I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

WNStudios hyrs ut i Östersund.

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2007-07-28 19:23

WNStudios hyrs ut i Östersund.

Tjena grabbar och flickor!

Jo jag hade ju en tråd ute för ett tag sen med en intresseanmälan om uthyrning av min lite seriösare hemstudio. Tänkte slå sista spiken i kistan idag och köra igång. Först kan jag ju berätta lite vad Worship Nothing Studios är och vad jag själv har för framtidsvisioner och bakgrund.

Worship Nothing Studios är en framtida proffesionell studio specialiserad för mörk och våldsam musik såsom Black/Death metal, Grindcore, Dark Ambience, Horrorcore och allt man nu kan hitta på. Tanken är att studion ska vara en inspiration både ljud och design mässigt för den som håller på med ljud och musik av det mörkare slaget.
WNS idag är en liten hemstudio i min lägenhet med möjlighet för lite enklare pålägg av både instrument och sång/rap. Utrustningen byts ut från månad till månad och jag satsar varenda överbliven krona på att uppgradera det jag har och nå det (enligt mig) perfekta ljudet. Musik är helt enkelt mitt liv!

Min tanke med uthyrningen i den närmsta framtiden är att jag ska få lite mer erfarenhet av att spela in andra och sitta bakom spakarna istället för mikrofonen. Självklart vill jag ju även dryga ut musik-kassan men det känns som erfarenheten väger mer i dagens läge. Nu skrev jag ju då längre upp att jag specialiserar mig på mörkare musik, men för att kunna specialisera sig på en sak så tycker jag att man måste ha erfarenhet av även andra musikstilar för att lära sig litegrann vad man kan göra rätt och fel.

Men nog om det där nu, är det nåt ni undrar så är det bara att fråga för nu tycker jag vi går till saken.

Tjänsten är ju då: inspelning och mixning av era låtar. Först och främst rap men är det någon som vill spela in instrument så är det långt ifrån omöjligt så länge det inte gäller trummor.
Tänkte mig det låga priset av 50:- per påbörjad timme och då får ni även sitta med i mixningen för att det ska gå så snabbt som möjligt och att ni lättare ska få det ljudet ni vill ha. Ett viktigt tips är att KOM FÖRBEREDD! Dvs träna in era texter så ni kan dom utantill, ha en idé om hur ni vill lägga overdubsen och allting sånt där. Då sparar ni både tid och pengar.

Utrustningen som används idag är ett 32 kanalers analogt Soundtracs M Series mixerbord med väldigt varmt ljud och en mjuk parametrisk EQ. I kedjan till detta går det även att lägga till en kompressor som är av märket Behringer, ingen höjdar komp men den duger väldigt bra till att hålla nere nivåerna och fungera som gate/limiter. Har även en fullt parametrisk rör-EQ även den av Behringer, brukar oftast bypassa EQ'n och använda mig av röret för att få ett lite luftigare och i vissa fall skitigare ljud.
Har 3 olika mikrofoner jag använder mig av, den första som är en rör-kondensator är en TSM MT49. Den andra som används väldigt flitigt är en dynamisk Telefunken TD20, grymt skön vintage mikrofon som låter skräp direkt kopplad, men med kompressor på så slår den ut även dom dyrare kondensatormickarna jag testat. 3:e micken är en Beyer Dynamic OPUS69, även den dynamisk och specialgjord för sång. Fungerar väldigt bra till overdubs och sångp&

Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se