I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler och FAQ - Battle & Cypher

Vår Hiphop - Battle & Cypher

   

2010-06-03 09:49

Regler och FAQ - Battle & Cypher

Regler och FAQ för Battle & Cypher.

--- REGLER ---

1 - Använd endast dina egna texter
Om du skriver in och därmed plagierar andras texter kommer det räknas som spam och behandlas enligt den regeln.

2 - Att posta sina texter i andras inlägg
Såvida det inte är en cypher eller en battle som är speciellt riktad åt dig så är det förbjudet att posta egna texter i en annan persons inlägg.

3 - Endast Battles & Cyphers i detta forum

Trådar som startas utan verser tas bort eller flyttas. Vad är en cypher? En cypher går ut på att en person skapar en tråd, postar ett inlägg och andra fortsätter att posta sina inlägg i samma tråd och till samma ämne. Vanliga texter tas bort eller flyttas till Lyricism om de följer reglerna för det forumet. Du raggar motståndare i "Här bestämmer du vem du ska battla" tråden eller via PM/GB. Inga postade trådar med förfrågningar i forumet utan bara verser, infotrådar för godkända tävlingar etc är tillåtna. Att posta en cyphertråd till ett ämne som redan finns eller om det redan finns 3 rullande cyphertrådar innebär att den tråden tas bort med hänvisning till att det redan finns ett par cyphertrådar i forumet. Sedan när de cyphertrådarna spelat ut sin roll eller försvunnit långt nedåt i listan tas de bort efter varning i förväg för att släppa in nya cyphertrådar.

4 - Ge konstruktiv kritik

Om du ska ge kritik: kom med konstruktiv kritik. Ingen blir en bättre textskrivare av att höra "att denne är värdelös och borde lägga ner". Säg vad som kan förbättras istället. Upprepade försök till medveten provokation utan syfte kommer behandlas som trakassering/spam.

5 - Hur du utformar ditt inlägg

Tänk på att dela upp raderna för att underlätta för läsare. Rubriker utformas enligt följande schema; Vid battles: Vilka som battlar/Antal ronder. Vid cyphers: Titel eller ämne/hur många rader som gäller. Rubriken måste vara relevant och kan inte vara uppmaningar som till exempel: "Öh, läs min text NU, ngt som skrevs på rasten, behöver KRITIK NU!!!, o.s.v.". Det är inte tillåtet att posta en text och börja ta emot röster för att lite senare släppa rond två. Det ska klart och tydligt framgå rond/rad och röstantal inom en passande tidsrymd.

6 - När du vill battla någon
Battles SKA vara uppgjorda innan så båda parter är beredda på att släppa sitt material. Skulle battlen vara obesvarad efter ett dygn från det att den är släppt kommer den tas bort och ni får starta om battlen. Röstning går max till 7, annars blir trådarna för stora och tar upp för mkt plats.

7 - Överdriv inte mängden inlägg
Max tre battles per person och vecka, måndag - söndag. Överskrids antalet verser tas tråden bort även om motståndaren inte överskridit ransonen. I en cypher är det tillåtet att posta hur mycket man vill så länge man håller sig till den specifika cypherns regler om radantal och tema. I övrigt gäller tre nystartade trådar per person och vecka.

8 - Posta inte din text flera gånger

Återpostade texter tas bort i den mån moderatorerna känner igen texten från tidigare trådar och om det skett inom en kort tidsrymd. Det är okej att slänga upp en riktigt gammal text någon gång ibland men det får inte bli en vana. Bedöms från fall till fall.

9 - Skriv mer än en rad

För att ditt inlägg ska räknas som vers SKA det vara minst åtta rader. Uppfyller det inte detta krav så kommer det tas bort. Det finns inga undantag på denna regel. En rad är där rimmet hamnar på takten (oftast 4:e) men ofta syns det i radbrytningen. I en battle där alla ronder presenteras samtidigt i ett enda inlägg kan verserna vara 4 rader om det är 2 ronder, det gör 8 rader per person sammanlagt. Dock i en löpande battle (där en användare postar, väntar, får svar och sen postar sin andra) tolereras detta inte, då gäller minimikravet på 8 rader. Cyphers måste alltid vara minst 8 rader.

10 - Tävlingar

Tävlingar godkänns av moderatorerna innan de postas i forumet. I detta forum tävlar man antingen i battles eller cyphers men specifika udda tävlingar som punchlinetävlingar och dylikt återfinns även här. Om tävlingen godkänts så ska rubriken utformas enligt följande: Titel eller vad tävlingen går ut på.

11 - Trådar som uppas onödigt mycket kommer att tas bort
Visst får man uppa för att få lite mer kritik, men när man har uppat flera gånger på raken utan att någon annan skrivit något kanske man bör tänka efter lite om folk verkligen vill läsa. Max tre uppningar per text. Svar på specifik kritik/etc undantaget. Undvik smyguppningar genom att posta era svar/tack i ett och samma inlägg eller i samband med en uppning. Ett par smyguppningar kan komma att räknas som en ren uppning. Mods och admins får ta bort trådar efter 3 dagar om tråden är;

1. Färdigröstad (battles)

och

2. Inte tillför ngt relevant i diskussionerna längre och uppas av struntprat och chatt (till skillnad från t.ex. kritik)

och/eller

3. Har spelat ut sin roll (cyphers), detta gäller inte 3 dagar utan när en cyphertråd blir alldeles för stor (flera hundra inlägg). Varning går ut i förväg med ett infomeddelande om att tråden ryker inom ett par dagar.

12 - Var beredd på att ta kritik
Börja inte tjafsa med folk bara för att du fått dålig kritik, tänk ut en bättre text och kväv dem med den istället. Topics där det förekommer bråk ang. kritiken kommer rensas en gång och sedan KOMMER inlägget att tas bort omedelbart om text författaren är inblandad, olika uppfattningar ang. kritik ska tas via privata mess inte på forumet. Battle & Cypher är ett textskrivarforum och fokus ska läggas på texterna. Vill ni chatta finns det utmärkta program för det; icq, messenger eller irc. Inlägg som inte är relevant för själva texten/sammanhanget kan komma att plockas bort.


--- FAQ ---


Är detta en punchline: "slår dig så jävla hårt att du dör hora"?
-Nej, en punchline är dubbeltolkad, finurlig och inte bara några tuffa ord.

Hur battlar jag?
-Klicka på "nytt inlägg", utmana någon och skriv en battletext mot den personen.

Kan jag anmäla någon och få honom bannad om han kallar mig hora när vi battlar?
-Nej det är lite för harmlöst. Sådant måste man tåla när man accepterar en battle. Självklart får man inte säga vad som helst i en battle-text, men det går ju ut på att knäcka varandra så lite elaka saker får man ta.

Vad är multies?
-Flerstaviga rim.