I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Recension: Kartellen - Ånger & kamp

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionen

2012-11-22 19:37

Recension: Kartellen - Ånger & kamp

Saxat från Whoa-bloggen: http://blog.whoa.nu/2012/11/22/recension-kartellen-anger-kamp


Det känns som det var igår Kartellen gjorde entre på den svenska hiphopscenen. Men mycket har hänt sedan gruppen testade gränserna med maskerade ansikten och drogromantik. Från att ha varit en musikgrupp som polariserat hiphopsverige på ett sällan skådat “hate it or love it”-sätt har gruppen lyckats skapa en skiva som når ut till en bredare massa. Kartellen är fortfarande Kartellen. Men Ånger & kamp ger oss fler sidor av ett redan intressant mynt.

Sebbe Staxx, som med tiden har blivit Kartellens frontman, bär ett stort ansvar på gruppens andra skiva. Rinkeby-rapparen Kakka är inte med på något spår, och trots att Kartellen-grundaren Kinesen har skrivit en del av texterna, är det Sebbes Staxxs röst som hörs i högtalarna. Och det låter bra. Det känns som att Sebbe Staxx har utvecklats med åren. Rösten andas mer rutin och texterna avspeglar rösten...


Läs hela recensionen på http://blog.whoa.nu/2012/11/22/recension-kartellen-anger-kamp