I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Min frus kompis hade sönder hennes Hermès armband

Övrigt - Blandat

   

2007-12-04 06:15

Min frus kompis hade sönder hennes Hermès armband

Jag köpte ett Hermès armband till min fru i present. Värdet är ca 3500 kr. Det blev fel storlek och vi försökte byta det utan att lyckas, kan bara bytas i Stockholm eller Köpenhamn. Det är långt till Sthlm och jag har varken tid eller ork att åka dit för att byta och vem fan pallar med danskar i onödan (jag fattar inte vad dom säger)
Hennes kompis bor dock där och hon kunde byta sa hon.
Så vi skickade upp armbandet för att vi litar en massa på henne. Hon hade armbandet i över 2 månader, utan att byta ut det och när vi väl bad henne att skicka ner det för att vi hade pratat med butikschefen på Hermès i Köpenhamn så segade hon en massa trots att hon vet att hon var tvungen att agera inom någon dag. Hur lång tid tar det att skicka ett paket liksom? Hon bodde precis vi posten.

Armbandet skulle skickas måndagkväll, men hon påstog att hon skulle istället skicka det på tisdagmorgonen innan jobbet. Helt plötsligt så påstog hon någon dag efter när vi sa att vi inte har fått något att hon hittade armbandet i sin väska och att hon hade fått för sig att hon hade skickat det, men tydligen inte, hur det nu går... Hon påstog även under ett samtal när hon pratade med min fru att hon hade ett kolinummer och att hon skulle leta upp det och höra av sig om 10 minuter. Hon hörde aldrig av sig.

Så hon skulle skicka det under torsdagen. Det gjorde hon inte heller för att när vi sen fick tag på kolinumret så stog det att det var i fredags, den 30e armbandet skickades. Det kom fram idag och vi hämtade ut det. Då upptäckte vi att hon/hennes pojkvän (enligt henne) hade plockat bort plasten och att hon hade blivit skitarg. Det var repor på armbandet både fram och bak.
Vi kontaktade Hermès och frågade om dom byter ut ett armband utan plast. det ville dom helst inte. speciellt inte ett som är repat.

Då sa min fru till henne att hon helt enkelt får lägga upp pengar för armbandet så kan hon få det vi har, men då ska pengarna överföras direkt (för att enligt henne så hade hennes mamma pengar) så att vi kan fixa armbandet imorgon (min fru fyller år snart+att det var en gåva på vår 5 årsdag. Det är sjukt svårt att få tag i rätt storlek och rätt färg. Vi har t.o.m varit i kontakt med butiker i Bryssel, Frankrike m.fl)

När jag ringer upp kompisen (det är ju mina pengar för att det är jag som har köpt det) så svarar hon inte. När jag ringer igen så svarar hennes mamma och påstog att hennes dotter på 22 år inte var där, trots att hon satt och pratade med min fru på msn. 
Mamman och dottern tyckte att jag skulle ta det med mamman för att det var hon som skulle lägga ut, men det är ju inte hon som har repat armbandet.
Dom vill inte lägga ut pengar, utan dom vill fixa armbandet själva och vi litar inte mer på dom för att vi såg hur det senast gick plus att armbandet som finns i Köpenhamn försvinner nu och vi kommer säkert att behöva vänta flera månader på ett passande. Har redan väntat nästan ett halvår. Det armbandet går inte ens att laga. reporna kan man inte få bort om man inte slipar bort dom eller så för att det är guld och butiken byter självklart inte ut skitet. och mor&dotter vägrar lägga ut för sitt misstag.

Hon hade ansvar att ta paketet till Nk och byta ut det. Inte öppna pa