I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Krönika: Graffiti - Vad är de rädda för?

Vår Hiphop - Graffiti

   
Redaktionen

2012-05-25 13:47

Krönika: Graffiti - Vad är de rädda för?Stigmatiseringen av graffiti är på god väg att dö ut. Man måste inte längre vara en missanpassad knarkare eller en dreadsprydd ryggsäcksanammare för att gilla graff.

Graffiti som företeelse började inte med TAKI 183 eller ens samma årtionde, det är ungefär lika gammalt som människan. Det talar till vår basala drift att känna att man lever, finns till och att man betyder något. Detta kände grottmänniskorna, detta kände egyptierna, detta känner vi. Bevisligen är graffiti något som inte går att bara lagstadga bort, fnysa åt och säga ”det passar inte in i vårt samhälle, det är olagligt” och gå vidare med livet och tro att det ska försvinna. Graffiti är mer än så. Jag kommer osökt att tänka på Descartes gamla dängare ”I think, therefore I am” och Akays senare version ”I write, therefore I am”. (Själv har jag gjort min egen version: Jag får arbetsintervjuer, alltså finns jag. Men det är ju en annan femma.)Läs hela här!

Graffiti - Vad är de rädda för?

namaste
Arrangör

2012-05-26 08:48
Läsvärt!

En annan aspekt som är värd att lyftas fram är hur allt återspeglar allt - mångas gråa monotona vardag resulterar i många likafärgade väggar.

Men visst, en lär ju börja någonstans och att piffa upp väggar och tunnlar är helt klart rätt väg att gå :)

På samma sätt som jag tror att om folk hade en mer betydelsefull och allmänt roligare vardag så hade också vår värd sätt roligare ut så tror jag ju helt klart att en vackrare värd kan uppmana till en roligare vardag.

Bara lite lösa flummiga tankar såhär på morgonkvisten.
"Exciting! Tempting! Salacious! Obsequious! Vainglorious! Lugubrious! Oh, sorry, I got carried away on a fun-to-say word avalanche." -Tim Schafer

2012-05-28 11:15
Hittade denna länk på art of the streets facebook sida, Fult ska bli fint med gatukonst så det känns ju som att det börjar hända grejer, fast aldrig i stockholm dock :|
Redaktionen

2012-06-05 14:17
mmhbm


ja precis, utnyttja rummet! finns ju hur många gråa elskåp som helst till exempel. har sett någon tävlingg där man fick skicka in förslag som röstades fram. mer sånt!
namaste
Redaktionen

2012-06-05 22:08
ÅderpåleOne
Fast bidrag som innehöll något som anspelade på klotter diskvalificerades. :)
Men bortsett från den regeln så är det ju en riktigt bra grej!

Nice krönika, som sagt. Härligt med mer graffiti på Whoa!
Moderator - Som en lokalvårdare, fast i cyberrymden..
http://www.martypatches.com
http://www.danielmeyer.se
Redaktionen

2012-06-06 12:24
äre sant 370? :O det visste jag inte.


fan sjukt ändå. ALLA nya konststilar som slått igenom de senaste par hundra åren har varit upproriska och hatade av etablissemanget, men ändå upprepas det o graffiti måste gå igenom samma procedur.

i ett tillfälle av klarsynthet skrev jag en gång "the curse of graffiti is its charm, it will never die and therefore never recognized".

namaste
Redaktionen

2012-06-06 12:25
lite lagom pretentiöst sådär... men det finns en poäng!
namaste
Redaktionen

2012-07-23 12:53
skamlös uppning no. 1
namaste