I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa Rekommenderar: Gatukonst på SVT

Vår Hiphop - Graffiti

   
Admin

2012-12-07 12:09

Whoa Rekommenderar: Gatukonst på SVT



Från Whoa-bloggen:

"Ibland glömmer man att SVT-play har en tidsgräns på hur länge vissa program går att se, och då ångrar man sig att man inte tipsat om ett fett program i tid. När det gäller programmet Gatukonst har redan tre avsnitt plockats ner av rättighetsskäl, därför vill vi på Whoa tipsa om det fjärde avsnittet som fortfarande går att se digitalt och de två återstående vi väntar på ska sändas.

Gatukonst är en dokumentärserie i nio delar där den franske konstnären Juilen Malland aka Seth åker runt till olika länder för att dokumentera de olika formerna konst kan ta sig i det offentliga rummet. Det stående inslaget är givetvis graffitin som finns över hela världen, både i västerländsk tappning, men också med specifika kulturella influenser. Det är lika intressant att se de olika målningarna som att höra de lokala graffarna berätta om förutsättningarna för dem i just deras land.

Men programmet berör så mycket mer än graffitin, det är lätt att glömma att vår konstform faktiskt inte var den första som tog de publika utrymmena i besittning. Gatukonst har det i alla fall hela tiden i bakhuvudet. Vi får se allt ifrån bergsristningar i Chile till kalligrafi målat med vatten på het asfalt av pensionärer i Kina. Allt förmedlas med en oerhörd passion och respekt för den fria och offentliga konsten.

"


Läs hela inlägget här: http://blog.whoa.nu/2012/12/07/gatukonst/

I had this bad bitch uptown, she was like... whatever.