I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Nu är det officiellt: The Latin Kings splittras

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2007-05-04 08:53

Nu är det officiellt: The Latin Kings splittras

Det har pratats om det en längre tid, men nu är det officiellt: En institution har gått i graven. Efter mer än ett decennium som kungarna av svensk hiphop har Latin Kings lagt mikrofon och skivspelare på hyllan.

Det var i en intervju på torsdagen med sajten djungeltrumman.se som rapparen Dogge Doggelito berättade att Latin Kings har gått skilda vägar. Uppbrottet bekräftas nu också av producenten Salla.

- Det har aldrig varit uttalat, men vi har inte jobbat ihop på väldigt länge. Vad jag vet blir det inga fler skivor med Latin Kings, säger Salla.

Kanske var det klart redan för två år sedan, då Latin Kings sammanfattade sin drygt tio år långa karriär med samlingsskivan "Familia royal" och boken "Portafolio", att bandet skulle lägga av. På senare tid har Dogge synts i flera reklamfilmer och tv-program, bland annat i TV 4:s "När & fjärran". Han hjälper även sin 16-åriga kusin El Primo att spela in ett album.

Bröderna Chepe och Salla jobbar som producenter åt andra artister.

- Vi fortsätter att jobba i studion och försöker satsa mer på utländska marknaden. Vi samarbetar bland annat med ett par grupper i Finland och Sydamerika, och några i USA, säger Salla.

Latin Kings bildades i början av 1990-talet i Alby utanför Stockholm. Med singeln "Snubben" och albumet "Välkommen till förorten" introducerade de politiska texter i svensk hiphop och blev snabbt politikernas älsklingar för sina texter om samhället ur ett förortsperspektiv. Sedan dess har de behållit sin position som landets rapkungar.

Hela artiklen tillsammans med en kortare intervju med Salla finns att läsa på: http://www.metro.se/se/article/tt/2007/05/03/18wnojelatin_kings/index.xml


Nyheten finns även publöicerad på: www.dj-silence.com

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //