoa, det är de som utfärdar det.

sen tycker jag du borde dra till Norge eller studera till hösten, skit i det här landet.
Vi blir aldrig som dom från stan!

2011-03-07 12:32
en fråga, ta det inte som en attack...men hur har man 0 kr i 6-7 år? Gör du INGET? Låter skitjobbigt iaf.
Poet

2011-03-07 13:33
MRsalesman: Alltså på papper har jag nada men i stort sett har jag inga speciella utgifter, hade nån period för några år sen då jag gick en kurs via förnedringen och fick 3000 i månaden men förutom det är det inget.

Jag hjälper till med prylar hemma för att kunna hålla mitt nikotin behov i stadigt läge, men i övrigt gör jag inte speciellt mycket har lärt mig att anpassa mig så jag försöker att inte börja drömma om saker jag vill ha utan inser att dom aldrig kommer så är ingen ide att dreggla över dom.

Har väl vant mig vid läget helt enkelt, och nej jag är inte en stekare som säger "Mamma kan du ge mig 1000kr ska ut och supa" varje helg, kanske frågar efter en hundring nån gång ibland men det är också det. Jag lever ju på föräldrarna nu och det är ju inte en situation man vill vara i pga skammen det ger

Cripplarn: Mitt senaste möte med arbetsförmedlingen lämnade en rätt dåligt eftersmak som bevisade att dom inte gjorde något speciellt eller lyssnade på vad jag frågade efter. Det var som att prata med en telefonsvarare, tappade motivationen och har egentligen bara levt för dagen nu i x antal år och gömt mig för verkligheten men den börjar komma ikapp vilket jag egentligen visste att den skulle göra men sket i

Självklart är det inte whoa som utfärdar nånting men det är skönt att kunna se hur andra gjort något, jag är en sån person som inte ger mig in i saker utan att veta iaf lite vad jag kan säga/göra vilket syftet med tråden var

Aktivitetsstödet som du pratar om är 3 månader om du är under 25 jag ligger några månader över nu = 18 månader vilket är rätt stort gap det var iaf vad Arbetsförmedlingen sa när jag frågade sist.
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-03-07 13:41
aja helt värdelös situation får man säga. fattar inte hur du pallar sitta och pissluffa i sååååå många år men det är irrelevant just nu. Jag är inte så hajj på arbetsförnedringar o grejer men jag har polare som har vart där o folk som försökt få sina bidrag o skit o det verkar gå slött o vara halvjobbigt att få skiten...jag är på fullaste allvar 100% säker på att jag skulle få ett jobb snabbare på egen hand jämfört med vad arbetsförnedringen skulle ge mig. Deras praktikplatser är jävla skämt också för dom betalar knappt någonting i sk lön o du får ingen jobbgaranti eller ngt. Så i förlängningen innebär detta att arbetsgivare tar in praktikanter som dom knappt behöver betala för (om dom ens betalar ngt) o låter dom sen gå för att ta in nästa. Om du skulle ta 1 vecka där du är ute i 8 timmar om dagen o söker jobb så tror jag att du skulle få ett. o då menar jag fan inte sitta och skriva brev eller klicka sig fram på datorn utan att ta dig passande outfit gå till företag, affärer mm fråga efetr chefen och introducera dig och anmäla dig villig till jobb....kanske blir timlön först eller nån extra dag men den vägen får man nog acceptera att gå om man inte hur extrem tur.

jag menar ditt CV måste vara helt sjukt pinsamt eftersom du aldrig gjort ngt så därför tror jag att det är bättre att du gör det mano-a-mano
Poet

2011-03-07 13:52
MRsalesman: haha ja när det gäller cv har jag väl några sommarjobb/gamla praktikplatser att stoltsera med, enda långa jobbet jag har haft var ett svartjobb och det kan man ju knappast skriva upp på några papper direkt
Har 5 praktikplatser uppskrivna

Ena polaren fick jobb nyligen på en budfirma men det var ju också pga körkort sen har han ju utbildningen klar från gymnasiet, så det kan man ju inte räkna med direkt. Men han körde 1 möte på arbetsförmedlingen och ansåg att dom var skit och fixade själv, men då har han även 1 års erfarenhet av tidningsutdelning samt bra vitsord från gamla chefen

Andra polaren använde arbetsförmedlingen och hade jobbcoach och hela köret och tog han 2 månader längre men nu ska han sälja dammsugare, vilket för mig utan körkort skulle se ut som Will Smith i Pursuit of happiness då jag ska konka runt på en 20kgs bag på tåg/bussar

Har funderat på att börja plugga men hela saken med att ta ett studielån känns konstigt på något sätt, speciellt när man hör skräckhistorierna om folk som är uppemot 45 och fortfarande betalar av dom. Sen är det också otroligt svårt att välja vad jag vill bli, vilket har varit det svåraste att komma fram till

Det största knaset är att jag är väldigt isolerad då vi har 1 buss in till stan som går sämre än allt annat, vilket gör att jag inte kan vara speciellt flexibel.

Men bor man 1-2 mil utanför stan och har tillgång till tv och spelkonsol så kan man iaf få åren att gå
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-03-07 14:03
Okej din situation låter för jävligt ärligt talat...sämsta utgångsläget någonsin. jag fattar inte att du bor 1-2 mil utanför stan o suttit hemma i så många år men inte ens tagit körkort. Det låter som att det kmmer vara en lång väg att gå...iofs samma sak för mig men på helt andra sätt hehe

ett tips då...säg att du jobbat på 1-2-3 restauranger...du kan ju alltid skriva att en var i England för det komemr dom aldrig kolla upp, kanske ngt lagerjobb i Oslo sen kan du ange en svensk restaurang som referens och ange ett nummer till en vältalig vän till dig som kan tala gott iom att han var din chef på hans o din förra arbetsplats.

ok set det känns konstigt att plugga och ta studielån, du vet att du kan ta studiemedlet endast och kanske välja nån kurs som kan vara intressant utan att den gör dig till miljonär. jag tror att man får en bit över 3 lax nuförtiden faktist..FÅR alltså.

men visst fortsätt suga ut dina föräldrar vid 25års ålder o sitt där ute på landet, det verkar ju vettigt som fan.
Poet

2011-03-07 15:14
MRsalesman: Körkorts diskussionen fanns där och alla papper skulle skrivas men det rann ut i sanden och ledde till ingenting som det så ofta brukar bli. Men får jag bara en grund och kan spara så blir körkortet ett av dom första målen jag ska nå :)

Kan ju funka polaren är tillochmed restaurang ansvarig på en scandic restaurang i stockholm, kan kolla om han kan fiffla lite åt mig, sen är ju bruden britt så det kanske kan ordnas också så det ser lite snyggt ut :D

Det handlar inte om pengar ang studierna det handlar bara om att hitta något som jag faktiskt klarar, jag är usel på att plugga och liknande så är det inget som jag fattar tycke för och verkligen gillar så blir det ytterligare bara ett halvdant försök som leder till nada.

Får jag bara 2000 totalt i månaden via något bidrag är det fortfarande 2000 mer än jag haft tidigare :)

Tack för tipsen lite outsider input skadar absolut inte, det är bara bra att få reda på hur spelfältet ser ut overall
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-03-07 15:33
tycker det är så fel med personer som du. socialbidrag ska man fan inte få om man vill ha det endast för att det inte är kul att plugga och för att man tycker det är förnedrande att söka jobb. vi som jobbar skall fan inte försörja dig bara för du är lat.

klart som fan att det inte är kul att jobba och/eller plugga, men man måste göra det.

ta ett distansplugg, då kan du sitta vid ditt kära tevespel hela dagarna men ändå plugga ett par timmar i veckan. få cash kunna betala lite hyra till dina föräldrar oh eventuellt köpa nått kul till dig själv ibland.

och vem vet, i förlängningen kanske flytta hemifrån och börja leva ett normalt liv...

//Yde - usch
www.myspace.com/ydetobbe

"En misantrop är ju trots allt bara ett annat ord för en upplyst person. :P " -Simba

2011-03-07 15:49
Socialbidrag (eller försörjningsstöd) beräknas utifrån hela hushållets inkomst. Bor man hos sina päron lär man alltså inte få några pengar.

Kan ju funka polaren är tillochmed restaurang ansvarig på en scandic restaurang i stockholm


Om han är ansvarig kan han väl fixa ett jobb åt dig som diskpojke?

Hur kan dina föräldrar tillåta att du sitter hemma och spelar tv-spel till du är 25?
"Damfotboll är som V75 med kossor" - Gert Fylking. Jag väntar på din ursäkt till kossorna.
Poet

2011-03-07 16:17
Bjäär P22: Var nånstans sa jag att jag ville snylta på socbidrag? har hållit mig ifrån att ens gå så lågt men nu måste jag, antar att du hakade upp dig på vad jag skulle kunna plugga, då menar jag inte att jag är lat på så sätt utan att jag vill ha något jag kan engagera mig i.

Det är väldigt svårt att hitta något att specialisera sig på, eftersom jag vill ju plugga något som jag kan hålla mig inom. Och när man tar det beslutet så måste man ju försöka analysera fältet och se vad jag kan och inte kan göra

Var nånstans sa jag att jag tycker det är förnedrande att söka jobb? tycker arbetsförmedligen är förnedrande och det är jag inte ensam om att tycka så vitt jag vet. Men situationen är att jag inte ens har pengar till att åka buss = snyltar jag för att behöver busskort?

candide P28: Frågade om städjobb och dom söker tydligen inte folk för tillfället, har kollat dom kontakterna jag kommit på.

Och ja du det var nog mitt 5 års beroende av World of warcraft som fick tiden att flyga iväg, mina dagar brukade se ut ungefär så här

12 Vakna
12:-13 äta
13-14 dra till polaren
14-22 WOW
ibland var det 14-05

Beroenden är jävligt nasty när man tänker på dom i efterhand.
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-03-07 16:32
kan du inte bli spelutvecklare eller nåt sånt då? Borde la finnas någon utbildning som kan leda till det skulle jag gissa
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-03-07 16:47
hehe jag vettefan vad man ska säga mannen, jag känner ändå många pissluffare o folk det har gått snett för men INGEN o då menar jag verkligen ingeeeeeeeeeeeeen som är så odriftig som dig. helt sjukt egentligen. hade jag varit dina föräldrar så hade jag fan agat din värdelösa kroppshydda dagligen.

men till det konstruktiva...Bra att du känner en restaurang chef lr vad det var o har en tjej som är britt, då har du dom två sakerna fixxade. Grejen är ju att du inte behöver säga att du jobbat på just Scandic även om det säkerligen kan fungera, bättre att ta något som inte finns längre eller något som säg var i Danmark eller så...det blir ju riktigt pinsamt om ni inte spelar era kort rätt. Sen är ju chansen minimal att ngt händer om din polare kan tala för sig själv o din brud är ok.

om jag vore du skulle jag göra följande:

Låna så mkt mina föräldrar kan låta mig i ditt fall förhoppningsvis 20lax....skaffa det där kortkortet på nån snabbkurs o köra fett mkt med dina föräldrar innan så du håller nere priset så gott du kan. säg 10 lax där eller ngt...MINST. under tiden behöver du busskort så lägg 3 lax där tills du kommit igång, sen behöver du förmodligen klippa dig (120kr turre klipp-300kr svennebanan), kanske köpa nån tröja som inte kommer från Rusta/ÖoB (tröja-jeans=1000kr...kanske mindre om du kickar hm o ställen o väljer med omsorg så det blir bra) Sen köper du dig en flaska vin, dricker halva för sj'lvförtroendets o snacksalighetes skull o ger dig ut i arbetsdjungeln o pimpar.

jag hade fan avslutat eländet om jag var lika slö som du. jag menar på 5 år så kunde väl du o dina plare iaf skaffat cash genom att sälja WOW konton eller ngt...finns väl cash inom den skiten också, eller?

2011-03-07 17:10
Men om du suttit och gjort ingenting i sex år för inga pengar, känns det ju som om 18 månader är överkomligt. Hur gammal är du? Jag blir extremt provocerad av det mesta du skriver, måste hålla mig i skinnet för att inte skriva en wall of text om vilken patetiskt individ du är för det kommer inte hjälpa dig ett dugg men ett tips är ju att du börjar med att ändra din attityd.
Groupie

2011-03-07 18:57
"hade jag varit dina föräldrar så hade jag fan agat din värdelösa kroppshydda dagligen" Fyfan. Vad vet ni om resterande bakgrund?

Kan säkert finnas fler anledningar till att situationen varit som den varit. Jag tycker att det är bra att TS inte skäms för att söka socialbidrag för det är något man i sverige har rätt till, och det är inget som är fel med det.

Däremot är det naturligtvis inget man ska leva på hur länge som helst men har man lite pengar att röra sig med (t.ex till busskort om man som Ts bor långt från stan och inte har körkort) så är det lättare att söka jobb. Jag tycker inte heller att det låter som en särskilt rolig situation att sitta hemma och spela datorspel i 6 år och hade det varit jag hade jag tagit tag i allt mycket tidigare innan det går för långt, men jag dömer inte TS som bad om andras erfarenheter av socialbidrag och inte nåt annat. Jag har aldrig behövt ha socialbidrag eller varit inskriven på arbetsförmedlingen någon längre period, men jag vet hur det kan vara under tyngre perioder pg.a annat och jag tror att dom flesta i detta avlånga land har upplevt någon form av motgång i sitt liv, men vi alla hanterar det olika och för att man inte gör "som man ska göra" i en jobbig situation så är man ingen patetisk invid.

Jag blir fan ledsen när jag läser sånt här (och då är det inte ts inlägg jag pratar om)

En liten uns av ödmjukhet är aldrig fel.
Gillar inte paj alls egentligen. Speciellt inte hallonpaj. Blåbärspaj går bra ibland. Men med mycket vaniljsås till. Och helst mer vaniljsås än paj.
Admin

2011-03-07 19:05
Meh, strunta i de där gnällspikarna. Jag betalar lika mycket skatt som the next guy och för min del kan du gärna ta lite av dem för att klara av att komma upp på fötter. Bara bra att du har kommit på att du vill ta tag i ditt liv.

Har du inte funderat på en KY-utbildning? De brukar inte vara för långa och leder oftast till jobb. Visst, inte skoj alls att plugga lite för att göra något man inte trivs med, men sen när du väl har ditt på det torra så kan du sätta dig ner och tänka igenom om det finns något annat du vill göra med ditt liv.
I had this bad bitch uptown, she was like... whatever.

2011-03-07 19:06
En liten uns av ödmjukhet är aldrig fel.


Ödmjukhet är en sak, men det är just på grund av överdriven omtanke som det blivit så här. Visst, man ska ha förståelse och respekt för andra människor, men att dalta med och har överdrivet överseende, så att det istället lutar mot total likgiltighet, drabbar bara en själv i slutändan. Det är förmodligen av rädsla för att bli anklagade att vara elaka som TS föräldrar inte sagt ifrån tidigare, och det är enligt mig rätt farligt. Den typen av beteende vittnar om självdestruktivitet och ska inte misstas för snällhet.

Finns olika sätt att linda in sin kritik mot TS på och att kalla honom patetisk är kanske inte direkt givande. Frågan är väl vad som är det, då TS tycks vara oförmögen att rannsaka sig själv, sitt beteende och sitt personliga ansvar till varför det har blivit som det har blivit. Att folk reagerar med avsky mot TS är i mina ögon inte så konstigt då det inte finns några som helst förmildrande omständigheter i hans fall. Han är en parasit.

2011-03-07 21:53
Ärligt talat så var jag extra taskig som vanligt men han är aningen seg det måste man ju säga...dessutom sa jag vad jag tycker att han ska göra o jag menade det. Fan dags o styra upp sig...o visst kan han ha haft "mkt på gång" i sitt liv under dom här 5-6 åren som vi inte vet om men av vad han säger och om man läser mellan raderna så verkar han en gång i tiden ha gått i skolan/gått ut gymnasiet för att sedan sitta hemma/hos vänner tills han var lite över 25 då han kom på att han inte har ngt o bor med sina föräldrar vilket kan vara lite tråkigt när man är en vuxen man.

Jag vet att man bör linda in saker i rosa presentpapper men det är inte lika kul och ibland behöver folk höra fula saker.
Producent

2011-03-07 23:12
Om du inte har bra betyg från gymnasiet eller avklarad gymnasie gång. Testa med att studera upp betygen på någon folkhögskola, ibland finns det internat där. Då kan du bo på skolan, då har du bostad kirrat och behöver inte busskort.
Sen efter det så kan du välja vad du vill studera vidare, vilken inriktning.
Sen att du får betala tillbaka studielån fram tills du är 45 är väl bättre än att ha det som du har nu?
Vad gör en 5 hunka i månaden att betala om du har jobb?
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Poet

2011-03-08 14:04
Gick dit idag, första gruppmötet var samma bullshit som vanligt inte mycket har förändrats på dom senaste åren.

Däremot var det personliga mötet jävligt bra, fick massa tips och råd om diverse vilket fick det att inte verka lika helvetiskt som jag förväntat mig. Fick en handledare som faktiskt verkade ha hjärta och själv istället för eldgaffel och horn. Satt och snackade i 90 minuter så gick rätt bra över tiden men det var det som behövdes för att jag skulle kunna sätta mig in i hur saker funkade :) Fick rätt bra beröm för att jag gav ett bra intryck, och jag var inte där för att hålla på med bullshit.

Hallonpaj: Tackar för att du iaf verkade läsa igenom vad jag skrev och inte hakade upp dig på samma saker som annat :)

Dopeness P30: Jag ska läsa på lite mer om vad som gäller, men det mesta jag har läst om när det gäller studielån är ju diverse chock studier etc om att folk betalar skitmycket i flera år, vilket i sig är lite avskräckande men gäller det bara cirka 500-1000kr så är det ju no biggie. Jag hade förväntat mig x antal fler tusen, men nu vet jag och då är det inte lika läskigt.

JP P26: Jo jag funtar starkt på att gå på mina möten samt kanske ta någon deltid/helttids studie nu först och främst för att bygga på min trasiga grund och sen göra något av det. Skönt att även du verkade läsa vad jag skrev, eftersom alla andra fick för sig att jag skulle pilla navelludd och fortsätta spela tvspel.
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-03-08 14:39
verkar om dom flesta här som inte savrar på din fråga utan mer kritiserar dig man.
socialbidrag aka existensminimum ska ALLA som har mindre än det ha, så enkelt e det. därför det heter existensminimum.

har du inga pengar är det bara att gå till soc i princip, du kommer vara tvungen att vara inskriven på AF såklart och göra det dom säger till dig att göra. sen är saken biff i princip.

 

2011-03-08 16:01
Jag kan förstå att vissa kan reagera som de gör över vad TS skriver, men jag kan inte låta bli att tänka att det måste såklart finnas mycket mer som ligger bakom det här än vad vi får veta. TS kanske inte vill dela med sig av det, vilket är helt hans beslut.

Beteendet är helt absurdt, ingen tvekan, men vi känner inte TS och det kan mycket väl(väldigt troligt) finnas andra orsaker bakom att han inte lyckats bryta det här ohälsosamma beteendet i över 6 år och att hans föräldrar inte lyckats eller kanske ens försökt tvinga honom ur det. Just sayin. Visst, av vad vi får veta i tråden så låter det helt ofattbart men jag tror inte det är hela historien och TS borde inte känna sig tvungen att dela med sig av alltför personliga problem.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

2011-03-08 16:06
marvingaye sa det.

 

2011-03-09 01:13
WoW-beroende är allvarligare än folk tror.

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-03-09 09:39
Som jag uppfattat det:
Man ska ha varit inskriven på arbetsförmedlingen minst 1 månad.
Man ska vara aktivt arbetssökande (kunna redovisa arbeten man sökt).
Har man arbetat och fått lön tidigare månader kan man få mindre/inget stöd.
Man får inte ha lätt-sålda tillgångar.
Att man bor hos sina föräldrar diskvalificerar en inte från att få försörjningsstöd.
Well it ain't no use to sit and wonder why babe, given you don't know by now...

2011-03-10 11:58
till MRsalesman
du säger att du känner många pissluffare, men ingen de har gått lika snett för som trådskaparen.... Va? Snubben sitter hemma o lirar tvspel, med mat på bordet, familj, internetuppkoppling, säng osv. Sen att man kan fastna i softet är ju en annan grej...

Du förstår inte innebörden av "gått snett". Se dig omkring lite mer så kommer livet snart lära dig en läxa i ödmjukhet. Världen kommer bli en mycket obehaglig plats för dig att leva på när du inser hur Snett de faktiskt kan gå.

Till Doggsonlol
jag förstår din känsla av frustration, många sitter i samma sits

1. Fixa socpapperna: det är lite projekt att samla in alla papper från olika myndigheter (som soc behöver för att göra beslut). Skriv att du betalar hyra hemma också, då får du mer flos. Du kommer bli beviljad, det är din rättighet.

2. Möte me socassistenten. Säg att du har blitt utsländ hemifrån och att ni bråkar hela tiden. Alternativt, säg att du har missbruksproblem om du måste. Då fixar dom boende, annars bajjar dom på dig. Gå full till sockontoret se olycklig ut om du måste

När du har lägenhet och inkomst är det lättare att börja tänka på hur du ska tjäna mer pengar.


2011-03-10 12:30
Instämmer med kommando.
Det har inte gått riktigt snett förräns du knarkat ihjäl dig, så lägg ner det där skitsnacket.
Det har gått _snett_ för en del jag känner.. och det är fan inte skoj att se. Det är aldrig för sent att styra upp sitt liv iallafall.
Sök soc, du får det, det är din rättighet.. men det lär inte vara skoj, men en hjälp på vägen för att styra upp en riktig utbildning/jobb.

Att läsa på distans är helt ok också, är mindre plugg än när man sitter vid skolbänken.. håller själv på att läsa lite nu.
Ämnena i höstas tog mig inte många minuter i veckan.. läser EngC just nu, är lite mer jobb.. men inte jobbigt alls.
 

2011-03-10 13:28
Jag förstår inte och kommer aldrig förstå människor som nästan tvångsmässigt måste förklara för personer som den här hur värdelösa de är.

Vart någonstans har han skrivit att han njuter av situationen, varför sticker det så i ögonen på vissa? Om ni är driftiga och lutherska varför måste ni då hävda er hela tiden.

Det är ignorans, många har svårt att relatera till situationer. Jag kan tänka mig att det absolut inte blir lättare av att inte ha en direkt synlig eller officiell anledning till att man inte har lyckats sparka igång sitt liv.

Och som sagt var vet ingen egentligen någonting om personen. Folk som knappt vuxit upp själva ska börja prata om uppfostran och dåligt beteende från föräldrasidan. Vad vet ni egentligen?

Det finns ett otal anledningar till sådant här. Folk som säger "deprimerad, sluta gnäll, sök jobb och börja plugga, det är inte mer synd om dig än någon annan"

Man kan ha olika lätt för att läsa och skriva, vissa har svårt att klara skolan över huvud taget och universitet är knappast samma sak som ett gymnasium.

Jag påstår inte att någon som klagar har glidit på en räkmacka, men man är helt enkelt olika företagsam, det är inget alla kan vara för då hade alla varit det.

Det finns inget värre än att vara i en situation där man ses som värdelös utan att ha någon officiell förklaring även om man själv känner sin uppgivenhet starkare än allt annat.

Hur många av er har verkligen på allvar känt att ni skulle göra allt för att kunna leva om livet från början? Svarar ni att så känner alla så vet ni inte vad ni pratar om.

Tror ni att det hjälper hans självkänsla av att få höra att han är lat och en dålig människa, han kanske är 10 gånger så godhjärtad som er, det vet ni ingenting om.

Jag är så jävla trött på all snusförnuftighet angående daltande. Det finns inget som inspirerar så jävla lite som att få höra att man inte duger lika väl som alla andra, att man är lat och allt annat än företagsam.

Så fort man skall söka vilket jobb som helst få höra att man är för dålig eftersom man har jobbat för lite.

Verkar ju som om det är lättare att ha suttit i fängelse och komma ut och få lägenhet/jobb än vad det är för vissa som till synes inte har något att skylla på.

Sen finns det givetvis undantag men jag tror de är ganska få. Det finns garanterat människor som inte kan känna stress eller ångest över sin situation. Dom skulle kunna sitta på en kudde och titta på naturprogram hela livet och ändå vara lyckliga och till freds utan minsta skam i kroppen, men hur många tror ni att det finns som känner så egentligen?

Vissa ser allt så jävla förenklat, många verkar tro att världen ser ut precis exakt så som den ser ut genom deras ögon och upplevelser.

Jag vet vad jag pratar om och jag vet att uppmuntran betyder allt i sådana här lägen för att kunna ta sig upp ur diverse onda cirklar så fuck you till alla som tror sig veta bättre än mig om mitt eget liv.
www.alexanderadiels.com

www.soundcloud.com/alexanderadiels

2011-03-10 13:33
Sen det här med att du är en vuxen man, skärp dig, stila upp ditt liv. Det finns gott och åter gott om 30-åringar som nyligen har eller är på god väg att sparka igång sina liv så sluta låt så jävla duktiga hela tiden, livet är inte likadant för alla.

Lycka till med allt du behöver åstadkomma, har du viljan så kommer säkert lusten i samband med hur det ordnar upp sig för dig.
www.alexanderadiels.com

www.soundcloud.com/alexanderadiels

2011-03-10 13:50
*Like*
 

2011-03-10 14:00
Mitt inlägg "du är en vuxen man, skärp dig, stila upp ditt liv" var inte riktat till dig trådskaparen, det jag menade var att det är vad folk brukar säga.
www.alexanderadiels.com

www.soundcloud.com/alexanderadiels

2011-03-10 14:10
Får lite ont i ansiktet av att läsa hur vissa av er tänker. Vem är någon att säga att någon annan är patetisk egentligen? Vem kan säga vad som är normalt/onormalt och rätt/fel?

Om det är patetiskt att spela WoW i fem år så vill jag hävda att det är lika patetiskt att jobba åt en annan människa med något man inte tycker om. Slav under WoW, slav under arbetsgivare. Alla har väl inte jobb de ogillar, men det är bra många. Hade alla varit så jävla duktiga och pluggat till sig MVGn (vilket jag hävdar är något som ALLA klarar av, om än med olika ansträngning) för att en vacker dag få fina jobb med stora pengar så hade ändå stora delar av dem suttit på skitjobb eller varit arbetslösa.

2011-03-10 14:12
Det finns inget värre än att vara i en situation där man ses som värdelös utan att ha någon officiell förklaring även om man själv känner sin uppgivenhet starkare än allt annat.


Bästa sättet att säga det jag hört. Värst är att alla kräver en officiell förklaring, vad är fel, varför är du inte som andra, är du handikappad, är du deprimerad, är du sjuk? Ett ondskefullt jävla dödläge.

2011-03-10 14:17
Sök jobb mannen. Ljug som fan säg att du har referenser och lämna nummer till en polare eller nån som kan ställa upp och rekomendera dig.
 ----------------------------------------------------------------------------

2011-03-10 14:18
Dom som klankar ner på han borde skärpa sig och stila upp sig.
F.ö. så hjälper inte arbetsförnedringen/soc en så mkt alls.. rådgivning, men riktig hjälp, nej. En meningslös praktik är det dom brukar ge en.. resten får man sköta själv.
Skulle rekommendera att kolla upp snabba utbildningar där istället för att hoppa på en praktik och slösa bort ännu mer tid, eller plugga lite på distans medans man söker nåt jobb.
 

2011-03-10 14:36
Försök lösa en långsiktig lösning istället för socialbidrag och provisorisk skit, det är inte kört men du har lång väg kvar.
Peppa dig själv och gå runt och sök jobb, säg att du kan jobba gratis några dagar så dem ser att du vill och kan jobba!
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-03-10 14:41
Han behöver ju färdmedel för det :p
 

2011-03-10 14:42
SuckaFree P28

Det gick ju bussar..
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-03-10 17:20
Att hitta ett jobb är inte svårt om du är beredd att sikta lågt :)

Försäljning (telefon/fält etc) kan man nästan alltid få jobb i, däremot tycker jag att du fortsätter söka inom andra branscher för att det är inte direkt något man sysslar med långsiktigt.

När det gäller soc så måste du röra dig till närmsta kontor och fråga exakt vilka papper de vill ha för att få hjälp snarast.

Det enda problemet jag ser är att du inte har ett CV. Du kanske ska tänka ut hur du ska ljuga fram nåt. Typ att du rest och jobbat utomlands?
amen synthare då, fyra bögar och en dator

est. 1986

2011-03-10 18:33
Behöver ju pengar för buss ju.
 

2011-03-10 21:21
Suckafree:
Jaha, så soc ska åka till honom menar du?

Kom igen...
amen synthare då, fyra bögar och en dator

est. 1986

2011-03-10 21:36
Jo, såg precis att du fortfarande bor hemma. Du kommer inte få ut cash på det.

Gör såhär istället:
- Snacka med nån polare om att skriva dig på deras adress. Erbjud nån summa för det per månad som du är skriven där.
- Byt adress på skatteverkets hemsida. Det är gratis.
- Skriv ett inneboendekontrakt med din polare. Det kan du göra själv och skriva ut på datorn så signar ni båda om att hyran delas på mitten +el +whatever.
- Ta en kopia på hans hyreskontrakt. Ta med både kopia och original när soc-tanten vill kolla på det.

Voila.

Förhoppningsvis använder du inte det här för att fortsätta din livsstil utan använder cashen för att komma igång.
amen synthare då, fyra bögar och en dator

est. 1986

2011-03-10 21:45
Va, jag menade för att kunna söka jobb självklart.. du läste ju uppenbarligen inte.
Går ju inte att ta sig nånstans utan några pengar alls.
 

2011-03-10 22:50
Skönt att höra :D låter som att du är på rätt väg. Många skolor ska du söka till nu i slutet av mars eller kankse April. Då är det till hösten.. Eller hoppa på en sommar kurs. Eftersom det är så många unga som är arbetslösa så skickar d juh alla till skolor :D. Vilket är bra då du får dubbla CSN bidraget medhjälp av AMS. Förhoppningsvis även för d som råkar vara över 24 år. För du behöver inte ta studielån utan endast bidraget.
Huvudsaken för dig tror jag är att komma ut och få känna att du kan vara till nytta. Så se till att inte hamna på något skitställe där d ser ner på dig. Det är inte värt det.

Har typ endast haft "skitjobb" några as nicea praktikplatser och pluggat en hel del. Men tycks aldrig få d där feta jobbet. Helt enkelt för att jag inte kan sälja mig själv och för att jobb stannar i den innersta kretsen. Vilken betyder att man måste starta eget för att få arbete. Om man inte vill slicka röv på skitjobben med en stadiglön på lowcash hela livet.
Men kom ihåg att aldrig gnälla för det är helt onödigt och skapar dålig stämning för dig själv och din omgivning. Oavsett vad du ska göra. Tänk positivt typ som när du köper en lott. Tänk vad du ska göra med alla pengarna. Fast med jobb dvs. Det är många nitlotter som ska skrapas innan du vinner ;)

Kankse flytta till England och starta på ny kula.

-------------------

Alla under ca 30år Kan jobba dubbelt så mycket och dubbelt så snabbt är dubbelt så utbildade men erfarenhet saknas.
Så alla ska jobba gratis om d inte får jobb på macdonalds/teleförsäjare/hm. Det är ju arbetsmarkanaden som är skev.
Dags att byta ut folk, ut med det gamla in med det nya.


WoW = Heroin. Hade en bror som spelade ner sig, även polare.
Har polare som gått ner sig i Heroin oxå. Skillnaden är att d som går på heroin Lever hårdare. Men d är lika beroende av verklighetsflykt och att känna sig smartare bättre o more improved. Där emot vet jag inte om "bakfyllan är den samma"


Alex-Adiels P25, ordet är fött! Lutheraner :D

Upp tidigt imorrn, som en lutheran ! natti natt.
 -? ? ? ? ? ?- {@[email protected]} -? ? ? ? ? ?-
Admin

2011-03-11 06:56
Jag har faktiskt fått soc en gång när jag bodde hemma. Jag hade blivit arbetslös efter att ha pluggat upp mina gymnasiebetyg, sökte jobb som en tok över hela Sverige men satt i samma sits som dig. Inga bra meriter (fast jag hade några i alla fall) och inget körkort, så jag hade inte råd att behålla min lägenhet. Så jag fick flytta hem medan jag fortsatte söka jobb, så ringde jag soc i den kommunen och sa som det var, att jag hade fått låna pengar av mina föräldrar för att kunna överleva, så de gav mig en klumpsumma att ge till mina föräldrar så jag inte var en freeloader. Men det handlar ju mycket om vilket soc man hamnar på, jag hade sökt först i Landskrona där jag hade lägenhet och de totalvägrade, men i Finspång, där mina föräldrar bor, sa de ja direkt över telefonen. Så det gäller att ha en jävla tur helt enkelt.

Men se till att ha lite koll på lagar och sånt, det underlättar när du snackar med dem, och om du har problem med att fatta lagtexterna så be någon polare att förklara dem för dig. Det är tufft såhär i början, men det ordnar sig om man bara ger sig fan på det, jag lovar. Jag fick ett jobb till slut jag också så jag kunde hålla mig flytande innan jag kom in på utbildningen jag ville gå på.

Men jag tror nästan det är det viktigaste, försök att komma på en halvkass lösning för stunden, sen sätter du dig ner och funderar på vad du skulle vilja göra resten av livet och börjar jobba mot det. Allt känns lite mindre hopplöst och för jävligt om man jobbar mot ett mål.
I had this bad bitch uptown, she was like... whatever.

2011-03-11 12:19
Kommando: jag känner folk som det "gått snett" för på riktigt, det jag försökte få sagt är att oavsett hur snett det gått för folk så är det ingen som någonsin varit så lealös som TS verkar vara. ja jag vet att mitt sätt att skriva inte var ödmjukt men seriöst det är inte "normalt" att sitta hemma i så många år o inte göra ett skit. javisst det finns folk som är 30 som kommer ut i världen o öppnar ögonen men gör det saken mer normal? NEJ!

I ett land som Sverige där alla möjligheter ges så finns det nog en anledning till att de flesta flyttar hemifrån o klarar sig själva. Med det sagt inget fel att chilla hos päronen om man vill spara cash under studierna o sånt, visst att jag inte fattar det personligen för livskvalité är nr1 för mig men jag respekterar beslutet.
Poet

2011-03-11 13:42
Läst igenom alla inlägg och det hjälper jävligt mycket med motivationen, verkar dock som att jag inte behöver soc enligt min handledare hon snackade om någon arbetslöshetsförsäkring som jag ska kolla upp


CRIBBE: Ja det kan bli england istället beror på någon ny grej dom kanske skulle införa för utlänningar som flyttar dit, vilket betyder att jag får snabbare ekonomiskt stöd när jag söker jobb.

Håller på att utforska vissa grejer nu för att se vart jag kan passa in, får jag något inom spelbranschen så är det guld men det vore ungefär lika troligt som att jag skulle vinna på triss nu :)

Mina krav på arbeten är faktiskt inte speciellt höga, kan tänka mig städare eftersom jag sommarjobbade som det i några månader och faktiskt hade jävligt kul. Har även haft svartjobb som gällde lägenhetsstädning och typ handyman liknande grejer då jag behövde pengar för att dra utomlands brukade jobba mellan 8-12 timmar per dag utan tjaffs

Dom sakerna jag nämde är för handledaren är tex Barn 6-16 eftersom jag har haft praktikplatser inom diverse olika förskolor varit hjälplärare i engelska för 3:or etc. Orsaken till att jag valde att ens plugga Barn och fritid var ju pga att jag ville jobba med ungdommar som hamnat helt skevt och behöver någon slags assisten som är med dom i skolan.

Tacksam för alla intressanta tips och berättelser hur ni löste problemen och vad som gäller, väldigt mycket som ser klarare ut nu än innan
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-03-11 14:48
Doggsonlol Se, du har ju haft många fler jobb än mig och jag har slutat skämmas för att jag efter gymnasiet sågs som oambitiös och dålig, vad vet folk egentligen om ens inre ambitioner?

Om livet nu skulle vara en tävling så avgörs den självklart inte förrän man trillar av pinnen så alla från min gymnasieskola som vill tävla mot mig är välkomna att göra sin jämförelse av resultat när vi är på väg att dö av ålder. Bring den on bitches.

Men alla som har tänkt efter vet om att ett rikt liv inte baseras på inkomst, jag ska inte döma någon annan, kasta sten i glashus här, men om man tänker efter lite, är det gynnsamt för lyckan i längden att tjäna så mycket pengar som möjligt för att konsumera sig till välmående?

Många ungdomar i dag verkar jobba väldigt mycket för att kunna köpa mer. Mycket kläder och dyra nöjen. Man belönar sig själv efter en månads arbete genom att konsumera, man får ett high av nya kläder, ny telefon och dyrare drycker eller andra droger.

Men till slut borde väl själen göra sig påmind om att den inte får sitt.

Det är givetvis individuellt men jag skulle alla gånger mycket hellre vara livegen med lite pengar än att göra karriär åt någon annan och tjäna mycket pengar och det får vara en hur stor klyscha det vill eftersom det är en sanning, om än subjektiv.
www.alexanderadiels.com

www.soundcloud.com/alexanderadiels

2011-03-11 15:05
MRsalesman

Generellt sett håller jag så klart med dig. Men i sådana här lägen tror jag verkligen inte på bandypappa-piskan.

Man kan diskutera att man som svensk har skyldigheter om man har fötts med något sånär stort antal fördelar och chanser i livet.

Sedan kan man också diskutera om någon människa egentligen har någon skyldighet överhuvudtaget i och med att man aldrig bad om att bli född. Men det är ofta ett ifrågasättande som har med depression att göra, eller åtminstone tendensen till depression.

Ju bättre det går för en, oavsett vad man vill hålla på med ökar det så klart förmågan att uppleva livet som en gåva.

Men bara för att man har fötts med förmågan och har det materiellt sett mycket bättre ställt än nästan hela världens befolkning innebär det inte automatiskt att man är tillräckligt lycklig för att förmå sig själv att ta för sig av livet.

Jag vet ingenting om dig uppenbarligen, men har man inte varit i den sitsen själv är det svårt att relatera till det eller ha förståelse för det.

Det är många människor, för många, som hävdar att alla har sin likvärdiga del av skit i livet och att det skulle vara lika för alla men det stämmer inte.

Den här typen av person: "Jag har självförtroende och självkänsla så det räcker och blir över, jag har redan pluggat klart och jag har flickvän och stor balle nu jävlar köper jag ny kostym och söker high roller jobb för jag vet knappt vad nervositet och dålig självkänsla innebär"

Den typen av person är inte särskilt hjälpsam eller förstående när det kommer till många andra som inte alls kan relatera till den uppfattningen om hur livet känns.

Man kan tycka att det låter gnälligt men jag tycker snarare det är gnälligt när folk som har allt gnäller över att deras telefon är för ful eller för att deras partner har ful frisyr.

Men dom flesta människor har väl svårt för folk som snyltar. I ett kollektiv är det väl ingen som har överseende med att en person inte gör sin beskärda del av arbetet eller bidrar med några pengar. Speciellt om personen i fråga inte verkar ha några som helst problem med att snylta på alla andra.

Men jag är ganska övertygad om att de flesta människor faktiskt vill bidra med något och inte känna att dom snyltar på andra. För vem har det värst egentligen, den som anses vara omotiverad och värdelös eller den som får ont i ögonen av att se personen som verkar omotiverad och arbetslös.

Jag kan tycka att om man har allt going för sig själv i livet har man väl råd att ha överseende med att alla inte är lika lyckade som en själv, oavsett hur hårt man har jobbat för den position man befinner sig i.

Märk väl att jag inte på något sätt förespråkar en slackerlivstil, men jag blir inte arg på människor som väljer att leva så i och med att jag inte är avundsjuk eller skulle vilja byta livstil.
www.alexanderadiels.com

www.soundcloud.com/alexanderadiels

2011-03-11 15:11
Och det här med vad som är normalt och inte, vad är normalt, det är en norm.
Men en norm måste ha avvikelser och ibland är avvikelserna fler och blir alltså mer normala än den utsatta normen.

Som det ser ut idag kan det hända mycket på vägen från gymnasiet till vuxenlivet som innebär att man når sitt mål olika tidigt, det är väldigt lätt att börja utbildningar som är fel för en med mera. Hamna på ett jobb som "stjäl" ett par år av ens liv för att sedan inse att man vill något helt annat o.s.v.

Så jag förstår ärligt talat inte varför man ändå lägger in värderingar och dömer människor om man själv är hyffsat nöjd.

Anledningen till att jag verkar upprörd är att jag till viss del tar det personligt om än inte tar åt mig i och med att jag kan relatera till en sådan här situation.

Det här med skyldigheter är också lite komplext. Bor man i lägenhet och nyttjar en lägenhets alla fördelar är det egentligen väldigt billigt att betala en okej hyra för att få ta del av alla fördelar med varmvatten, el o.s.v.

Men om man upplever att man själv inte valde att bli född, då kan man ju inte heller riktigt hjälpa att man utnyttjar statliga medel i form av att man går på vägar eller dricker kranvatten o.s.v. Jag menar, vad ska man göra? Flytta ut i skogen och leva utanför samhället kräver ju mer disciplin och motivation än det gör att söka jobb och bor man i en stad är det inte lika lätt.

Har man ärvt ett hus ute på landet är det givetvis lättare att leva ett sådant liv om man nu skulle vilja det
www.alexanderadiels.com

www.soundcloud.com/alexanderadiels

2011-03-11 15:29
Men ibland borde ju alla påminna sig själva om att vara tacksamma för det de har. Men det här med att känna hopp är inte alltid så lätt för alla. Man är ju helt enkelt född med olika förmåga till lycka. Vissa människor tycks vara mer okomplicerade än andra. Problemet uppstår ju när personer som ser allting med en axelryckning tar för givet att alla andra ser världen igenom deras ögon.

Man brukar ju ofta säga att det var mycket hårdare att leva förr i tiden men ibland undrar jag om det inte är samma skit nu fast på ett annat sätt. Det negativa byts hela tiden ut och ibland är det svårt att avgöra om kraven man känner på sig själv kommer ifrån sig själv eller utifrån.

Jag vet i alla fall att jag är väldigt tacksam för de chanser jag fått och hela tiden får eller tar. Jag ger mig själv en klapp på axeln samtidigt som jag inser att jag förmodligen inte hade tagit mig ur några gropar utan min familj och de människor omkring mig, så därför har jag en oerhört stor skyldighet att vara ödmjuk inför det jag får när det finns så många som inte har någonting.

Det har jag funderat mycket på, om mina eventuella framgångar blir mindre värda för att jag hade bättre förutsättningar i form av uppbackning än vad andra människor har.

Det är ju väldigt nobelt att komma från ingenting och verkligen bli något.

Men för många svenskar som relativt sett (jämfört med övriga världen) föds med allt och ändå inte blir någonting "stort" kan man undra om man anser det vara ett misslyckande.

Och om man gör det, vad beror det på? Varför är det ett misslyckande, då måste det ju innebära att man lever för andra och inte för sig själv.

Man borde väl själv vara sin egen måttstock för om man lever ett lyckat liv eller inte. Ett lyckat liv borde väl vara att leva lycklig, varken mer eller mindre. Enda skillnaden är att olika människor behöver olika komponenter för att bli lyckliga, det är i alla fall vad jag tror.

Bor man därför i sverige och betalar skatt, då tycker jag att ingen annan än du själv har rätt att ha någon åsikt om huruvida du lever ett lyckat liv eller inte.

Men det beror på hur känslig man är för andras åsikter, jag har alltid varit väldigt känslig för det, kombinerat med mina egna orimliga krav och förhoppningar om mitt eget liv.Fast jag framstår här som ganska självupptagen och högfärdig, i och med att jag försöker ta över hela tråden. Det är jag medveten om och ber om ursäkt för det men jag tog helt enkelt tillfället i akt.
www.alexanderadiels.com

www.soundcloud.com/alexanderadiels