I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Recension: AFC-Varje Dag E Löning

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2006-09-24 22:06

Recension: AFC-Varje Dag E Löning

Hur ofta händer det att två tvillingbröder slår ett rekord genom att som första grupp någonsin medverka på tre singlar samtidigt som alla hamnar på MTV Up North? Thabo och Rhamo som även är kända under namnet AFC har lyckats med detta fenomen. I samband med dessa topplaceringar så började dom även att turnera tillsammans med Petter. Detta gjorde att dom även bevisade för många lyssnare att dom även är en akt att räkna med uppe på scenen.

Mycket har hänt sedan tvillingbröderna Thabo och Rhamo greppade varsin mikrofon första gången för sexton år sedan. Under årens lopp har de medverkat på en rejäl hög av mixtapes och samlingsskivor. Efter att de kortade ner sitt artistnamn från Allied Forces Crew till AFC så inledde de en resa som idag har resulterat i ett debutalbum som lyckades skapa stora förväntningar hos många långt innan det ens var klart. Nu har dom dock äntligen släppt debutalbumet "Varje Dag E Löning" genom sitt egna bolag Slangin´ Records (med hjälp av Universal). Sexton spår har dom samlat på sig (+ett bonusspår) där dom berättar om sin verklighet på gatan, i förorten och även hur det kan gå när dom ska in till stan för att besöka klubben för att ibland bli stoppad i dörren av en vakt som kräver att man ska ha ett medlemskort. Just detta ämne tog AFC upp på deras första singel som släpptes under just namnet "Medlemskort". Denna singel som senare blev en stor klubb hit skiljde sig en del från andra singeln "5 för 5" som i sin tur var betydligt hårdare. Den röda tråden som följer genom detta album kan beskrivas ganska enkelt som stenhård hip hop på svenska - utan några kompromisser. Blickar man tillbaka i tiden lite så kommer man snabbt i underfund med att det var längesen man fick höra så här hårda rim på svenska. Under de senaste åren har man stött på en hel del artister som lyckats bevisa hur bra och trovärdigt det kan låta när man berättar om den hårda verkligheten som råder ute på gatan och i de svenska förorterna. AFC är några utav dom som har gjort det bra tidigare men på detta album gör dom det ännu bättre. "Blodstänk på beatet" är ett bra exempel på detta. Astma har producerat beatet och DJ Will-Rock lägger cutsen när Thabo och Ramo lägger rader som garanterat kommer spika ihop kistan för dom där ute som har ifrågasatt den kapacitet som dessa bröders har suttit och tryckt på under alla dessa år. Will-Rock som sedan länge har varit en utav Sveriges bästa DJ`s har en relativt stor roll på denna skiva med sina cuts. Med hjälp av dessa förgyller han flera av skivans låtar - bland annat på nya singeln "Daglig Basis" där Petter, Timbuktu och Mackan gästar på ett spår som tillhör en utav bättre på skivan. Här lyckas AFC kombinera sitt hårda sound med något som mycket väl skulle kunna bli en ny klubb hit inom kort. Bortsett från de redan nämnda singlarna så är finns ytterligare ett par hitvarningar på det här albumet. "Vänta lite" är en utav dom. "Rad för Rad" där Ison & Fille gästar är även det ett bra exempel på en sådan låt. Många av låtarna på det här albumet håller ett högt tempo och det är vid sådana tillfällen man längtar ti

djsilenceblog.blogspot.com // www.dj-silence.com //