I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Krönika: Alla som rappar är våldtäktsmän

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionschef

2013-11-01 10:03

Krönika: Alla som rappar är våldtäktsmän



Från Whoa-bloggen:

Frågan är vem som läckte informationen till Greger von Sivers. Ni vet han VD:n för Profilskolan som här om dagen filmades i Uppdrag Granskning och beskrev elever som cancersvulster och ruttna äpplen. Han som vill skydda ”de fina” eleverna från barn med ADHD från att sprida ”det” (ADHD-beteendet?) och som vill hålla friskolans nya musiklinje fri från ”den där jävla skiten som de håller på med, rap och våldtäkt”. Vad han fick det där med ADHD ifrån vet jag inte men resten, där har han en poäng.

Ni visste säkert inte att Whoa från start bara har varit del av ett spaningsarbete. Antar att vi lika gärna kan berätta sanningen nu. Det började 1992 på en konferens i Los Angeles där den amerikanska polisen presenterade slutsatserna av sitt senaste stora projekt, ”N.W.A.” . Resultaten var häpnadsväckande. Det visade sig finnas starka samband (p<.05) mellan rap och våldtäkt. Något med att rappa lockade våldtäktsmän att uttrycka sig i ord och rytm. Exakt vad detta samband beror på är än idag inte helt fastställt men en populär teori pekar på genetik. Våldtäkt och rap uttrycks förmodligen genom samma gen och genom att få våldtäktsmän att först uttrycka sig genom rap kunde den amerikanska polisen även identifiera våldtäktsmän. Tyvärr går inte alla våldtäktsmän igång på rap så visst har teorin brister.

Här i Sverige startade ett projekt som började med den ni känner som Petter. Med ett gäng skarpa hjärnor skapade vi det perfekta rapalbumet, Mitt sjätte sinne, för att starta en svensk hiphopvåg. Här är det viktigt att poängtera att alla som lyssnar på rap inte är våldtäktsmän men att det första steget att få våldtäktsmännen att rappa (och således identifiera dem) är få upp deras ögon för rap.

Sedan startades Whoa som tack vare den nya tidens teknologi markant förenklade spaningsarbetet. Under årens lopp har vi tack vare Whoa kunnat registrera en överväldigande majoritet av en hel generation svenska våldtäktsmän.

När Whoa avslutas i januari kommer tusentals våldtäktsmän att...


Läs klart på Whoa-bloggen!

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!