I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Trainspotters ft. Kashal-Tee - Breakthrough 12" Vinyl | Release 26 mars, förbeställ nu! (Snippets)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2007-03-13 08:55

Trainspotters ft. Kashal-Tee - Breakthrough 12" Vinyl | Release 26 mars, förbeställ nu! (Snippets)

PRESSRELEASE

_________________________________________________


Trainspottes från Umeå, bestående av Eric Hörstedt a.k.a. Rewindable och Hannes Sigrell a.k.a. George Kaplan, har hunnit med en hel del under sina 20 respektive 18 år. Sedan första kassetten "Progress" släpptes 2004 har rapduon, helt utan backning av skivbolag, sålt över 1000 mixtapes, släppt singel i Japan och turnerat i Skandinavien.


I Sverige har framgångarna begränsats till otaliga spelningar på klubbar och festivaler, recensioner i Kingsize Magazine och Groove samt rotation med singeln "Feel The Vibe" på P3 samt studentradiostationerna.


Nu släpps en 12" vinyl för alla DJs och fans i norden och på kontinenten. På a-sidan hittar vi kaxiga "Breakthrough" där den svenska hiphoplegenden Kashal-Tee (arbetat med Cunninlynguists, Looptroop, Wordsworth m.fl.) gästar med en punchlinefylld vers och DJ Technical (DJ-SM) scratchar refrängen på klassiskt manér. Jazzinfluerade "It's Time" på b-sidan gästas av Stockholmsrapparen Sci-Fi och behandlar ämnet efterfest. På detta spår styr DJ Hands reglagen och skivspelarna. Tolvan trycks endast i 250 exemplar men kommer även att släppas i Asien inom kort.


TRACKLIST & SNIPPETS

_________________________________________________


A1 - Breakthrough ft. Kashal-Tee (Main)
A2 - Breakthrough ft. Kashal-Tee (Instrumental)
A3 - Breakthrough ft. Kashal-Tee (Acapella)


Produced by LIAH. Scratch by DJ Technical.


B1 - It's Time ft. Sci-Fi (Main)
B2 - It's Time ft. Sci-Fi (Instrumental)
B3 - It's Time ft. Sci-Fi (Acapella)


Produced by Funky Five Fingers. Scratch by Hands Oio.



FÖRBESTÄLL

_________________________________________________



Releasedatumet är 26 mars, men redan nu går det att förbeställa skivan på knaster.net för endast 69 kr. Skivan kommer även att finnas tillänglig på hhv.de (Europa) och ughh.com (USA) på releasedatumet. En japansk tolva med tillhörande remixer kommer att släppas i sommar via Chateaudisc i Tokyo.



TOUR 2007

_________________________________________________


14 mars åker Trainspotters till USA för att bland annat spela live i New York. I Maj bär det av till Danmark tillsammans med Prop Dylan. Fler datum i Sverige, Norge och övriga Europa spikas inom kort. Blog från turnerna samt exakta livedatum hittas på myspace.com/trainspotters.

randombastards.com | twitter.com/randombastards
Trainspotters "Bastards!" | http://bit.ly/bastards-zip