I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Första recensionen av It's A Tensta Thing. Groove.

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2007-11-16 23:47

Första recensionen av It's A Tensta Thing. Groove.

Den första recensionen av It's A Tensta Thing är nu ute i och med att det nya nummret av Groove har landat i din butik.

Erik Hjortek skriver:

"Adam Tensta har under det gångna året lyckats få rejäl snurr på sin singel They Wanna Know. Från till synes ingenstas dök denne 24 åring upp och tycks motta hyllningar från vitt skilda läger: Från tjurskallar som strängt ser rapkvalitet som synonymt med artikulation och grammatik, men också från hippsters som prisar nyskapande och bräschgång högre än guld. Och förmodligen har denna dubbelhyllning en högst logisk förklaring. Adam Tensta är dels en del av den nyare hiphop-arten som kitschhyllar 80-talet och har fans iklädda neon- & pastelfärger, men samtidigt hörs också tydliga - med traditionella mått mätta - skills.

För mig personligen stod vågskålen till en början vacklande jämnt; They Wanna Know är en kusligt catchig och välfilad singel, men Bangin On The System är å andra sidan desto mindre övertygande. När debut-albumet It's A Tensta Thing nu entrar marknaden kan jag bara lugnt skaka loss all undran och konstatera att all hype och de stora förväntningarna var befogade.  It's A Tensta Thing kommer ha en given plats på årsbästalistorna och utan att vara allt för stor i orden vill ajg dessutom påstå att det är en av väldigt få skivor som kan snurra relativt oberoende av situationen. På dansgolvet är den uppenbar, i hörlurarna en höstmorgon på väg till jobbet är den perfekt och hemma i soffan funkar den utmärkt. Sjunk in i den rinnande Atari-tonerna på Walk With Me. Remenissa och bli nostalgiskt skön till 80-Baby. Missa inte den klockrena sömmen mellan snabba S.T.O.L.D och vackra Incredible. Missa inte Adam Tensta och sov för gud skull INTE stort på den här skivan."

En ny litet klipp från vår senaste resa till Lazees Birthday Bash i Malmö ligger uppe på YouTube. Check it out!

http://www.youtube.com/watch?v=eCSMt41cgw0

Du kan även läsa på Dn's hemsida om hur Adam är som konsument.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=715427

www.myspace.com/AdamTensta för mer musik och videos!

It's A Tensta Thing ute 30:e Nov.

RMH