I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Crewbattle 2007 - Inför kvartsfinalen - Alla bedömningar uppe

Vår Hiphop - Audio & Video

   

2007-03-17 20:37

Crewbattle 2007 - Inför kvartsfinalen - Alla bedömningar uppe

Okej, efter många om och men blev det en kvartsfinal till slut :)
De medverkande crewen var:
   1. Justincase    Daloz, Nicho, Zycore, Akin & Dj Nollie
Bedömning: Alla har ett okej flyt och de flesta kan variera det på ett snyggt sätt, texterna är på schysst nivå vad gäller rim och vad som sägs. Hooken funkar på ett represent-mässigt sätt.
   2. Dömda        Toni Angelo, Jerrones, cB, Kodd, K-A
Bedömning:Mixningen är rätt off, burkigt på sina ställen. Hooken är under medel p.g.a. att den låter otajt. Flowmässigt får ungefär halva crewet godkänt, medan andra halvan är snäppet under. Raderna är tyvärr ofta väldigt played out eller bara dåliga liknelser istället för punchlines.
   3. ToT        Bjäär, Ydebrinkarn, tobbe, hagge
Bedömning: Hooken funkar. Flow och delivery varierar stort. Killen som kör innan andra refrängen kan sina grejer medan han som drar sista versen behöver öva, öva, öva. Raderna är lite för mycket "bögar", "fittor" o.s.v.
   4. Baksmälla Crew    Ico, Chrille F, Siff
Bedömning: Siste rapparen (han som avslutar med "det var allt från oss"-raden) är bäst i truppen, de övriga har inte lika övertygande skills och killen som drar sista snacket hade behövt öva ett par år till innan han satte sin röst i en tävling.
   5. LL crew        Michael, John, Fexy och Henka
Bedömning: Ett av de bidragen som var riktigt nära att klara kvalet, men killen efter andra refrängen har tyvärr lite sämre flow än de övriga. Beatbytet och deliveryt där var ganska schysst. Snyggt intro :)
   6. Bitchslap Crew    Slukarn, Karies, Dany & IQfemtio2
Bedömning: Flow funkar inte riktigt på första beatet, men bytet blir det mycket bättre, dock hade det varit en fördel att klippa om beatet så att inte körtjejerna hamnar mitt i sista versen. För det första beatet behövdes det ett lite tyngre delivery.
   7. Vilda Västern & Vänner    Heffi, Mighty-M, ChuckC, Mytte
Bedömning:Skåningen klarar flowet ganska galant, men Mighty-M(?) och ChuckCs delivery får det tyvärr att skära sig i öronen. Mitt starka tips är att inte anstränga rösten så mycket.
   8. Knarkkungarna    N1ckD0LD->, Calf_Drink, brandflod_, OddBlond
Bedömning: Flow & Delivery finns bara fram till 0:20 in i låten. Raderna går också utför efter det och grötar ut i nåt "dinmamma"-liknande jamsande.
   9. Family Crew    Joker, Schizo, Jorven, Dr Focka, Chasse
Bedömning: Kanske inte ett helt oväntat intro, men kul ändå. Drar hem det hela p.g.a. deliveryt - de flesta låter riktigt dryga, vilket passar flow och beatet. 3:e killen ligger dock under medel för bidraget.

(forts. följ.)

"Not so funny now, funny man..." - Å, jo, totally worth it! ;)
Mabande In The Park - once in a lifetime, baby
Thugz 4 hugZ - kärlek istället för gangsterpropaganda