I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Upsala Nya Tidning & SvD vs. Timbuktu

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2008-10-30 12:35

Upsala Nya Tidning & SvD vs. Timbuktu

Råkade hamna på SvD:s ledarblogg och såg att både de och UNT tycker "popvänstermusikern" Timbuk är ute och cyklar:

Timbuktu är arg. På alliansen. Han förklarar att "Malmö är en fruktansvärt våldsam stad. Den "nya" svenska modellen är en hård marknadsekonomi i stil med USA, och Malmö ligger längst fram i den utvecklingen, tyvärr". Därför ska han "göra allt (han) kan" för att avsätta alliansen.
Det finns bara ett aber - de borgerliga partierna styr inte i Malmö. Och har nästan aldrig gjort det
(..)
Näru Timbuktu, du borde kanske begränsa dig till musiken. Dina samhällspolitiska analyser ger jag inte mycket för. För att citera dig själv: The botten is nådd.

UNT.se
Visst, kritk mot slentrianmässiga uttalanden är ju alltid bra, men dock har ju inte UNT-ledaren läst artikeln han refererar till så värst noggrannt:
Kan alliansen vända utvecklingen?
- Det verkar inte vilja göra det. Jag tvivlar på huruvida de är kompetenta att styra. Tyvärr är sossarna inte mycket bättre.

UNT.se (igen)

SvD har väl en något mer träffande kritik med sin kommentar om att:
Häromdagen kritiserade den slentrianvänstrande popartisten Timbuktu "den 'nya' svenska modellen" som han menar "är en hård marknadsekonomi i stil med USA".

Jaha. Vi kan bara konstatera att Timbuktu på det privatekonomiska planet inte tycks ha något emot utvecklingen. Så här ser det ut på spelsajten ahabingo.com.

SvD.se
...men det känns ändå som ganska slentrianmässig kritik. Vad hände med den djupgående analysen som bör känneteckna ett ledarstick, eller är det den vanliga bloggsjukan som drabbat dem så att de känner att de inte kan motivera sig med annat än snärtiga oneliners?

10-4, over..

"Not so funny now, funny man..." - Å, jo, totally worth it! ;)
Mabande In The Park - once in a lifetime, baby
Thugz 4 hugZ - kärlek istället för gangsterpropaganda