I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[CD] Petter - God Damn It

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2007-11-29 19:09

[CD] Petter - God Damn It

God Damn It innehåller som vanligt när det gäller Petter-album några av de bästa producenterna i landet som Ishi, Astma, Embee, Saska, Kaah, Kihlen vilket garanterar en snygg ljudbild. Många gäster och genreöverskridande samarbeten har alltid varit Petters stil. Oftast tillsammans med den svenska musikgräddan ända sedan gamla dagar då han gjorde låtar med Robyn och Peps Persson och vidare med Moneybrother och nu popikoner som Annika Norlin (Säkert!) och Fredde Wadling. Dock finns det en risk att ta in så många stora talanger som Petter gör på sin skiva, för ofta är det inte han själv som gör den bästa insatsen på låtarna utan gästerna.

 

Medan Petter väljer att plocka in mängder av artister väljer Ken att göra det mycket på egen hand. Han använder sig såklart av sin norska vapendragare Tommy Tee men har också släppt in sina grabbar från Medina bakom mixerbordet. Tillsammans har de lyckats bygga upp en känslofylld platta där Sthlm city, Äntligen hemma och Bryter tystnaden blir de personliga favoriterna som gör en riktigt jämn skiva med hög lägsta nivå. En både bra och dålig sak med skivan är att den ibland är jobbig och nästan lite för tungsint för att lyssna på bara sådär hux flux, det vill säga: den rör sig uppenbart bort ifrån Petters direkta lättillgänglighet.

 

Ken och Petter är de två största hiphopikonerna i Sverige som många gånger varit uträknade på grund av en del svagare skivor de senare åren och nya förmågor som gärna vill ta plats på scenen. Hur som helst har de båda två gjort sina bästa skivor på länge och det känns kul att de båda vågar släppa in nya grepp i sin musik och fortsätta utvecklas. De är två artister som båda sagt att dessa skivor kan vara deras sista. I vilket fall så kommer Ken att fortsätta med musikskapandet genom produktionerna till amerikanska artister som Smif-n-Wessun och Boot Camp Click och Petter lär nog trots allt inte lägga mikrofonen på hyllan för han har ju fortfarande Laleh eller Lars Winnerbäck att skriva in i sin diskografi.


 

Betyg: 7/10


 

/ Pontus Gutsvasson @ Dagensskiva.com

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.