I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa recenserar: Embee – The Mellow Turning Moment

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2010-02-22 12:20

Whoa recenserar: Embee – The Mellow Turning Moment

”Det är inte hiphop. Jag skulle inte kalla det hiphop. Även om det är uppbyggt på samma sätt.”

Så förklarar Magnus Bergkvist sitt senaste soloproject, The Mellow Turning Moment.

Det var ett tag sedan Tellings From Solitaria, och man får säga vad man vill om Embee, men att påstå att han är något annat än en musikalisk verkstad vore lögn. Det finns en skillnad mellan att inte göra något, och att faktiskt ligga på lur och producera i skymundan. För någonstans är det tyvärr där han hamnar; i skymundan.

Embee har inte gjort sig känd som en producent som skapar hit efter hit, men ändå har Looptroop Rockers kunnat hålla sig jämt över ytan med sitt igenkännbara sound. Vi vet vad vi ska förvänta oss av LTR, och det är här Embees soloprojekt kommer in. I skuggan av Looptroop-soundet, vidgar han sina rytmiska vyer och den här gången är det med hjälp av några av Sveriges främsta sångerskor. På ett hörn finns även San, sångerskan från den Japanska electronicagruppen Antennasia. Trots den uppenbara oförmågan hos oss med begränsade språkkunskaper att förstå vad som sjungs, levererar San en av skivans starkaste vokaliska insatser. Vilket man även kan säga om Maia Hirasawa. Och Nina Ramsby. Och Daniel Lemma. Och Annika Norlin från Hello Saferide. Ja, faktum är att The Mellow Turning Moment har alldeles för många styrkor för att kunna definieras med en eller två låtar...


Läs hela recensionen här: Embee - The Mellow Turning Moment