I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

SLs skadegörelsedatabas

Vår Hiphop - Graffiti

   

2005-09-10 16:08

SLs skadegörelsedatabas

  Grönt ljus för databas
Datainspektionen har beslutat att SL får registrera bilder av klotter i en databas. SLs skadegörelsedatabas blir därmed verklighet.

Databasen ska användas för registrering av skadegörelse, i huvudsak klotter och graffiti, i syfte att skapa bättre underlag för polisanmälningar och skadeståndsanspråk.

En bild på skadegörelse kan vara personuppgift om brott och enligt personuppgiftslagen (PuL) får bara myndigheter hantera sådana uppgifter. Men datainspektionen menar att SL har ett behov av att registrera uppgifterna för att kunna polisanmäla skadegörelsen och begära skadestånd. SL är först med att få ett sådant undantag av Datainspektionen.

Datainspektionen är en central förvaltningsmyndighet som har till uppgift att skydda människors privatliv i IT-samhället. Skyddet skall tillgodoses utan att användningen av ny teknik onödigt hindras eller försvåras.




IA@M§!ST#E§©LUTI¤N