I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för forumet Lyricism

Vår Hiphop - Lyricism

   
Admin

2010-05-24 20:40

Regler för forumet Lyricism

1 - Endast poesi, sessions och texter i detta forum
Endast poesi, sessions och keystyletexter i detta forum, tack. Nystartade trådar utan verser/texter tas bort eller flyttas. Vad är en session? En session är en färdigskriven cypher som presenteras i sin helhet i ett inlägg. Vad är poesi? Dikter, haiku o.s.v... Filosofi och liknande hör hemma i forumet Vardagsfilosofi. Prosa (skönlitteratur) hör hemma i Kultur & litteratur. Vad är en keystyletext? Det är en rimmande radstrukturerad hiphoptext.

2 - Inga battles eller cyphers i detta forum
Inlägg där du utmanar någon eller försöker cyphra kommer tas bort eller flyttas. I Lyricismforumet tillåts bara verser, färdiga sessions och olika typer av poesi.

3 - Hur du utformar ditt inlägg
Tänk på att dela upp raderna för att underlätta för läsare. Rubriker utformas enligt följande schema;
Vid sessions: Titel/Vilka som deltar.
Vid poesi: Titel, och gärna vilken typ av dikt om det hör till de mer exotiska sorterna (haiku t.ex.).
Vid vanliga texter räcker det bara med en vettig titel. Rubriken måste vara relevant och kan inte vara uppmaningar som till exempel: "Öh, läs min text NU, ngt som skrevs på lunchrasten, behöver KRITIK NU!!!, o.s.v."

4 - Inget spam!
Vad räknas som spam? Förutom det som går att finna i våra allmänna regler räknas i detta forum även följande som spam:
- Om du plagierar andras texter kommer det räknas som spam och behandlas enligt den regeln. Använd därför endast dina egna texter.
- Att posta sin text i någon annans tråd räknas som spam och behandlas därefter.
- Starta inte nya trådar för flera olika texter med korta intervaller. Lägg dom i en och samma tråd istället för att spamma ner forumet och förstöra för dom som tagit sig tid att jobba med sina texter. Max tre nya trådar per person och vecka, måndag -söndag.
- Posta inte din text flera gånger. Återpostade texter tas bort i den mån moderatorerna känner igen texten från tidigare trådar och om det skett inom en kort tidsrymd. Det är okej att slänga upp en riktigt gammal text någon gång ibland men det får inte bli en vana. Bedöms från fall till fall.

5 - Skriv mer än en rad
För att ditt inlägg ska räknas som vers SKA det vara minst sexton rader, detta gäller dock inte dikter som får vara hur långa eller korta som helst. En rad är där rimmet hamnar på takten (oftast 4:e) men ofta syns det i radbrytningen. Uppfyller det inte detta krav så kommer det tas bort. Tänker du lägga ännu en text på sexton rader inom en snar framtid ber vi dig tänka på regeln "Överdriv inte mängden inlägg". Undantag från 16-raders regeln är även färdiga sessions där totalantalet rader överstiger 16 rader. Specifika keystyletävlingar etc som godkänts i förväg kan också undanslippa 16-raders kravet om tävlingen i sig gynnas av kortare rader.

6 - Texter som uppas onödigt mycket kommer att tas bort
Visst får man uppa för att få lite mer kritik, men när man har uppat flera gånger på raken utan att någon annan skrivit något kanske man bör tänka efter lite om folk verkligen vill läsa. Max tre uppningar per text. Svar på specifik kritik/etc undantaget. Undvik smyguppningar genom att posta era svar/tack i ett och samma inlägg eller i samband med en uppning. Ett par smyguppningar kan komma att räknas som en ren uppning.

7 - Gällande kritik
Om du ska ge kritik, kom med konstruktiv kritik. Ingen blir en bättre textskrivare av att höra "att denne är värdelös och borde lägga ner". Säg vad som kan förbättras istället. Upprepade försök till medveten provokation utan syfte kommer behandlas som trakassering/spam.

Om du postar en text, var beredd på att ta kritik. Börja inte tjafsa med folk bara för att du fått dålig kritik, tänk ut en bättre text och kväv dem med den istället. Trådar där det förekommer bråk ang. kritiken kommer rensas en gång och sedan KOMMER inlägget att tas bort omedelbart om text författaren är inblandad. Olika uppfattningar ang. kritik ska tas via privata mess inte på forumet. Lyricismforumet är ett textskrivarforum och fokus ska läggas på texterna. Inlägg som inte är relevant för själva texten/sammanhanget kan komma att plockas bort.

8 - Tävlingar
Tävlingar godkänns av moderatorerna innan de postas i forumet. I detta forum tävlar man antingen i texter, sessions eller poesi. Om tävlingen godkänts så ska rubriken utformas enligt följande: Titel eller vad tävlingen går ut på. Tänk på att ha ett färdigt underlag för presentation och inte bara en idé.

Även de allmänna reglerna för Whoa gäller i det här forumet, dessa går att läsa här.