I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Come Clean Radio - Hiphopradio (K103.se/FM 103,1) - VT 2009

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2009-02-27 12:13

Come Clean Radio - Hiphopradio (K103.se/FM 103,1) - VT 2009

Come Clean har hållit igång under hela vintern och har sedan 2 veckor tillbaka fått in lite ny stabil teknik i studion vilket vi är glada över. Nu kan det bara bli bättre. Och det är svensk och amerikansk hiphopkvalité som bjuds mellan 19.00-21.00 varje fredag med mängder av gäster i form av rappare, producenter, DJs. Den här våren har mycket hänt så missa för allt i världen när vi går loss över etern eller om du väljer att streama programmet på webben. Mvh / Pontus, Olof, Arvid och Sebastian.

Glöm inte heller att besöka vår blogg/hemsida på www.comecleanradio.se som snart kommer i nytt skal. Gå även med i vår grupp på facebook för att få programutskick och viktig info. Den heter helt enkelt Come Clean Radio.

Så här har årets schema hittills sett ut:

20/2 - Scarface-special och DJ: Viktoria Bromar
13/2 - Jedi Mind Tricks och J Dilla-special samt Chukk Rukkuz och Progress i studion.
6/2 - Minifestival i Göteborg 11/2 med Jeru the Damaja, Paris, Alkaholiks, Beatnuts och Lords of the Underground. Vi spelar musik och analyserar.
30/1 - Vi firar Ken Ring 30 år med att lista hans 20 bästa låtar och intervju Ken, Rusiak, Tommy Tee och Jonas Wikström.
23/1 - Vi låter funken styra den första timmen av programmet och tillägnar den bandet Damn!. En grupp som nyligen släppt sitt tredje album och spelar i Göteborg samma helg.
16/1 - Göteborgsproducenten Dynamo414 besöker studion och vi talar med honom om hans senaste skiva.

27/2 - Henok, Mohammed Ali och Parham

Nu på fredag blir det svenskt för hela slanten och en kamp mot tiden för det är mycket goa grejer som skall hinnas med. Vi ska hinna göra telefonintervjuer med albumaktuella Henok och Mohammed Ali som sitter uppe i Stockholm samtidigt som vi under samma program har Parham (Tredje Linjen) i studion för att prata om hans nya skiva som släpps i dagarna.

Henok är för tillfället aktuell med sin debutskiva Almaz Charming Child (Sonic - Tony Ernst, Dagensskiva.com - Pontus Gustavsson). En flowig historia med modernt sound som fått genomgående god respons hos kritikerkåren som i vanlig ordning fortsätter att älta hans gästinhopp på Mina Hundar för sju och ett halvt år sedan istället på att djupanalysera det materialet han arbetar och skapar idag. Hur som helst kommer vi prata med Henok Achido och hans nya skiva under fredagens program.

En annan grupp som är minst lika aktuell är de två grabbarna Mohammed Ali som nyligen släppte sin skiva Processen på whoa.nu. En skiva som fått mycket god kritik och av många personer förts fram som en av Sveriges bättre skivor genom tiderna. Gå in på whoa och ladda ner skivan för att avgöra. Det var tänkt att duon skulle ner till Göteborg under fredagen men de kommer tyvärr inte ha möjlighet att röra sig till västkusten. Men det hindrar oss inte från att ringa upp och ta reda på ett och annat om Moms och Alias Ruggig.

Men under två timmar ska vi lämna plats för hela tre artister. Sist men inte dyker även rapparen Parham från forna Enhet-V och Tredje Linjen upp för att tala om sitt nya skivsläpp som även det släpps på whoa.nu i dagarna. Vi kommer att världpremiärspela några spår från skivan som bland annat Allyawan, 2 i styrka och Mofeta gästar. En rappare och producent att hålla koll på helt klart, om du inte redan har det. Han uppträder dessutom både på fredag och lördag tillsammans med serietecknaren, rapparen och oraklet Aggro på Pustervik.

Det finns med andra ord stora anledningar att ratta in FM 103,1 nu på fredag mellan 19.00-21.00 eller om ni bor utanför 031-området kan ni såklart lyssna på nätet genom www.k103.se