I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

3/12 The Struggle Coninues @ Münchenbryggeriet

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2011-11-28 12:43

3/12 The Struggle Coninues @ Münchenbryggeriet3 december - Stockholm, Münchenbryggeriet

Den 3 december slås portarna upp för den nya festivalen The Struggle Continues - en heldags hiphophändelse på Münchenbryggeriet i Stockholm. Festivalen sätter igång tidigt och håller på till sent på kvällen. Dagen kommer bland annat bjuda på grymma liveakter, DJ:s, en fet throwback-fotoutställning och battles.

Nu adderas följande akter till festivalen:
LABYRINT
CLEO
SIDEWALK
ADAM KANYAMA
BASEMENTALITY BATTLES (Chuck Ruckus (Muddy Fatique) + Narkimic + Young Gattas (US) +Nils m Skils (NO) +Silvana Solo + Drect (US)
B-BOY SHOWCASE
CAMILLA CHERRY
KLUBB PEEZ
DUVETINTE.COM VÄRLDSPERMIÄR!

Redan klara akter:
DE LA SOUL (US)
LOOPTROOP ROCKERS
DBS – DET BLÅ SKÅPET (Organismen, Öris, Daltone, Queff, Toffer, Mächy, Bobbo, Marke, Martin Zamora, Sebbe, PST-Q & DJ Large)
STILL PEE & RU + DJ VIET-NAAM
PENGA PER

HOSTED BY: Emilia Melgar & Melika

Vi ses på årets hiphophändelse nummer ett, yao!

BILJETTER

Biljetterna kostar 450 kr + serviceavgift och säljs via Zeticket.se.

Direktlänk till biljetterna: http://https://secure.zeticket.se/start.php?pid=1590


LÄNKAR

http://www.thestrugglecontinues.se
http://www.facebook.com/The-Struggle-Continues
http://www.twitter.com/tscfestival

OM ARTISTERNA

DE LA SOUL (US)http:// www.myspace.com/delasoul
De har varit med sen innan du var född och kommer att regera långt efter att du ligger i graven. De La Soul har sedan starten manövrerat sitt skepp i precis motsatt håll än mainstreamens alla galjonsfigurer hittat guld i alla farvatten. Med det oantastliga mästerverket ”3 Feet High and Rising” plöjde de upp fåran som blev till en motorväg till historieböckerna.

Kritiker, fans och kolleger, alla är de överens om att De La Souls avtryck i den amerikanska hiphop, och inte minst i resten av världen, är mer än enormt och att de influerat fler band än vi vågar börja räkna. De har jobbat med de flesta och mesta inom toppskiktet av jordens hiphopstjärnor men har allt glänst mer än alla. Det är svårt att se en värld utan De La Soul. Åtminstonen en bra värld.

När The Struggle Continues sätter Münchenbryggeriet i brand kommer De La Soul stå på scen och det kommer vara packat, svettigt och förbannat grymt. Att missa detta är en synd.

---

LOOPTROOP ROCKERS http://www.looptrooprockers.com
Vi kan egentligen bara peka på historien, de senaste snart tjugo åren, för att förstå vilken brutal kraft Looptroop Rockers verkligen är. Som band och som individer har de ritat upp kartan och samtidigt sprängt dess gränser flera gånger om. Med en arbetsmoral som nafsar kinesiska arbetsläger i hasorna har de vuxit sig större än vad någon kanske trodde. Och det är därför denna text i princip är överflödig. Hur presenterar man någon som är känd av alla?

Looptroop Rockers representerar den oheliga alliansen av punk, reggae, hiphop, dub och prog. Med ”Long Arm Of The Law”, ”Fly Away” och inte minst ”Jag Sköt Palme” har de bränt in sitt namn i hiphop-annalerna och kommer förevigt att stå som en centerpelare för allt som är gott mer svensk rap.

Promoe, Supreme, Embee och Cosmic har tillsammans hjälpt att skapa svensk hiphop och när det är dags att bygga en fest från grunden är det otänkbart att utelämna Looptroop Rockers. The Struggle Continues är en hiphop-nod dit alla med vett och sans bör styra sina fötter.

---

LABYRINT http://www.facebook.com/LABYRINT
Hiphop-kollektivet Labyrint från Gottsunda i Uppsala har tagit Sverige med storm. Dels med låtar och videos som ”Vår betong”, ”Fingrarna i luften”, ”Tribulations”, ”Kärleken?” och nu senast ”Hasslande”. Dels av rättsväsendets försök att stoppa Labrints spelningar, vilket lett fram till en debatt om censur, som Labyrint i sin tur bemött med axelryckningar, leenden och tacksamma kommentarer om den extra uppmärksamheten allt skapat. Gruppens texter – som är en kombination av gata och politik, humor och allvar – upprör minst sagt.

Labyrint består av Jacco, Dajanko, Aki och Sai. Alla har de känt varandra sedan barnsben och nästan alltid pysslat med musik. Runt 2004-2005 började de göra låtar tillsammans och framgången började ta fart. Efter ett stort antal liveframträdanden, låtskriverier, inspelningar och mixtape-releaser, kontrakterades Labyrint av Universal. Den 30 november är det äntligen dags för gruppen att släppa sitt debutalbum ”Labababa…”, som producerats av Masse, Salla, Måns Asplund, Sai, Jens Resch och Partillo, samt gästas av bland andra Kapten Röd och Helt Off. Resultatet är en råare, brutalt ärlig och mer politisk svensk hiphop eller gatu-progg för 2010-talet. Det är musik från en generation som hämtar inspiration från såväl gamgster-rap och reggae som från Public Enemy, Gil Scott Heron, Peps Persson och Nationalteatern. Det är musik från ett hårdare och kallare Sverige än vi varit vana vid men med tydligt budskap om att vi behöver ett samhälle med mer kärlek och broderskap om vi ska överleva.

---

DBS - DET BLÅ SKÅPET http://www.facebook.com/BliAldrigSomOss
Det kan inte vara någon som har missat Det Blå Skåpets framfart det senaste året. Kollektivet, sammanställt av rappare med rötter från hela landet, har fullkomligen stormat den svenska hiphop-scenen. DBS består av Organismen, Öris, Daltone, Queff, Toffer, Mächy, Bobbo, Marke, Martin Zamora, Sebbe, PST-Q & DJ Large.

Sedan den numera legendariska spelningen på ett utsålt Kägelbanan har DBS tillsammans, och som soloartister, öst ur sig nytt material i form av mixtapes och album till massorna.

Tidigare i somras öppnade de för Wu-Tang Clan på Münchenbryggeriet och i augusti rev kollektivet taket på klubben Colors i Göteborg, en av Sveriges mest uppskattade hiphopklubbar.

"Bli aldrig som oss" är mottot och klicken heter DBS.

---

STILL PEE & RU http://www.stillpeeandru.com
Hiphopkulturen har 2011 ett motsägelsefullt förhållande till sin egen drygt trettioåriga historia. Samtidigt som man är besatt av the next big thing blickar man nostalgiskt tillbaka till 90-talets gyllene era.

Om någon i Sverige har ett tydligt arv från hiphopens gyllene 90-tal att förvalta är det PeeWee och Rusiak. Tillsammans utgör de halva den banbrytande och legendariska kvartetten Sherlock som 1997 släppte det numera kultförklarade albumet ”Made To Measure” och satte en ny standard för hur svensk hiphop kunde låta. Ett drygt år senare var de båda pionjärerna i allra högsta grad inblandade i Petters genombrott och var med och ändrade spelreglerna för svensk hiphop för alltid. Nu återförenas de två under namnet Still Pee & Ru.

Still Pee & Rus självbetitlade album tar tydligt avstamp i tidig 90-tals hiphop, både hård och smutsig sådan och den mjukare och jazzigare varianten. Men Rusiak lyckas, som alltid när han sitter i producentstolen, addera sin personliga touch och det råder ingen tvekan om att året är 2011.

Albumet må vara en debut på pappret, och som sådan funkar den perfekt, Still Pee & Ru har sin egen nisch och ingen kan påstå att de kopierar någon annan, men albumet är också historielektion eller en nostalgi-tripp beroende på lyssnarens referensramar. Ett bevis på att ett sammanhang och en historia kan vara en otrolig tillgång utnyttjad på rätt sätt och att det går att hylla hiphopens gyllene era utan att låta som en blek kopia av något som varit.

---

PENGA PER
Uppväxt i Saltsjöbaden, östra Nacka. Per valde strax innan tonåren att gå sin egna väg. Istället för golf så spelade Per basket och när de flesta av hans vänner stog och pumpa Boten Anna vid Tippens Centrum från sina mobiltelefoner sommarn 2006 så lyssnade Per på 3rd Bass på kasset. Hösten 2006 träffade Per Oslagbara Oscar, även känd som O.P. och dem började göra musik tillsammans. Vintern 2008 k...om J-Bronk in i bilden och de tre grabbarna startade trion Riktig Skit Posse. Grabbarna släppte sommaren 2009 EP'n Funktionärerna där Mackan från Fattaru gäster på ett spår. Penga Per är även rösten på refrängen i SexFemmans låt "Punchrulle".

Vintern 2011 blir Penga Per medlem i de två nystartade hiphopkollektiven Basgränd Crew och Stocktown Funktionärerna. Den 6 oktober släppte Penga Per sitt första solosläpp "Den Fräsha Prinsen Av Saltsjöbaden" helt producerat av Gonza och är ett promoalbum på 14 spår med gäster från Funktionärerna och Basgränd Crew.

---

CLEO http://www.cleomusic.se
CLEO, eller Nathalie Missaoui som hon heter, utgör tillsammans med jazzsångerskan Kristin Amparo och sitt sjumannaband en av de få svenska hiphop-akter som spelar med liveband och blåssektion.Tillsammans
förmedlar de musik inspirerad av The Roots, Rage Against The Machine och Lauryn Hill.

Även om hennes debutalbum släpps först nu, är hon inte på intet sätt ny på scenen. CLEO har spelat flitigt över hela Sverige och även ute i Europa, exempelvis i Tjeckien på Hip Hop Kemp - en av världens största festivaler i genren. Oktober 2008 spelade hon även tillsammans med den världskända och nu bortgånga rapparen Guru från GangStarr på Umeå Jazzfestival. Hon har under flera år jobbat med hiphop- och reggae-workshopen Tell Dem, kollektivet FEMTASTIC och själv spelat och gästat många olika konstellationer. Hon har hyllats överallt i tv och radio av bland andra Ametist Azordegan, SR Metropol, Expressen Nöje och förra året vann hon det prestigefyllda priset Guldäpplet.

Första singeln "Left The City Burning feat. Malena Uamba" släpptes den 22 september och har mottagits mycket väl. På debutalbumet har hon lyckats få med sig bland andra reggaedrottningen Syster Sol och P3 Guld-nominerade Trainspotters m. fl. Torsdag 20 oktober spelar CLEO på Go' Kväll i SVT och sedan följer en turné.

---

SIDEWALK
Sidewalk är svensk hippierap. Bildat i Stockholm 2008. De tre kärnmedlemmarna, Pitz, the Sun och Lastword, kommer från bakgrunder inom hiphop, reggae och rock. De möts i sin förkärlek för 70-talsflum, svängig
skit och lekfulla låtar som sätter sig. Live är bandet något i särklass. Programmerade slingor möter livespelade skrikande gitarrer och explosiva trummor. En historia berättas, i expressiv rap och jävlar anamma-sång, livemixat med dubekon, direkt från scenen.

---

ADAM KANYAMA
Adam Kanyama, sexton år, har rappat sedan han var elva år. Under åren har han med jobbat med Redline och Stuffe från Fattaru. När Adam inte rappar ensam rappar han i gruppen The Basicz och tillsammans med två vänner har Adam nyligen startat ett eget maskineri där de ska göra musik. Innan 2011 är slut kommer Adam Kanyma att leverera en EP.

---

BASEMENTALITY BATTLES

Basementality Battles är kort sagt ord-krig mellan 2 personer, helt acapella utan mikrofoner och utan några egentliga regler att förhålla sig till. Battlesen filmas och läggs upp på youtube där en större publik än de som kunde ta sig till evenemanget sedan tar det av det och diskuterar vem dem tyckte vann flitigt.
Basementality Battles firar nu 1 år! Det som började i en liten klädaffär på södermalm har nu vuxit sig större än någon kunnat tänka sig. På bara ett år har det gått från att vara ett 50 personer i publiken till flera hundra i betydligt större lokaler. Vi har nu arrangerat dessa battles i andra städer, på festivaler och har totalt 1,6 miljoner views på youtube. Häromveckan utnämnda Kulturnyheterna Basementality Battles till nr 6 på kritikerlistan (SVT). Andra som uppmärksammat fenomenet är bl a Alltomstockholm, tidningen Metro och Dagens Nyheter. I augusti fick vi även möjligheten att flyga över 3 av våra bästa battlare till Kanada för att vara med i en internationell sammandrabbning där dem fick representera Sverige mot Amerikas bästa, vilket dem gjorde väldigt bra! Nu är det dags för oss att ta över några amerikanska artister för att battla i Stockholm på "The Struggle Continues"!

Info om amerikanerna
Young Gattas är utan tvekan den mest kända och respekterade kvinnliga battle-rapparen i USA. Den här videon togs ner från youtube efter påtryckningar från motståndarens manager:
http://www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshh8CWZze9SfjU9EF8G
Bild: bifogad (foto: Ginni Giles)

Drect är grundaren av Grind Time som är världens största Battle-liga och den rörelsen som gjorde fenomenet stort över hela världen. Kanalen har funnits i 5 år och har över 70 miljoner views.
http://www.grindtimenow.com/
Bild: bifogad (foto: privat)


Info om dom svenkska battle personerna. bild + bio.
Nils m Skils
Nils är en legend i Norge och nu även känd i resten av världen tack vare sin prestation på World Domination 2 i Kanada där han vann mot en topprankad Amerikansk rappare nu i Augusti. Klippet har redan hunnit få över 100,000 views.
Bild: http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/13/C6/27/%20Skills%20foto%20Ane%20Bamle%20Tjellaug.jpg (foto: Ane Bamle Tjellaug)

Silvana Solo
Silvana är från Stockholm och en del av kollektivet Femtastic. Även om hon har mycket scenvana så är detta bli hennes efterlängtade debut på battlescenen!
Bild: bifogad (foto: privat)


DU VET INTE
När Sverige blir för litet för en så stor blogg som duvetinte.se vad
tror ni bloggerskan Melika gör?
- Jo hon ger sig på världen! Duvetinte.com är adressen ni ska
hålla utskick på där kommer hon att ha exklusiva intervjuer med
amerikanska världsartister och andra viktiga människor i gamet!
Året var 2009 när Melika kom med den briljanta iden av att skriva om svensk hiphop, inte som en nyhetsida utan med hennes personliga stil och tankar, tiden gick och fler och fler började följa henne.
Många bloggar om svensk hiphop har kommit och gått men det är duvetinte.se som har funnits kvar i toppen, blivit hyllad av de största i den Svenska HipHop scenen liksom ratad av många.
Men framgången är självklar! alla vill synas på hennes sida, vare sig det är stora eller små namn så tar hon sig tiden för dem lyssnar och lägger upp det som är hetast för tillfället.
Nu är som sagt Sverige ”On lock” och världen brer ut sig över hennes fötter, nu det är dags att ta över resten av världen och på enbart engelska så kommer bloggen duvetinte.com att starta den 1 DECEMBER och detta öppnas upp med en exklusiv intervju med Stjärnproducenten Just Blaze som nyligen besökt vårt land.
Så vad väntar ni på, in på duvetinte.com och lägg till sidan som favorit, lägg er lur på påminelse för den 1 december kommer bli en stor dag för HipHop Sverige! nu är det dags att skippa jantelagen!
LEGGOO!!!!

Namn: The Struggle Coninues

Plats: Münchenbryggeriet

Datum/Tid: 2011-12-03 17.00-03.00

Ålder: 18

Kostnad: 450

Mer info:
www.thestrugglecontinues.se


http://www.soundhabitspro.com/


http://www.flacoproductions.se/

2011-11-29 01:20
De la Soul???? Sist jag såg dem var de gaaaaaalna, shit fan måste byta mitt pass! Tider på när vem går på scen annars???
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Admin

2011-11-29 21:03
Riktigt grym bokning. Kanske årets fetaste event?
 

2011-12-02 12:25
Fannnn har inte råd.. om någon inte kan gå så köper jag gärna till studentpris :)
Ord.