I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för forumet Graffiti

Vår Hiphop - Graffiti

   
Admin

2011-02-09 12:08

Regler för forumet Graffiti

1 - Bläck, pennor och burkar
Fråga inte om en burk/penna/bläck är bra eller inte och om det ger bra buffs och vilken årgång som är bäst eller vilka caps som är bra och till vilka burkar osv. Skriv inte heller om du ska måla och fråga om din burkar räcker till ditten och datten och hur stort du kan göra. Whoa är ingen graffitiskola, så gå ut och skaffa dig egen erfarenhet, hur tror du alla andra gjort?

Undantag kan göras vid eventuella premiärsläpp av nya produkter.

2 - Skapa inte trådar och be folk länka till ditten och datten.
Whoa är ingen hjälplinje för klena surfare, vill du se bilder av en speciell målare så leta själv

3 - Rulltrådar
Rulltrådar ska innehålla tillräcklig information om rullet, dvs VAD som rullar, VART det rullar och NÄR det rullade.

4 - Stadstrådar
Dessa leder endast till skitsnack. Vill ni skvallra om vad som händer i er stad kan ni söka er till närmsta syjunta.

5 - Fråga ej om piratkopior
Att kopiera filmer som är upphovsrättsskyddade är olagligt, fråga inte om sånt här på Whoa. Du får alltså till exempel inte fråga om hur/var du kan tanka ner filmer olagligt på nätet.

6 - Håll grejer privat
Fråga eller skriv inte om tågkletarställen eller fames på nätet, privata saker tas privat. Skriv inte heller på vilken yard det står tåg osv.

7 - Lämna inte ut personuppgifter eller tags
Att skriva ut namn, telefonnnummer eller dylikt leder direkt till ban. Det är inte heller tillåtet att fråga om eller skriva ut vem som har vilken tag eller vilket crew någon tillhör.

8 - Skvallra inte!
Skvallra inte om folk som torskar eller inte torskar. De som bör få veta, får veta.

9 - Vem/vad är bäst?
Starta inte trådar om vilken film som är bäst, vilken scen i en film eller vilken musik som är bäst, vilken målning av vilken målare som är bäst eller andra sånna slags frågor. Dessa trådar leder aldrig någon vart, smaken är ju som bekant liksom baken, delad!

10 - Tjata inte om bilder i trådar om rull eller målade stationer!
Om någon postar en tråd om ett rull eller en målad station så undanber vi oss allt tjat om bilder. Är det någon som har bilder så kommer den personen att posta bilderna om han/hon vill det. Det är ingen idé att tjata om det och sånna inlägg kommer att tas bort.

11 - Hemsidor och uppdateringar
Har du en graffitisida och vill annonsera dina uppdateringar är du välkommen att göra det, dock max en gång per vecka. Detta för att undvika att forumet svämmas över av updatetrådar.

Använd följande mall för rubrikerna: " Datum, Hemsida, Vad"
"Vad" ska spegla innehållet i updaten men är valfritt att ta med och kan vara exempelvis pendeltåg/pågatåg/väggar/Sthlm/Norrköping/bilder från jam/fames/blandat/bussar. Precis vad som helst, men som sagt inget krav.

12 - "Kul att det körs"
Precis som med gangtapes-epidemin så var det roligt i början men nu är vi trötta på att rensa dessa meningsfulla inlägg. Den som fortsättningsvis skriver "kul att det kommer att varnas och inlägget kommer att tas bort, har ni redan en varning kommer en bann att utdelas.

Även de allmänna reglerna för Whoa gäller i det här forumet, dessa går att läsa här.