I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Guldgruvan] Boogaloo – Dorian Gray (1996) & Back Down To London CDS (1997)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Admin

2013-04-18 09:36

[Guldgruvan] Boogaloo – Dorian Gray (1996) & Back Down To London CDS (1997)



Rapparen Aaron Phiri är kanske mest känd för sin del i rapgruppen Hearin’ Aid tillsammans med Damon Frost. Under 90-talet var Aaron också en del som MC i Boogaloo som initierades av Mad Mats som är en beryktad DJ och producent men som också ligger bakom bland annat bolaget Raw Fusion. Musikern Peo Strömberg var också en del i den jazziga trion som tidigare alla tre utgjort gruppen 3 Pieces Of A Puzzle.

1996 valde man hur som helst att släppa sin jazziga hiphopskiva med instrumentala delar, sång och så klart också rap. Nu kan ni ladda ner hela skivan här i Guldgruvan samt också den fantastiska singeln Back Down To London. Trevlig lyssning!

Intervju med Aaron Phiri följer här nedan:

Vad minns du av Boogaloo?

- Det var de andra som var ledare, stod för musiken och hade konceptet. Vi hade en önskan om att sticka ut och inte låta som allt annat. Mad Mats var den som hade de stora visionerna. Skivan var en stor lärdom. Vi var inspirerad av soundet från London och spelade mycket live och var bland annat i Japan. Jag vill minnas att vi vann Nöjesguidens pris för bästa live.


Läs hela intervju med Aaron och ladda ner skivan här: http://blog.whoa.nu/2013/04/18/guldgruvan-boogaloo-dorian-gray-1996-back-down-to-london-cds-1997/