I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Storstädning i tunnelbanan

Vår Hiphop - Graffiti

   

2006-06-27 18:22

Storstädning i tunnelbanan

Storstädning i tunnelbanan
Operation storstädning har dragit i gång på allvar i SL-trafiken. Alla de 100 tunnelbanestationerna ska rengöras, saneras och underhållas ordentligt under 2006 och 2007.

Hittills har man hunnit med att rengöra 14 stationer runt om i trafiken. Näst på tur står bland andra Gamla stan, Odenplan och Stadion.

Bänkar byts ut, väggar klottersaneras, tvättas och målas om, nya lampor och nytt kakel som sätts upp. Även taken och golven städas grundligt.

– Vi har en daglig städning, men stationerna har ju använts i 50 år och har därför haft tid att gro in sig. Därför tar vi nu ett rejält städtag för att stationerna ska lukta såpa, säger Thomas Silvander, chef för stationsservicen på SL.

Städningen utförs av Connex och totalt hinner de med två stationer i veckan.

– Det är viktigt att resenärerna känner sig bekväma på stationerna. Kundundersökningar visar att trasiga bänkar och skum belysning gör att resenärerna känner sig otrygga och det är det vi vill förebygga, säger Thomas Silvander.

SL.se

Kärlek & Respekt!

Status: OFFLINE