I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

HipHop Dag I Göteborgskalaset!

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2006-07-06 13:47

HipHop Dag I Göteborgskalaset!

Först och främst vill jag säga att Göteborgskalaset har ändrat namn till EM festen! Fast det är exakt lika dant som alla åren, om inte bättre ;)




-I och med detta har vi släppt två tredjedelar av artisterna som ska uppträda på Frihamnspiren. Det känns som om vi har en bra mix på gång med både internationella och svenska artister, säger Henrik Jutbring, programansvarig Frihamnspiren.
Den 9 augusti blir det hiphop och dansanta rytmer Frihamnspiren under EM-festen. På Stora Scenen uppträder Petter, Snook och SLS. På Tältscenen får vi förutom DJ-SM också uppleva en särskilt ihopsatt programpunkt: GBG Grime Bash. Det är den svenske rapparen Max Peezay som har fått fria händer att tillsammans med Luger bjuda in en mycket spännande skara vänner från England och Sverige.
Sedan är det även dags för årets stora händelse i DJ-Sverige när DJ-SM avgörs. Åtta av Sveriges bästa battle-DJs drabbar samman på Frihamnspirens Tältscen för att göra upp om SM-titeln. Vinnaren representerar Sverige i DMC World Finals 2006 i Paris.
Som vanligt för Frihamnspiren gäller fri entré och ingen åldersgräns.

Nybokade artister:
CKY (us)
The Dears (can)
The Rogers Sisters (us)
Greg Dulli and the Twilight Singers (us)
Petter
Snook
The Embassy
Asta Kask
Timo Räisänen
Scissors For Lefty (us)
SLS
Blindside
Burst
Whyte Seeds

GBG Grime Bash:
Max Peezay
Jammer & Ears (uk)
Wiley & Scratchy (uk)
Slix & Tinchy Stryder (uk)
DJ Karnage (uk)
NFL Kru - Slim, D-Chi och Double K