I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Till alla hörlursmixare!

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2010-11-12 04:56

Till alla hörlursmixare!

Hemma i lägenheten har jag 3 val när jag sitter och jobbar med ljud, antingen lyssna genom totalt värdelösa laptophögtalare, ett par mindre värdelösa datorhögtalare eller ett par bra hörlurar.

Problemet är att jag hatar att enbart mixa i hörlurar för ljudbilden är så otroligt olik ljudbilden i ett par högtalare oavsett om det är i en studio, hemma i vardagsrummet eller i en bil. Jag har heller inte plats för ett par monitorer och flickvännen blir galen på mig om hon får höra samma fras om och om och om och om igen, så hörlurarna är ett måste och dom som helt klart blir mest använda.

Nån som känner igen sig?

Men jag blev faktiskt tipsad om en plugin som tar bort det extrema stereofältet och sätter ljudet i en ljudbild som påminner väldigt mycket om min egna studio och mina närfältsmonitorer. Det är lättare att göra mixningar som låter bättre i alla sorters omgivningar, allt från kompressor och nivåer till reverb som man annars brukar kunna överdriva eller underdriva ganska rejält när man enbart sitter på hörlurar.

Det är ingen quick-fix och den gör inga jättestora underverk, men jag tycker helt klart den hjälper tillräckligt för att tipsas om. Sätt den bara på masterkanalen och kör hårt, men glöm för satans skull inte att ta bort den innan ni bouncar ner!!

Redline Monitor heter den och information, demo m.m finns på denna länk: http://www.112db.com/redline/monitor/

Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se