I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

CunninLynguists släpper ny fullängdare i samarbete med Bad Taste Records!

Utländsk Hiphop - Allmänt

   

2007-10-15 12:04

CunninLynguists släpper ny fullängdare i samarbete med Bad Taste Records!

Dom senaste 18 månaderna har CunninLynguists varit flitiga besökare i Europa, och Sverige speciellt. 2006 gjorde man en bejublad spelning på Hultsfred där till och med Pharrell Williams stod och trängdes i publikhavet på Stora Dans för att se vad det var som höll på att hända. Det följde man hösten samma år upp med spelningar i Lund, Stockholm och Göteborg, varav dom två sistnämnda var slutsålda. Konserten i Göteborg fick högsta möjliga betyg av Göteborgsposten som också konstaterade att  "om inte Kentuckyboende frontmännen Deacon och Kno inom ett par år hålls lika högt som Outkast och Goodie Mob finns det ingen rättvisa i världen". Att Skandinaviens största hiphoptidning, Kingsize Magazine, gett både deras debutalbum "Will Rap For Food" och deras tredje och senaste album "A Piece Of Strange" full pott i betyg ger förstås ännu mer tyngd åt det resonemanget.

Sommaren 2007 hann man med ytterligare två Sverigebesök, i Juni gjorde man en utflykt till den mytomspunna Wax Cabinet studion i Göteborg för inspelning med Loop Troop, och i slutet av Augusti återvände man för en spelning på Malmöfestivalen. Sommaren avslutades i Tjeckien med en spelning inför 20000 pers på Europas största hiphopfestival, Hip Hop Kemp.

Inför inspelningen av kommande plattan förvandlades duon till en trio, då Kno och Deacon välkomnade Natti som en permanent medlem i gruppen. Resultatet är Dirty Acres - deras tveklöst starkaste album hittills och ett självklart bidrag till alla årets bästa listor. I sedvanlig CunninLynguists anda berör man allt från relationsproblem till vapenpolitik, lokalpatriotism till verklighetsflykt, och det med en sårbarhet och ett perspektiv som känns uppfriskande. Texterna är vassare, rösterna kraftfullare och ljudbilden tjockare än någonsin. Produktionen är helt signerad Kno och är ännu ett bevis på att han är ett av dom absolut mest intressanta beatmakarna just nu. Bland gästerna hittas bland annat Devin The Dude, Phonte (Little Brother) och Big Rube och Witchdoctor från legendariska Dungeon Family.

Skivan släpps den 28/11 med distribution av Border Music men redan nu går det att förbeställa en limiterad version av den på www.cunninlynguists.com för så lite som 20 USD (ca 130 kr)!

www.badtasterecords.se
www.qn5.com
www.myspace.com/cunninlynguists