I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] Swingfly berättar...

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2008-10-11 22:48

[Audio] Swingfly berättar...

om att han kom till Sverige för att han sålde droger och att han blev beskjuten. Sen tar vi oss igenom hans historie. Många tror tydligen att denne veteran är ny inom svensk hiphop.

Swingflys karriär kom igång i början av 90-talet bland annat genom att han kom i kontakt med Christian Falk och Gordon Cyrus. Han berättade hur det hände och delade med sig av känslan från den tiden då hiphopen var ny i Stockholm.

I samarbete med etiketten och kollektivet Timebomb gav Swingfly ut en av sina första låtar ”Smoke ’Em Swing” under tidigt 90-tal och sedan jobbade han ihop med Dr Alban en hel del... men det tog ett tag innan Swing släppte material under eget namn och idag berättade han varför.

Swingfly fick också reagera på ett inlägg som Dj Sleepy skrivit på sin blogg om honom men som han inte hade en aning om. Där står: ”Det finns få människor som jag känt lika länge och vet så mycket märkligt om, men samtidigt känner så lite. Frågar du andra människor verksamma inom den svenska hiphop-scenen så skulle jag tippa på att dom nästan garanterat säger samma sak. För alla känner Swing på ett eller annat sätt, men få KÄNNER honom.

Lyssna och se bilder från intervjun genom att klicka här

Mer info om programmet här

Cheers!

Ametist - http://www.ametistazordegan.com