I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dokumentärer om människor med in i helvetes för mycket fritid

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2011-05-06 01:50

Dokumentärer om människor med in i helvetes för mycket fritid

Av någon outgrundlig anledning har jag det senaste året totalt snöat in på dokumentärfilmer som kretsar kring individer med konstiga fritidsintressen och ett litet annorlunda sätt att betrakta livet på. Blir alltid lika glad och fascinerad när jag sugs in i dessa märkliga människors vardagsliv och får ta del av deras skumma och häpnadsväckande bekymmer.

Kommer dela med mig av mina favoriter här och hoppas att ni också vill bidra med era egna guldklimpar. Förhoppningsvis kan vi få igång något slags samarbete och skapa en riktigt mäktigt tråd av oanade propotioner. Börjar med några lite nyare varianter:

Marwencol
En alkad, gammal krigsveteran blir nerslagen av fem hoodlooms i Kingston, New York, hamnar i långvarig koma och vaknar upp som en findus-färdigrätt, varken med minne eller finmotorik. När den amerikanska sjukförsäkringen gjort vad den är bäst på och gått upp i rök, skickas han tillbaka hem till verkligheten som en bruten man, med en kapacitet att klara av ett vuxet och ansvarstagnade liv, motsvarande en femårings. Så för att bättre kunna bearbeta gamla, jobbiga krigssorger och hantera det faktum att det kvinnliga laget inte längre kommer med några seriösa anbud på transfermarknaden, försvinner Mark Hogankamp in i en förtrollad värld bestående av G.I. Joe-gubbar och Barbiedockor. Han skapar en alternativ verklighet, en fiktiv dockstad han kallar ”Marwencol” och låter sina nära och kära, representeras av dockor med både komplexa personligheter och unika mellannamn.

Finns fler tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://alltdetdarochenpasechips.wordpress.com

(Inlägget ändrat av Squirtle. Fixade rubriken på trådskaparens begäran 2011-05-31 23:10:18)

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-06 01:53
Special When Lit
Tv-spelets lite mer lynniga, oslagbara, men ändå så sakteliga döende storebror, pinballmaskinen, är världens bästa uppfinning alla kategorier/gånger/dagar i veckan. Det är i alla fall vad ett gäng pensionärer, arbetslösa mjukisbyxor och lillgamla, förvirrade tonåringar som frivilligt lägger allt sitt metoforiska krut på att putta runt en metallkula i en låda, anser om saken. Stelbenta tillställningar luckras upp, introverta dungeons & dragons-spelare blommar ut och det enda den lille manicken inte verkar helt kapabel till (förutom att överleva herr internet och fru datorspel) är att ge sina utövare någon som helt insikt i det faktum att all vaken tid spenderas framför en ljudutsöndrande trälåda, bredvid svettiga, tunnhåriga män nere i en inrökt spelkällare. Förutom de kärleksfulla och nostalgiska deltagarna får du givetvis även den historiska faktan och det rafflande, ovissa mästerskapet som en mitsu-kniv på köpet.Pedal
Enbenta, hemlösa eller bara jävligt fartkåta cykelbud, sicksackar genom New Yorks gator, riskerar livet för några FedEx-paket och visar med all önskvärd tydlighet hur en igenkorkad korsning ska penetreras. Vem i hela helvete är dessa personer som frivilligt dedikerar all sin vakna tid på att leverera paket stup i kvarten och vad är det egentligen för fucked up övertygelse som driver dem till dessa vansinnesfärder? Svaret är att cykelbuden är ett ganska skönt litet gäng, förvisso en aning ”restless legs syndromiga”, men fortfarande är de en samling hygglo människor med sunda och avundsvärda åsikter. Vad som driver dem? Pengar, kicken över att nästan bli mosad mellan två taxibilar och övertygelsen om att ingen är snabbare eller bättre på att leverera paket i världens tuffaste cykelstad, förstås.
Finns fler tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://alltdetdarochenpasechips.wordpress.com
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-06 02:03
The Wild and Wonderful Whites of West Virginia
Hyr en buss och plocka upp femtio ”Jerry Springer”-deltagare, kör ut dem till en postapokalyptisk sopcentral och ge dom knark, pengar och vapen. Vänta i två generationer, kör tillbaka till sophögen och betrakta det incestuösa spektaklet. Jag lovar dig, det kommer inte ens vara i närheten av vad denna sjuka familj lyckas producera på en långhelg. Vi snackar gamla tandlösa tanter som röker knark framför sockerskakiga småbarn, tolvåringar som ska döda sina frånvarande farsor, farsor som inte vill vara farsor och så vidare i all oändlighet, allt kryddat med slagsmål, hysteriska skratt och urspårade födelsedagskalas.
Word Wars
Medaljkandidaterna till det amerikanska mästerskapet i Alfapet består av ett gäng lönnfeta, socialt handikappade ordonanister. Vi får följa fyra utav dem i förberedelsefasen och jävlar vilka sjuka små rävar de är. Joe Edley, den regerande mästaren, är osannolikt ful och så där äckligt självgod som bara riktigt usla och högavlönade föredragshållare kan vara. Den kaxiga ungtuppen, Matt Graham, bangar inte för att bluffa och är dessutom fullt kapabel att demolera sin motståndare på mindre än sjuttio sekunder – utan att ens doppa näven i bokstavspåsen. Den drogliberala Marlon Hill tar det mest lugnt, är nöjd med att vara en fattiglapp och spelar alltid sina matcher sittandes på en bakoframvänd stol (sjukt kontroversiellt i Alfapet-sammanhang). Till sist har vi ”G.I.” Joel Sherman, den eviga ensamvargen (smeknamnet G.I. refererar naturligtvis till actionfiguren, men också till magsjukdomen ”gastrointestinal reflux syndrome” som Joel lider av) och han ägnar helst dagarna åt självömkan, självmedicinering och att memorera obskyra ordlistor.
Finns fler tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://alltdetdarochenpasechips.wordpress.com
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-06 02:07
Cinemania
Fem svettiga cineaster som alla drömmer om att en dag få knulla i svartvitt, springer från biograf till biograf på jakt efter den mest fulländade filmupplevelsen. De ändrar diet för att bli mer förstoppade (lägre toalettfrekvens), programmerar scheman med hjälp av avancerade imdb-algoritmer och trakasserar usla biografmaskinister i deras hem, på pin kiv. Inte förrän de sett åtminstone en fem, sex rullar kan de slappna av, borsta av sig den metaforiska popcornen och hasa sig hem till lägenheter som oundvikligen alltid ser ut som ”ocd”-verionen av Kiviks marknad – om äppelknyckarna från Östelen hade valt att anordna den i en sunkig etta i Sundbyberg. Förutom denna trevliga inblick i cinofilernas lätt repetativa liv, lyfts existensiella frågor om kärlek, arbetslöshet och gemenskap fram.
Best Worst Movie

Världens sämsta film – alla kategorier – det är vad följeslagarna till ”Troll 2? säger om deras älskade lilla kultrulle. Likt hjärntvättade små sektmedlemmar studerar de den religiösa skriften om och om igen i jakt på fler dråpliga misstag, krystade dialoger och förvirrande motsägelser. Tjugo år efter premiären har hysterien nått sin kulm och när ett gäng dokumentärfilmare jagar rätt på hela filmcrewet börjar det, minst sagt, vattnas i munnen på de ironiska följeslagarna. Samtidigt blir filmskaparna för första gången någonsin behandlade som kungliga överheter, när salong efter salong fylls till bredden av lycksaliga och fanatiska fans.
Finns fler tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://alltdetdarochenpasechips.wordpress.com
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-06 02:09
The Parking Lot Movie
På ”The Corner Parking Lot” i Chorlottesville, Virginia anställs du bara om du passar in i det något motsägelsfulla epitetet ”konfliktsökande bohem”. Chefen för stället – en dagdrömmande, tokrolig beatnic – är nämligen inte intresserad av att några prestigefyllda, karriärssökande, yuppinallar förstör en potentiellt perfekt parkeringsupplevelse på hans underbara linjerade betongmatta. Stämningen på arbetsplatsen är därmed fenomenalt laidback, på gränsen till det lakoniska och det enda som får det att hetta till är en omgång ”flip cone” (egenkomponerat spel bland parkeringsvakterna – tänk dig varpa utan medeltidsinlagen och du hamnar rätt nära), en invasion av överförfriskade ”fratboys” och ”sorority girls” eller att någon av de extremt enerverande parkeringsgästerna (som av någon anledning alltid är överviktiga, halvrika och ägare av en SUV eller Hummer) ifrågasätter prissättningen.
American Mullet
En helt vanlig sidbena beger sig ut på Amerikats motorvägar i jakt på den mest spektakulära och orginella hockeyfrillan. Han möter en kavalkad av hårfagra kandidater – den nästföljande ”business in the front, party in the back”-vurmaren alltid en hårsmån snyggare än föregående talare. Allt från tandlösa hotellvakter och indianer till läkare och lesbiska kulturkoftor dyker upp framför kameran och förklarar varför just dom rockar världens mäktigaste frisyr. Det visar sig att alla är prestigelösa och glädjespridande personer, fullt medvetna om att kreationen de för tillfället rockar på huvudsvålen är lite tveksam, men att de har en sån längtan efter att bryta konformitetens dödläge att de frivilligt går runt och ser halvfula ut.

Finns fler tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://alltdetdarochenpasechips.wordpress.com
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Poet

2011-05-06 12:39
King of Kong?
At the gates of Eternity...

2011-05-06 13:05
Big river man, ligger på svtplay just nu. en äldre, överviktig sloven ska simma hela amazonasfloden. under färden får teamet brottas med hans psykiska och fysiska ohälsa.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-05-06 15:00
BC99 P27

En given klassiker! Men just nu ser jag fram emot "uppföljaren" Doctor Kong The Movie om Hank Chien, världmästaren från 2010 som mellan jobbet som plastikkirurg spelar Donkey Kong för fulla muggar.psykel

Också en jävligt fin rulle! Var ett tag sen jag såg den, men kommer ihåg att jag gillade Martin Strel som fan.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Poet

2011-05-06 15:31
Fett, visste inte om att det fanns en uppföljare till "King of Kong" hehe :)
At the gates of Eternity...

2011-05-06 19:01
Marwencol på SVT2 ikväll 20.00.
"Damfotboll är som V75 med kossor" - Gert Fylking. Jag väntar på din ursäkt till kossorna.

2011-05-06 22:19
när jag skriver ända, menar jag troligtvis enda

2011-05-07 02:38
jag är en apa

En polare tipsade mig om just den rullen för ett halvår sen ungefär och enda sedan jag fick premissen förklarad för mig, har jag varit sjukt sugen på att se skiten. Men om jag förstått saken rätt drar utgivningen ut på tiden, främst på grund av ekonomiska aspekter. Hur som helst är det en given dokumentär, som jag kommer hugga tänderna i så fort den släpps.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-07 20:51
BC99 P27
Gillar du King of Kong kan jag även rekomendera dig "Chasing Ghosts: Beyond The Arcade".


Chasing Ghosts
Den yppersta arkadspelseliten består under 70-talet av ett gäng pubertala moppemuschar som på ett eller annat sätt fått sina små pacman-hjärtan krossade av lättfotade, tuggummidoftande och tandställningsbeprydda tjejer. På grund av sin totala oförmåga att bearbeta damernas plötsliga byte av hjärta, kastar de sig huvudstupa in i en värld bestående av tv-spelstummar, omöjliga världsrekord och ovanligt omanlig manlig vänskap. Trettio år senare sitter de framför ett dokumentärfilmscrew och reminiscar (värre än en utdragen nyårskrönika) om ”the glory days” – femårsperioden då världsrekordhållare med fri tillgång till både läskeblask och jukebox-hångel, betraktades som odödliga och övermänskliga hjältar och inte som ett gäng kufar, förevigt förpassade till päronens källare.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-07 22:54
Guldtråd, tack som fan! Och OP, najs blogg! Den bor i min google reader nu :)
 

2011-05-13 11:28
enuff_fish P24
Fan vilket trevligt inlägg att läsa så här på morgonkvisten och jag hoppas du gillar sidans nya design. Här kommer förresten senaste fyndet:

Lucky
James är ett skäggigt freak med en löjligt liten bekantskapskrets och ett ohälsosamt förhållande till tvål. Han delar sin mögelinfesterade lägenhet med ett par arroganta katter (nej, inte hiphop-metaforen) som utnyttjar stackars, givmilda James in absurdum. Golvet behandlas som en bajamaja på Roskilde, sofforna strimlas sönder likt färs och som om inte hälften vore nog, är de små jävlarna mer kräsna med maten än ett gäng bortskämda glutenallergiker. En eftermiddag, när livet inte längre känns så himla lattjo och James funderar på att lämna in garderobskvittot och lämna det här komplicerade livsdiscot bakom sig, tar han en sista sväng inom bensinmacken för att köpa sig en lott. Trehundrafyrtionio sekunder senare lämnar han butiken som en nybliven och minst sagt chockad mångmiljonär. James makabra historia plus en sju, åtta andra lottovinnares öde serveras på denna prisvärda och servicevänliga dokumentärfilms-restaurang.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-17 01:17
Dr. Bronner's Magic Soapbox
En östtysk, halvblind kemist sitter inlåst på ett mentalsjukhus i Illinois efter att hans egen syrra lekt kloakdjur och spillt bönorna till myndigheterna. Han rymmer ganska omgående, “tummar sig” till Las Vegas, vinner lite deg på den långarmade fubbicken och flyttar sedan till L.A. Där plöjer han ner alla sina sista slitna slantar i sitt nystartade tvålföretag “Dr. Bronner’s Magic Soap” och lanserar samtidigt ”Moralens ABC – läran om individens moraliska ansvar för en fredligare och lite trevligare värld” som han givetvis smäller upp bredvid innehållsförtäckningen. Fastforwarda ett par årtionden framåt och skiten är en fullständig och regelrätt succé. Inte nog med att hippies och foliehattar runt om i världen prisar produkten som “världens mest använd- och underbara tvål/tandkräm/tvättmedel/acneborttagare/salladsdressing” någonsin, hans religiösa mumbo-jumbo verkar faktiskt innehålla någon form av substans. Eller?

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Redaktionen

2011-05-17 10:45
schysst blogg, delade den på fejjan.
namaste

2011-05-21 19:17
ÅderpåleOne
Fan vilken hjälte du är! Jag tackar ödmjukast för hjälpen. Cheers!

Reindeerspotting
Jani, en åttafingrad liten slyngel från Rovaniemi, Finland, skjuter Subutex, käkar pommes direkt ur plåten och har alltid på sig både mössa och solglasögon inomhus. Han är utan tvekan grannskapets största pundarvrak och för att få den något luriga ekvationen “socialbidrag + dyr knarkvana = mat och hyra?!?” att vibba lite smidigare, “lånar” han bilstereos från främlingar, “besöker” obemannade affärer nattetid och lovar på både heder och samvete att betala tillbaka skulden nästa vecka. Hans polare, som är uppbyggda av ungefär samma skrot och korn och därför håller hyffsat jämna steg i Janis knarkolympiad, är emellanåt Lapplands största fi**or, men allt som oftast är de världens skönaste grabbar – aldrig sena på en liten fix och en omgång “ska vi se om vi kan stirra in i en vägg i fem timmar?”(Hela dokumentären ligger uppe på tuben.)
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-22 22:59
Vernon Florida
Ett gäng långrandiga och närsynta gubbar med grava besserwisser-tendenser och en garderob uteslutande införskaffad via postorder, visar vad en tom filofax och ett före detta uppblåst, nu fullständigt punkterat ego alltid resulterar i. De spatserar runt i downtown Vernon (som får den välkända sömnstaden Seattle att framstå som ett Las Vegas på crack) skryter om gamla bravader, drar ett par fräcka rövare och trakasserar oskyldiga förbipasserande med timslånga utläggningar om allt från kalkonens morgonrutiner till regndroppens velocitet. Vi får bland annat stifta bekantskap med den understimulerade polisen, den tålmodiga, nitiska jägaren och det skäggiga bänkmiffot. Samtliga bjuder på bombsäkra expertutlåtanden om livets både stora och små gåtor, med en övertygelse i rösten som får härdade gospelsångare att framstå som försynta bibliotikarier och en benhård inställning om att aldrig någonsin darra på manschetten.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-27 00:30
45365
En pittoresk och patriotisk småstad någonstans i mellan-Amerikat visar upp sig från sin allra klumpigaste sida när inavlad pöbel gör vad inavlad pöbel gör bäst. Vi snackar sexuellt frigjorda pensionärer, årliga griskapplöpningar och klassiska toalettrulls-bombningar. Vi pratar om kärlekskranka hejarams-toffsar, gaphalsiga fotbollscoacher med skyhögt blodtryck och kvartersbackar som får kylskåp att verka emotionellt stabila. Framförallt bubblar vi om mentaliteten som förvandlar varje liten ort i det förlorade landet i väst till något som bäst beskrivs som en nedmonterad cirkus. “Titta mamma, där borta står den lokala crackpundaren och sjunger broadway-tunes. Och kolla där! Den överviktige polisen kravlar sig ut ur sin rostiga husbil. Nämen där borta då! Är det inte den gråhårige och ständigt leende politikern som går runt och tuppar sig?”

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-29 21:18
Doctor Kong
En brutalt ensamstående kines med ett iöronfallande skratt och ett leende bredare än GB gubbens, förstorar bröst, rättar till näsor och suger fett. När Hank Chien inte agerar plastikdoktor, sitter han dock helst hemma i sin dammfria lägenhet och spelar Donkey Kong så det står härliga till. På hösten 2007 släpps speldokumentärernas heliga moder, King of Kong – A Fistful of Quarters och Hank lägger givetvis omgående sina bakteriefira vantar på dyrgripen. Han slänger på rullen direkt när han kommer hem och sätter sig förväntansfull i soffan. “Va fan är det här för pajaser”, tänker Hanky-Panky när filmen är slut och spatserar lugnt ut till spelmaskinen i vardagsrummet. 352 minuter senare har Hank Chien både pulveriserat och förnedrat Steve Wiebes och Billy Mitchells tidigare toppnoteringar och kan nu stolt titulera sig: Officiell världsrekordhållare av Donkey Kong!
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-05-31 21:39
Between The Folds
Origami – den ädla konsten om hur man skrynklar papper – betraktas oftast som kinas motsvarighet till ålderdomshemfavoriten “finns i sjön” och förknippas nästan alltid med den uttjatade svanen som alla med två tummar och en faxmaskin kan vifta ihop. Lyfter du på origami-stenen hittar du dock sjutton andra sinnessjuka och ovanliga gråsuggor som bara väntar på att få blåsa strumporna av dig. Vi har den franska, något konservativa superartisten med det enorma egot som alltid går sin egen väg, den homosexuella pappersproducenten som nästan uteslutande jobbar med blött, lätthanterligt papper och den prisade föredetta fysikern som bytte bort professorshatten mot en årsförbrukning av rökelser och en nystartad origami-kurs. Vi har det hemskolade supergeniet med det glesa röda skägget, det franska anarkistkollektivet som pissar på alla mossiga gamla origami-regler och framförallt har vi den kinesiska gudfadern, Akira Yoshizawa, som likt ingen annan kunde förvandla fykantiga papper till exceptionellt fantasifulla kreationer. Givetvis gjorde han det enligt origamins allra heligaste dogm : Sax och lim är lite som EPO och effedrin.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-06-08 12:07
Fast. Cheap. Out of control
En lejontämjare, en robotmakare, en trädgårdsskulptör och en råttentusiast (jag vet att det låter som set-upen för en jävligt långssökt “har du hört den förut”-vits) bjuckar i detta sourcream & onion-monster till film på sina respektive branchers allra gottigaste och mest hemlighetsfulla knep. Tips på hur man bäst mindfuckar en popcornfylld bengalisk tiger varvas med insidertrix på hur en insektsrobot helst bör konfigureras. Hemligheten till varför blinda nakenråttor rullar sig i avföring avlöser beskrivningen av den perfekta fågelskrämman. I hela åttio minuter sitter denna lilla livsglada kvartett och snöar in på trivialiteter och pettitesser, drar storslagna liknelser och passar samtidigt på att förklara meningen med livet. När filmen väl är färdigkonsumerad har slutsatser om ryska cirkusbjörnar fått dig att förstå den luriga relationen mellan robotingengörer lite bättre, samtidigt som insikterna om säckatörens suveränitet gentemot elekrtiska sågar förhoppningsvis gett dig tillräckligt med kött på benen för att du nu ska förstå genialiteten bakom råttänder.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-06-14 01:27
Gates of Heaven
Kristna, gammelmodiga och framförallt barnlösa par brottas med den klassiska Hasse Andersson-frågan “Får man ta hunden med sig in i himlen?” – pallar inte visa sig ambivalenta eller svaga inför gud och satsar därför allt på “klart att lille Fido ska ha sig en egen gravplats!“-kortet. Genom att inte skicka sina lurviga husdjur till “limfabriken” några mil söderut, utan istället plöjer ner ett par månadshyror i en personlig gravsten med ett fräckt, djuriskt och busigt typsnitt, hoppas ägarna att den största bacheloretten av dem alla – Gud – ska bjuda lilla Missan och Skipper på en ros och ett “välkommen till Pärleporten, det är bara att springa in“. Människorna som äger och driver djurkyrrkogårdarna försöker hålla god min, fejkskrattar åt gamla krystade kattlådshistorier, men drivs naturligtvis av pengar, framgång och makt precis som alla andra. Det lilla familjeföretaget “Bubbling Well Pet Memorial Park” är såklart inget undantag – den hemvändande sonen som driver företaget jobbade tidigare som försäkringssäljare och har ett vattentätt recept för total och livslång lycka.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-06-20 02:36
Vanishing of The Bees
När honungsbin i USA, Kina och Colombia börjar dö som några självmordsbenägna små flugor står vetenskapsmännen bara handfallna och tittar på. De kan för sina liv inte komma på vad det är som orsakar att hela bikolonier bokstavligt talat försvinner eller varför drottningen lämnas kvar i boet som någon slags trasig och bortglömd dammsugare. Med tanke på honungsbiets formidabla insats i naturen – pollenation är själva förutsättningen för ett hälsosamt och halvtrevligt ekosystem – börjar det inte bara bli nervöst bland miljöaktivister och cyniska domedagsvurmare, bliodlarna börjar dessutom få det jävligt hett om öronen. Plötsligt står dom där i sina vita rymddräkter och blickar ut mot en biodling som en gång i tiden bestod av 7000 tappra soldater, men nu mest liknar ett tjugo man starkt medborgargarde från glesbygden bestående av krigsveteraner, drönare och surrogatmorsor. De är oroliga, konfunderade men framförallt förbannade – på att ingen lyssnar, kommer med några förklaringar och envisas med att betrakta dom som ett gäng snåla honungstjuvar.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-06-21 23:02
I Like Killing Flies
Kenny Shopsin, en överviktig och skrikig liten kock som älskar konflikter, vita pannband och att döda flugor mer än något annat, driver en framgångsrik familjerestaurang i Greenwich Village, NY. Stället som är ett klassiskt så kallat stammishak, har allt från groteska tavlor och märkliga förhållningsregler till hemliga recept och diskrumstroll som ger bodegan en farlig och authentisk edge. Det faktum att inte vem som helst kan slå sig ner på en sliten gammal svart stol och beställa in en friterad “mackaroni and cheese”-pannkaka adderar givetvis också till mystiken. Kenny slänger ett getöga på de nyanlända gästerna, petar på dom med en stekspade och avgör sedan deras öde innan han springer ut i köket igen. Han är hård men alltid rättvis och följer sina livsmotton till punkt och pricka: “allting smakar bättre friterat”, “kunden har nästan alltid fel” och “det lönar sig aldrig att vara trevlig”...
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-06-24 03:37
Spellbound
Tvåhundra fyrtionio små viktigpettrar åker segervissa iväg till de nationella mästerskapen i rättstavning, där endast en ordboksmissbrukare kan kamma hem titeln och den åtråvärda “äh, jag skjuter upp sexdebuten till trettiostrecket“-bucklan. Resten av gänget får snällt vända tillbaka till sina småhålor med ordbehandlaren mellan benen och den där underbarns-glorian alldeles på sniskan, för att möta en besviken, lätt generad hemmapublik. Trycket från omgivningen är enormt – malliga lärare, oportunistiska politiker och framför allt tjocka släktingar tar varje chans att addera press och förväntningar – och med näsan begravd i en ordbok sjuttio timmar per vecka har ungdomarna inget Oprah-självförtroende att gömma sig bakom, om man säger så. När det till slut är deras tur att gå fram till den stränga men rättvisa juryn för sitt första ord, är det därför inte bara tusentals timmar av försummad lek och trams, sömnlösa nätter och en förlorad sommar som ligger i potten, även familjens, hemstadens, skolans och statens ära står på spel.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-06-26 17:50
Conan O'Brien - Can't Stop
En rödhårig, barnslig och stundtals skäggig programledare får sparken från USA’s mest prestigefyllda tv-uppdrag, blir ledsen i ögat och ger sig ut på en rikstäckande “Ni har sett mig på dumburken, kom nu och se mig leva ut mina klyschiga tonårsdrömmar“-turné. Omständigheterna under vilka Conan O’Brien blir entledigad från sin anställning hos NBC är för att uttrycka det mild/vitlök, ett kaosartat virrvarr av villervalla och det enda som med säkerhet går att konstatera är att den älskade gingern enligt kontrakt, inte får uppträda i teve på ett halvår. Självklart döper han showen till “The Legally Prohibited from Being Funny on Television Tour“, sköter uteslutande all PR via twitter och säljer ut turnén på ett par timmar. Fyrtiofem städer på sextio dagar ska avverkas och Conan packar direkt ner det vikitgaste i ryggsäcken – sin dryga, men hjärliga attityd, sina pojkaktiga upptåg och La Bamba, Andy Richter och en masturberande björn.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-01 03:23
Hand On A Hard Body
Tjugotre tjurskalliga rednecks tävlar om vem som under längst tid, kan bibehålla kroppskontakt med en sprillans ny pick up-truck. Deltagarna, som har slumpats fram under överdrivet audiovisuella förhållanden på en lokal radioshow, ges varje timme möjlighet att chillaxa i fem minuter och kan då suga i sig en sportdryck, göra ett par meningslösa skretchövningar eller försöka kedjeröka en limpa cigg. Den lyckliga men utmattade vinnaren kammar hem ett par skrytobligationer men får naturligtvis också behålla det vråliga åbäket. De förkrossade förlorarna får däremot snällt åka tillbaka till husbilen med sina sargade psyken, besvikna supporters och stelkrampsstela leder. När dommaren till slut sätter pipan i mungipan och blåser igång matchen är samtliga deltagare hundratjugo procent säkra på att just dom kommer att ro hem skiten och majestätiskt köra ner i solnedgången i sin nya fina varubil.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-07 23:36
Jäkla trevligt att se att någon uppskattar den mer "filmatiska" och "kreativa" delen av dokumentärgenren. Oftast förknippas dokumentärfilm med något utdraget skitsnack i reportagestil. Du har redan nämnt några av mina favoriter (Errol Morris!) men jag kör en egen lista med filmer som enligt mig är sevärda. Förövrigt är http://www.thedocumentaryblog.com en utmärkt källa för att hitta ny (och gammal) högklassig dokumentärfilm.

Dig! (Ondi Timoner)
Cool It (Ondi Timoner)
We Live in Public (Ondi Timoner)
Into Eternity (Michael Madsen)
Rocket Brothers (Kasper Torsting)
Ghosts of Cité Soleil (Asger Leth, Milos Loncarevic)
Encounters at the end of the world (Werner Herzog)
Steam of Life (Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Freetime Machos (Mika Ronkainen)
The Devil and Daniel Johnston (Jeff Feuerzeig

De får vara mina dokumentärfilmstips för den här gången åtminstone, filmer som (enligt mig) bör kollas upp av dokumentärfilmsintresserade.
Still in the bridge

2011-07-11 17:38
a.d.d.o.e.p.c.
Svinfett! Fortsätt!
Boyz n the wood

2011-07-11 20:18
Glömde i mitt senaste inlägg att nämna en av storfavoriterna. Searching for the Wrong-Eyed Jesus
Still in the bridge

2011-07-13 15:21
Clydisch P25
Tack för de uppmuntrande orden och de utomordentligt trevliga tipsen. En del av dem (The Devil and Daniel Jonston, We Live In Public och Encounters At The End Of The World) har jag redan konsumerat men inte slängt upp på bloggen. Andra har jag aldrig hört talas om (Steam of Life, Rocket Brothers), medan övriga har jag varit sugen på att se under en längre tid men inte haft tid eller ork att kolla upp. Ska börja med Steam of Life och Freetime Machos som därför bör dyka upp på sidan inom en snar framtid.

Arttack
Gött mos med lite trevlig feedback och givetvis kommer jag att fortsätta med dokumentärfilmsbloggandet.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-13 15:23
Trekkies
Den 8 September, 1966 visas det allra första avsnittet av den lökiga sci-fi serien “Star Trek” på amerikanska NBC. Serien som utspelar sig på ett ett högteknologiskt rymdskepp i en avlägsen superavancerad framtid (bara det fick den genomsnittliga 60-talstittaren att skita på sig av ren upphetsning) där fattigdom, intolerans och rasism bara är några tråkiga och pinsamma minnen, får omedelbart en bissar kultstatus.. Tjugofem år senare har hysterien uppgraderats till “code Bieber”och Star Trek-industrin kan nu lugnt lägga till ett miljardprefix på sitt teoretiska visitkort. Gamla skröppliga skådisar åker från konvent till konvent, dyrkas som felfria och odödliga rockgudar, rekvisita från tv- och film-inspelningar auktioneras bort till hutlösa rövarpriser och mitt i allt detta står de inbitna hardcorefansen fullt utklädda i sina hemsydda maskeraddräkter, småskrattar, säger något på “Klingonska” och gör en “Vulcan salute”. Kreditkorten i bakfickan är naturligtvis ständigt i scoutläge – alltid redo – de vet ju aldrig när Spocks födelsemärke, Caption Kirks lösmustasch eller Jean-Luc Picards gamla tandkrämstub kan dyka upp.
I Still Worship Zeus
En organiserad grupp tokreligiösa greker påstår att tolv atletiska medelhavsgudar alltid kommer att vara bättre och starkare än ett ynka kristet skäggmongo, att Zeus låter mer som en trovärdig superhjälte än vad Jesus gör och att stora, flådiga kyrkor bara är kompensationskonfetti, framkallad av prästers alltför korta kollekthåvar. Det faktum att medlemskapet i denna religionsklubb (som dels är polyteitisk och dels håller extravaganta och högljudda scenföreställningar) är lika stigmatiserande som en “SverigeDemokrat”-t-shirt på släktkalaset, beror på att övriga 95% i Grekland fanatiskt röstar på religionsbidrag: “Hell Yeah. I’m an Ortodox Christian!” varje jävla melodifestival. De “twelve gods believers” som de så fyndigt kallar sig, håller därför en relativt låg profil, citerar bara Hermes och Apollo i absoluta nödfall och väntar med resignerad upphetsning på den tid då människor återigen går runt i påslakan, engagerar sig för filosofi och inte tittar snett på den som väljer att masturbera till muskulösa och lättklädda stenstatyer.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-15 15:25
Här kommer ett av Clydisch P25 eminenta tips. En extremt fet film!

Steam Of Life
Ett dokumentärfilmsskepp bestående av svettiga, skäggiga och otippat talföra finnar kommer lastat. Ombord på fartyget badar de bastu, sadopiskar varandra med granris och smuttar på egenodlad potatisvodka. På nedre däck har de placerat en husvagn, en sönderrostad saab och en ganska så fräsch telefonkiosk – eller “de tre mest innovativa sauna-lösningarna på den finska marknaden idag” om du så vill. På övre däck får den kalla, råa och vackra naturen som är Finlands signum stå och frysa och i källarförrådet har de stuvat in den minst lika nationskarakteristiska ensamheten. Vid omklädningsrummen huserar huvudpersonerna – de rutinerade bastarna – där den ena hjärtskärande historien efter den andra om brutala skillsmässor, luriga vårdnadtvister och ond bråd död viskas fram. Allt medan en tanig jävel längst bak i bastun lugnt fortsätter att kasta vattenskopa efter vattenskopa på det skållhetta aggregatet.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-17 04:25
Devil's Playground
Indoktrinerade, nyfikna amish-kids går igenom den så kallade “rumspringa”-ritualen, vilket i korthet går ut på att 1700-tals nöjen så som gräsklippning, hästklappande och grussparkande helt sonika byts ut mot 1900-tals diton i form av crystal meth-skjutande, whiskey-shottande och spontankopulering. Efter att de levt som smutsiga roskildefestivalsbesökare under ett par dekadenta månader är tanken att de ska åka tillbaka till mamsen, pappsen, de fjorton syskonen på bondgården, döpa sig, förtränga platt-tv’n, x-boxet, knarket, alkoholen och istället underkasta sig den ganska så spartanska och konservativa amiska tron. Vissa faller dock för det moderna samhällets oemotståndliga frestelser, rakar av sig skägget och flyttar istället till en husvagnscamping. Ett ganska så modigt val med tanke på att familjen slutar att svara på dina sms, din utbildningsnivå motsvarar en dyslektisk bondes och din förmåga att hantera stadslivet ligger i par med en gråsuggas.


Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Poet

2011-07-17 18:27
Kollade reindeerspotting, väldigt tung dokumentär. Var otroligt intressant och bra fanns inte många stunder som var sega eller tråkiga.

Skulle vilja se marwencol men var kan jag hitta den? Tänkte om den kanske finns på nån sida där man kan streama den eller så
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2011-07-18 02:42
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-18 02:44
Freetime Machos
Ett sunkigt och oorganiserat finskt rugbylag bestående av män med ägglika kvaliteter – hårda på utsidan, mjuka inuti – kämpar med pungsparks-näbbar och fällebens-klor för att säkra fortsatt spel i den näst sämsta divisionen. Coachen som är en fjunig liten amerikansk civilingengör, tillfälligt antsälld på telefonjättens huvudkontor, gör sitt yttersta för att förvandla ett gäng bröliga, barnsliga, “vi tycker att uppblåsta sexdockor är hysteriskt kul”-typ av grabbar till en samling smarta, hårdnackade, “vi fäller er vid knäskålarna”-typ av rugbymaskiner. Stjärnorna i laget (i alla fall enligt dokumentärens regissör Mika Ronkainen) är Matti och Mikki, två blonda nallebjörnar på anabola, som har utvecklat en något komplicerad och förvirrad relation till varandra. De har alltid ett typiskt manligt “gott snack” i bastun efter matchen, sitter ofta i samma dubbelsäte på bussen hem och gillar att brottas, hälften på skoj, hälften på alvar så där. För att göra ett överdrivet understatement kan man lugnt säga att det finns en viss attraktion från en av herrarna, vilket naturligtvis kompliceras av det faktum att båda köttnackarna kilar stadigt med varsin dam sen ett par år tillbaka.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-26 02:30
King of Chinatown
En blyg och tillbakadragen liten tvspels-kines som har valt att spendera sina "10 000-timmar till superstar-status*"på Street Fighter IV åker runt och piskar den virtuella skiten ur taniga och bleka glasögonormar. Det kan låta som en något tveksam investering, men med tanke på att industrin som helhet drar in ungefär fyrahundranitton trillioner biljoners i veckan, har i stort sätt varje litet spel ett nationellt mästerskap, en oslagbar champion och en skara dödslojala fans som alla verkar vara allergiska mot dagsljus. Justin Wong, som den spjuveraktiga lilla sluggern heter, är följdaktligen hett villebråd på "Fighting Game"-marknaden och har en så extraordinär reaktionsförmåga att den får boxande bandymålvakters att framstå som badkarsslappa sengångares. Kruxet i kråksången är bara att han för tillfället representeras av en manipulerande, självgod sociopat vid namn Triforce, som mest glider runt och är otrevlig mot alla, iförd en Michael Jackson-handske designad efter klassiskt Nintendo 8-bitars-mode och ett genomfalskt leende.

(* = Enligt en överraskande trovärdig klintbergare krävs det minst tiotusen övningstimmar för att ens vara tillgänglig för att anses som odödlig inom kompetensområdet - Mozart, Mats Nileskär, Michael Jordan och Klas Ingesson är inga undantag.)

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-07-28 04:20
The Wild Parrots of Telegraph Hill
En långhårig hippie med seriemördarglasögon och en glugg mellan framtänderna som får Jan Björklund att framstå som en före detta tandställnings-tönt, spenderar dagarna med att sesamfröbomba ett gäng vilda papegojor. Flocken, som består att ett trettiotal färgglada fjäderfän härstammar ursprungligen från sydamerika men har på grund av uttråkade kids, fraktincidenten 1978 eller prisonbreak-rymningen från djuraffären "All God's Creatures" - klintbergarna fullkomligt haglar - lyckats etablera sig i Huset Fullt-staden San Fransisco. Som den sanna galenpannan Mark Gnitter är, har han givetvis döpt varenda liten pippifågel och är säker på vad de försöker kommunicera när de biter varandra i benen, hänger och chillar i näbben eller bara snaskar på ett äpple. Han har dessutom lärt känna de enskilda fåglarna så pass väl att det räcker med ett spjuveraktigt leende, ett speciellt skutt eller karekteristiskt skrik för att Mark ska inse att det är Mingus, Connor, Sofia, Picasso eller någon av de andra som vill få en näve solrosfrön upptryckt i fejan.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-08-02 01:23
The Light Bulb Conspiracy
Jorden är återigen på väg att gå under, när det visar sig att vi styrs av en bunt småsinta företagsledare med storhetsvansinne och musarm, som svalt hela "flest kvitton när den dör, vinner"-grejen med både metkrok, lod och lina. Förutom det, har de även gått på det något obekanta "Planned Obsolescence"-tricket, vilket innebär att man medvetet sänker produkters livslängd, i hopp om att godtrogna kunder ska besöka affären lite oftare så att produktionen och den alltid lika underbara vinsten kan öka. Ett litet misserabelt och omoraliskt snedsteg för att den kapitalistiska karusellen inte ska fucka ur totalt och låta några förvirrade pensionärer hänga upp-och-ner allt för länge, med andra ord. Exakt hur länge detta spektakel kommer att fortgå, är det fortfarande ingen som riktigt vet, men snart borde det väl gå upp för folk att företagen snackar en jävla massa skit, undanhåller information och är allmänt luriga. Glödlampor som förr hade en hållbarhet upp mot en femtio år, går idag sönder på ett par helger, nylonstrumpor som tidigare betraktades som förnödenheter man införskaffade ungefär varannat decennium vittras nu sönder på resan hem och att köpa en ny skrivare istället för att laga den gamle, var det bara den nerpissade, lokala byfånen som gjorde.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Groupie

2011-08-02 16:54
The Twins Who Share a Body!

Det här är en dokumentär som jag vill visa er. Den handlar om två siamesiska tvillingar som delar på en kropp. Den sätter många frågor på spel och ifrågasätter tittaren huruvida människor och hur vi uppfattar vår verklighet egentligen går till. Den är väl värd de 45 minuter den är och är helt igenom tänkvärd, inspirerande, ifrågasättande och väldigt väldigt intressant.


Länk här:


http://topdocumentaryfilms.com/twins-share-body/


topdocumentaryfilms.com har för övrigt ett stort urval av både bra och sämre dokumentärer så det är ett givet tips för den som är intressant av sådant här.
Jag kanske inte alltid har rätt, men jag har då fan aldrig fel!

2011-08-04 21:34
Lepra
Tack för tipset! Ska ta henne för en sväng omgående och det är absolut ingen orimlig tanke att den dyker upp på bloggen inom kort.

Off The Charts - The Song Poem Story
En “Song Poem” är precis vad det låter som – en liten dikt ackompanjerad av musik som oundvikligen för tankarna till gamla feta midi-låtar, signaturmelodier eller en kombination av de två. “Sjätte sinnet”-twisten är att dikterna eller låttexterna om du så vill, är komponerade av galna, världfrånvända individer, övertygade om att just deras triviala tankar om världen en dag kommer att toppa den åtråvärda billboardlistan. Med tanke på att textinnehållets variation rör sig någonstans mellan jultomtens ölmage, utflippade lsd-trippar, blinda män med erektioner, elvis-tributer, jehovas vittne-ninjas och hajfetischism är det kanske inte helt jättetroligt att det faktiskt kommer att inträffa, men va fan, det är en ganska så smart affärsidé och killen med den oförklarliga och opresenterade fågeln på axeln eller 32-åringen i karatedräkt och nun-shakas verkar i alla fall inte bry sig.Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-08-11 03:25
A League Of Ordinary Gentlemen
På dumburkens och internetporrens altare hittar vi återigen en långsam och dåligt uppdaterad 80-tals sysselsättning, kippandes efter lite hederlig, kommersiell mum-mot-mun-action. Den här gången är det den alltid lika familjemysiga hobbien bowling som omgående uppmanas bege sig till pärleportens rektorsexpedition för de oundvikligt tråkiga nyheterna. Ligan är ett enda stort "Stefan och Krister"-skämt där de tunnhåriga spelarna super, käkar korv och svär som några borstbindande tv-kockar. Och när första priset på det nationella mästerskapet består av ölbiljetter och fri tillgång till kinabuffén har sporten inte många år kvar på nacken. Men precis när man tror att skiten är på väg att ge upp mitt där på operationsbordet och kasta in den metaforiska handuken och stämpla ut, glider fem svinrika före detta Google-programmerare in, köper upp hela rasket, anlitar ett marknadsgeni från Nike och säljer rättigheterna till ESPN. Helt plötsligt lever det gamla bowling-liket igen och det är bara för de 500 ölmagade, mustaschprydda, "strö jobbs"-hoppande, "usa koft"-bärande, före detta "turkey"-beställande amatörerna att glida ner i källaren hämta upp klotet och den speciella turskjortan igen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-08-14 16:21
Superheroes
Några upprörda och rättskaffens samhällsmedborgare som fått nog av att gator och torg numera ockuperas av bråkmakare, bråkstakar och huliganer, försöker sätta p för alla geschäfts och skumraskaffärer genom att bli så kallade "Real Life Superheroes". För er som bojkottat Hollywood de senaste elva, tolv åren och därför inte vet hur en typisk, klyschig superhjälte föds, så kan jag berätta att befruktningen sker när en helt vanlig snubbe blir utfryst från gemenskapen, biten av en muterad insekt/utsatt för ett galet experiment och inser att orättvisorna i världen bäst bekämpas med en kopp amerikanskt högmod och en skvätt världsfrånvänd galenskap. Virrpannorna som gör detta på riktigt, har dock en liten annan approach till superhjälterollen, då deras startskott inte utgörs av tyska überscientists, supermodeller eller utomjordiska kristaller utan istället kretsar kring uttråkade flickvänner, kampsportsböcker och upphittade gymnastikkläder. Förutom en maffig inblick i de sju, åtta före detta självmordsbenägna hjältarnas liv, får vi även hjälp av en lätt irriterad polis, en överlycklig och förstående psykolog och Stan Lee, för att reda ut vad det egentligen är som sker med våra kostymklädda och barmhärtiga samariter.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-08-14 23:43
a.d.d.o.e.p.c.

Riktigt nice, bra att du tipsar! Bigup!
 -? ? ? ? ? ?- {@[email protected]} -? ? ? ? ? ?-

2011-08-16 00:09
CRIBBE
No worries, buddy. Kul att du diggar.

Knuckle
Fem inavlade, irländska familjer ligger i luven på varandra och skicker därför iväg sina mest testosteronstinna pojkar till obemannade rastplatser, parkeringskällare och vägkorsningar för en omgång blottlagd knogboxning eller "bare knuckle boxing" som dom nersupna rödhåringarna gillar att kalla det. Exakt varför de fajtas och kivas råder det delade meningar om - varje klan har givetvis sina egna tillskruvade klintbergare att bjuda barnbarnen på - men de provocerande VHS-hälsningarna som alla följer samma "Na na na na na na na, min pappa är starkare än din"-tematik, förbättrar i alla fall inte grannsämjan nämnvärt om man säger så. Det hatar varandra så innerligt och med så mycket passion att infekterade fotbollsderbyn framstår som lättsamma tebjudningar och hade Robert Aschberg fått för sig att skapa en irländsk spin-off av Grannfejden hade han återvänt till Sverige med nackkrage i en Steven Hawking-rullstol. Filmens huvudperson, James Quinn, även känd som "Baldy Bastard" av sina belackare, slåss bara om han känner sig extremt provocerad och precis som alla andra våldskåta jävlar hävdar han "att det inte var jag som började, jag bara svarade på den makabert kaxiga förolämpningen"..

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-08-19 01:25
Bobby Fischer Against the World
Världshistoriens mäktigaste schackspelare, Bobby Fischer, var ett barnsligt bångstyre som började sura så fort en bonde stod lite snett eller en remi-fis satte sig på tvären. Trots sitt emotionella handikapp var han en gudabenådad naturbegåvning i den ädla konsten att flytta runt trästatyer på små kvadratiska bräden och tack vare två riktigt värdelösa föräldrar spenderade lille Robert all ledig "fan, varför är just mina päron så fantastiskt sega i huvet?"-tid på att förfina och bemästra det luriga spelet. Hans "10 000-timmar till universalgeni"-träning bockades av innan Fischer ens fick ta moppe-körkort och i samma veva sopade han hem sin första nationella titel med förbundna ögon och ena handen i byxfickan. Han var en av världens mest briljanta sportstjärnor (nåja, egentligen mer i regionen av riktigt skickliga "kasta gris"-spelare, backgammon-proffs och bridge-tanter) men hatade den massmediala uppmärskamheten och den ideologiska pluspoäng-jakten så till den grad att Looptroop, anno 2000, framstår som ett gäng "allsång på skansen"-hungriga linslöss.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-08-20 12:14
The Vinyl Frontier
Medan "The Great Pacific Garbage Patch" växer så det står härliga till, sprider sig en industri bestående av häftiga, exklusiva plastfigurer, som klamydia på ett katolskt swingershallaballo. Det är naturligtvis inte helt eko-kosher, men när uttråkade, köpstarka män plöjer ner både pensionen och direktörslönen på en specialdesignad, överviktig Ronald McDonald (endast släppt i tre exemplar på ett internetcafé i Kyoto) för att på något magiskt vänster stilla de allra värsta hamster-behoven, behöver leksaksföretagen inte ligga somnlösa på grund av tveksamma klimat-profiler direkt. Freaksen som designar prylarna skiter givetvis i vilket och fokuserar istället sin energi på att skapa så slagkraftiga och häpnadsväckande konststycken som möjligt. Kan de fånga den kräsna och lättdistraherade publikens uppmärksamhet, om bara för en kort, kort stund, sätts hela produktionsapparaten igång och det dröjer inte länge förrän t-shirts, limited edition-utgåvor, musmattor, kepsar och 3d-tavlor poppar upp som majs i varma kastruller - både på Toys R' Us och E-Bay.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2011-08-26 00:28
Starsuckers
Tydligen är det svinklantigt och till och med lite dödsfarligt att glo på dokusåpor tio timmar om dan, läsa skvaller-tidningar för artiklarnas skull eller aktivt följa en radioshow bestående av tre färgstarka och morgonpigga karaktärer. Aktiviteterna skapar enligt pålitliga källor, en personlighetstyp som kräver massor av oförtjänad uppmärksamhet, som ständigt söker nya materiella "efterapa flockens ledarapa"-tricks och dessutom sås ett litet, litet frö om att de själva, en vacker och abstrakt dag, kommer bli både rika och berömda. Denna brinnande "det får kosta vad det kosta vill"-vilja att bli känd, har spridit sig som en luftburen djurinfluensa-aktig farsot och du hittar inte en unge idag, vare sig i Singapore eller på Island, som inte är beredd att sticka sin bästa polare i ryggen, säga upp bekantskapen med familjen eller bryta hundraåriga lagar för att "få vara med på tv!" i några fjuttiga sekunder. Filmen förklarar vilka psykologiska, sociala och kommunikativa faktorer som ingår i denna miserabla soppa och vem som i all sin dar gjort så att vi kunnat hamnat här. Dessutom får vi följa med till Litauen, där ett politiskt så kallat kändisparti bestående av motsvarigheterna till Peppe Eng, K-G Bergström och Leila K är landets överlägset största.


Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se