I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Tredje Linjen (Parham & Christopher) – Vi Tog La Vagnen (Gratis Mixtape)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Admin

2006-12-06 15:17

Tredje Linjen (Parham & Christopher) – Vi Tog La Vagnen (Gratis Mixtape)

Det var ett tag sedan man hörde något med de två forna Enhet-V-rapparna Parham och Dosse. Men nu är de alltså tillbaka med ett sextonspårsmixtape för gratis nerladdning. Rapmässigt har de båda vuxit sedan sist och det märks också i de personliga texterna, de välbalanserade rimmen och den generellt mer säkra Göteborgsdialektala rappen. På produktionerna finner vi dels både Parham och Christopher men även lite andra Göteborgsförmågor som Gorne, Knitten och Robin samt den redan etablerade före detta Large Money-producenten Prov-P.


Mixtapet bjuder på teman som relationer och skrytrap med en tydlig lokal särprägel (Tredje Linjen är den blåa spårvagnslinjen som passerar Göteborgsstadsdelen Majorna/Högsbo.). Även om vissa av produktionerna kanske inte når fram alla gånger så fyller de ändå sin funktion och hjälper till att bygga upp något annat än en slätstruken ljudbild till skillnad från instrumentaler dessutom en egen.

Trots att en hel del hade kunnat göras bättre är det otroligt skönt med något svenskspråkigt och jordnära rapalternativ i Göteborg som inte faller under den engelskspråkiga scenen eller för många svårrelaterade ”bratrappen”. Att musiken sedan är gratis gör det dessutom ännu godare. Göteborg är back on track, lite salongsberusad, lite personligt charmerande och dessutom ärlig, skönt!  /Pontus Gustavsson


Ladda ner mixtapet gratis på www.tredjelinjen.se!! / Med vänliga hälsningar: Tredje Linjen.

Låtlista:

01 - Intro
02 - Ett Två
03 - Mamma
04 – En Chans Till
05 – Någon Annans
06 – Hur Vi Gör
07 -  Engogaeng
08 - När mörkret faller
09 – Räkor & Vin
10 – Inget Du Mäter Dig Mot
11 - Lisa
12 – Få Ord Räcker
13 – Brudfix med Ninja
14 – Ta Det Lugnt Bara
15 – Lyckligt Besviken
16 - Utro


Spår 1, 3, 5, 10, 11 Prod: Parham.
Spår 4 Prod: Prov-P
Spår 6 Prod: Knitten
Spår 8 Prod: Christopher
Spår 13 Prod: Gorne & Robin
Spår 15 Prod: Gorne


www.tredjelinjen.se