I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Användaren är inte inloggad Kickassmrbitch413 P39

Från Sankt Peterburg / Sankt-Peterburg / Russia
Namn:
Kickassmrbitch413
Sysselsättning:
-
Civilstånd:
-
Hemsida:
www.bajs.com
Medlem sedan:
2003-06-17
Senast inloggad:
2009-03-09 00:03
 
        
Användarnamn Sysselsättning Online
ÄgerDig Skribent Användaren är inte inloggad False Gå till användarens gästbok Gästbok
ÄterDig Användaren är inte inloggad False Gå till användarens gästbok Gästbok
Bagheera Användaren är inte inloggad False Gå till användarens gästbok Gästbok
Karma Användaren är inte inloggad False Gå till användarens gästbok Gästbok
mfs Skribent Användaren är inte inloggad False Gå till användarens gästbok Gästbok


Senast skapade trådarHär var det tomt.

Senaste aktivitet i trådarHär var det tomt.
Vänstern skäller på USA. Det har den alltid gjort. Men skallet är nu grövre och högre än vanligt. Ty USA har gått in i Irak och störtat en diktatur. Kulturvänstern och de socialistiska kultursidorna – Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet – har dagligen kritiserat USA för aktionen mot den irakiska diktaturen. Om kritikerna haft en skymt av aning om logik borde de ha krävt inte bara att USA ska lämna Irak, utan också att USA ska återinsätta Sadam Hussein som diktator, och reparera de tortyrkammare som amerikanska soldater slagit sönder.

USA kritiseras för att agera världspolis. Är kritiken välgrundad?
Låt oss ta en titt i historien.
Den tyska militärmaskinen startade en sista offensiv mot de franska och engelska trupperna i Nordfrankrike i mars 1918. Tyskland var mycket nära att vinna första världskriget. Och om Tyskland vunnit hade vi fått ett militariserat Europa.
Men USA skickade in 200 000 friska vältränade soldater i månaden i Europa. Tack vare USA:s engagemang segrade de allierade. Central- och Västeuropa fick efter freden demokratiska regimer, och allmän rösträtt.
I juni 1940 hade det socialistiska Sovjetunionen och det nazistiska Tyskland delat Europa mellan sig. Endast England höll ut. Nästan hela Europa höll på att förvandlas till ett koncentrationsläger.
1941 gick USA in i kriget. USA dominerade invasionen i Normandie 6 juni 1944. Utan USA:s insats hade nazismen förmodligen inte besegrats. Europa hade förblivit ett koncentrationsläger – där nazistiska och kommunistiska lägervakter avlöst varandra.
Sovjet etablerade kommunistiska diktaturer i hela Östeuropa. Genom Europa gick Järnridån. De flesta som försökte fly från öst till väst hamnade i starkströmstrådar, eller sköts ned.
Bakom järnridån fanns en enorm militärmakt. Stalins Sovjet hade utvecklat atombomber och vätebomber.
Men USA formade tillsammans med en rad västeuropeiska stater NATO, North Atlantic Treaty Organisation. Och NATO byggde på att om en medlem blev angripen skulle alla andra komma dess försvar. I praktiken innebar detta att USA ställde sig som garant för Västeuropas frihet. Ett sovjetiskt anfall mot säg Västtyskland skulle mötas av en amerikansk motattack.
Det var USA:s militära styrka som gjorde NATO till en effektiv fredsorganisation. Och tack vare USA slapp Västeuropa en sovjetisk invasion, och socialistiska slavläger.

USA är ekonomiskt överlägset resten av världen. Enligt Världsbankens analys 1999 hade de 10 dominerande ekonomierna i Västeuropa som genomsnitt 74 procent av USA:s inkomst per capita, korrigerad för köpkraftsskillnader (PPP). Genomsnittssvensken hade 68 procent av genomsnittsamerikanens inkomst.
Vänsterskribenterna har ingen aning om ekonomi. De bara utgår automatiskt från att något är fel med USA.
Antag att några inom vänstern – eller gymnasieskolans lärare – hade läst lite ekonomisk historia. De skulle då stått förundrade inför USA. Ty USA är ett ekonomiskt mirakel.
USA förklarade sig självständigt 1776. Men landet bestod då mest av vildmark. Nästan hundra år senare kom strömmen av invandrare. Men det var inte förmöget folk. Många flydde från politiskt och religiöst förtryck i Europa. Andra emigrerade från fattigdomen – som Kristina och Karl-Oskar i Vilhelm Mobergs Utvandrarepos – för att söka sig ett bättre liv.
Det märkliga är: denna ström av helt medellösa invandrare förvandlade på mindre än ett sekel USA från en vildmark till världens ekonomiskt starkaste land, och snart det tekniskt mest utvecklade. Visserligen hade Europa då tusen år av ekonomisk och teknisk utveckling. Och i Europa fanns kapitalet. Men på mindre än ett sekel spurtade nybyggarnas USA ifatt, och förbi.
Detta är det intressanta. USA har på hundra år utvecklats tekniskt och ekonomiskt mer än vad Västeuropa gjort på tusen år.
Alla i Europa borde fråga sig: Varför? Vad har USA skapat som Europa inte klarat av? Vilka mekanismer ligger i den amerikanska ekonomin – mekanismer som skapat långt mer välstånd än vad Europa förmått?
Det är de här frågorna vi måste ställa oss. Och en närmare titt på den amerikanska ekonomin ger åtminstone en antydan till svar:
USA grundades av individer. Den enskildes frihet, och den enskildes rätt att arbeta för sitt eget välstånd, är grundbulten i den amerikanska ekonomin. Respekten för den enskildes frihet har lagt en restriktion på beskattningen som saknas i Europa. Detta är viktigt – för det är beskattningen som reducerar individens frihet och berövar honom incitament.

Men vad vänstern kritiserar hos USA är primärt inte den ekonomiska utvecklingen. Utan vänstern kritiserar de grundläggande idéerna bakom USA:s välstånd. Och det är främst idén om individens frihet, tanken att landets värderingar baseras på individen, inte på ett kollektiv. Många, många års studier av socialistisk litteratur och debatt har lärt mej detta: det är den individuella friheten som vänstern avskyr mest.
Det är därför vänstern avskyr USA.
Och det är därför de som vill ha individuell frihet bör älska USA.

Re-elect!