I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Emil Brikha - Du är dum, halv och gammal [Spoken word]

Vår Hiphop - Lyricism

   

2007-10-20 11:47

Emil Brikha - Du är dum, halv och gammal [Spoken word]


Du är dum. För dum för att inse ditt verkliga värde och dum nog att gå på folks lögner, om och om igen, dum! Dum för allt du känt men inte sagt. Dum, för allt du tänkt men aldrig gjort. Dum, för allt som blev kvar av dig var ett tomt skal av… dumt.

 

Du är halv. Halv för hur långt bort du än siktar så kastar du bara halvvägs. Halv, för hur hårt du än tar i så klarar du aldrig lyfta helt. Halv, för hur mycket du än älskar så älskar ingen dig. Halv, för energin du bär när du vaknar tar slut innan halva dagen har gått. Halv, för fröna du sått har inte vattnats och jorden har blåst bort. Halv, för världen är en konsert där alla i publiken är långa och du är kort. Och gått, har du gjort haltande sen du bestämt för att det är fel på alla andra men du, behöver en spegel.

 

Du är gammal, gammal nog att se rynkorna i ditt ansikte och nyanserna i universum och att dom är större än dig och din självömkan. Gammal nog att förstå att du är en betydelselös beståndsdel av en atom i en fis i ett universum som inte har någon som helst nytta av din existens.

 

Du är så gammal så du borde förstå att när universum imploderar och kollapsar i sig själv genom dina tårar när du gråter ska du inse hur hur stor du är, att inte ens vintergatan kan rymma din kärlek. Att inte ens solen kan brinna starkare än din passion och mellan din kompletta, absoluta meningslöshet och din själs storhet skapas något som kallas: En hel människa.

 

Men just nu, har du bara insett att du är en betydelselös beståndsdel i en atom av fis i ett universum som inte har någon som helst nytta av din existens.

http://www.LQP.se - The Portal To Self (ehm, myself, that is)