I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Web] The Freedom Ship: En flytande stad.

Övrigt - Webbsidor

   
Hangaround

2008-05-07 22:42

[Web] The Freedom Ship: En flytande stad.

Detta är ett projekt, >>och enligt mitt tycke; ett nytt Babels Torn<<, av den amerikanska multimiljadären Norman L. Nixon. Hans vision, som nu tycks förhindras av finansiering, är rent utav sagt ett flytande monster lika stort som Sundsvalls innerstad (1,3 km lång). Skeppet som kommer att kosta den otänkbara summan 50 miljarder kronor kommer att ha 18.000 bäddar, och lätt räknat kan den ta upp emot 30.000 passagerare, ett tal som endast inkluderar turister (totalt kan den härbärgera omkring 100.000 personer) . Båten kommer att vara fyrtalet gånger större än Queen Mary.


The Freedom ship.

På detta "utopiska" underverk kommer det bland annat att finnas en flygplats, ett skolsystem ("or example; The Freedom Ship High School Soccer team plays a Paris High School team this week at home and an Italian team next week in Italy, while the Freedom Ship High School Band presents a New Orleans Jazz musical at a concert hall in London."), en stadskärna, flertalet hotell ("10,000 hotel units"), köpcentrum, kasinon etc.

http://www.civil.usyd.edu.au/images/news/queen_mary2_4.jpg
The Freedom ship är fyra gånger större än Queen Mary.

Vill man bara vara turist på färjan så är det inte svårare än att ta in på ett av alla hotellen som kommer att finnas ombord. Söker man där emot ett nytt hem så går sviterna på mellan $180,000 till $2.5 millioner. Båten är tänkt att röra sig runt jorden och lägga i land på ett antal destinationer. För att komma i land kommer passagerarna att bli transporterade av mindre färjor (Se: Silja Line) in till hamn (Freedom har även en egen hamn!). Ett varv runt jorden har beräknats att ta upp till två år. Då färjan är så stor, så kommer givetvis farten inte vara utav ett maximalt slag.



The Freedom ship har en egen hamn.

Nixon menar på att detta är ett ultimatum för den som söker en helt ny livstil, "Att försörja sig i frihet". Något som i dagsläget tycks vara blott en stor mans storhetsvansinne.

// SpT

Källor:
http://www.freedomship.com/
http://www.dagensps.se
http://www.kkuriren.se
http://www.harinne.se/blog

Samt: KING #5 . 2008