I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Kan inte spela in mina låtar

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2013-05-27 23:07

Kan inte spela in mina låtar

Jag har skrivit texter i många år och är väldigt begåvad om jag nu får säga det själv. Grejen är att jag är så jävla dålig på att spela in. Det blir hur bra som helst när jag sjunger igenom låten för mig själv både högt och lågt men när jag spelar in och lyssnar så låter jag som en traktor. Det skär och hackar i rösten, jag tar i hur mycket som helst och ändå blir det att låta som jag knappt tar i något alls. Har vl med mixningen att göra men jag vill ju inte nöja mig med nåt som låter dåligt.


Jag lägger ner veckor/månader på mina texter och jag slutar inte skriva förns varje rad är perfekt. Jag vill därför spela in dom och göra texterna hörda. Jag brukar sjunga igenom texten när jag lagar mat, duschar osv och då låter det hur bra som helst utan problem men när jag väl ska spela in så blir jag skakig och osäker i rösten.


Jag vet inte om det är för att ljudet blir dåligt pga mitt mixerbord eller om jag blir jävligt osäker när jag ska recca så att det blir skit.


Någon som har haft liknande problem? Vill inget annat än att spela in mina texter men när jag väl ska göra det så blir jag galen och vill ta sönder min dator. Förstår inte vad jag gör för fel.

Kan det ha med mixen att göra?


2013-05-28 18:51
Det kan ha med ditt psyke att göra. Det är väldigt ovant att höra sin egen röst inspelad och då bli osäker och sådant hörs i rösten, eller nått åt det hållet.

Det är klart det skadar inte att ha bättre utrustning men även om du har världens bästa mic och mixer så kan inte ens Dr. Dre få dig att låta bra om du inte kan få fram rappen bra.

Tror inte det är nån som gnäller om du anpassar din röst lite så det blir skönare att lyssna på, så länge det inte låter för tillgjort.

Jag vet inte exakt vad ditt problem är men jag tippar på att det är du själv som sätter upp hinder.

Hoppas det hjälpte.
If you go platinum it's got nothing to do with luck, it just means a million people are stupid as fuck.
Rappare

2013-05-30 18:18
Hitta en person som kan lyssna på det och ge dig ärlig, konstruktiv kritik. Som fakemail skrev, det kan ha med ditt psyke att göra.
 ööööööööööööööh
Producent

2013-05-30 19:01
Låter som att du saknar mikrofon förstärkare, alternativt har en väldigt dålig mick förstärkare.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.