I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

OOBE, den astrala världen, "dimensionerna" osv..

Övrigt - Vardagsfilosofi

   
Producent

2009-02-17 12:45

OOBE, den astrala världen, "dimensionerna" osv..

hallå!

På senare år har jag blivit väldigt nyfiken på vad som är sanning här i världen och vad som finns på riktigt.. sånt som är näst intill bortglömt i dagens samhälle där materialismen flödar.

Finns det fler som är intresserade av sånt här på whoa måntro?

Någon som haft en OOBE kanske?



Lite om ämnet så som jag uppfattat det:

Den astrala världen äger tydligen rum i den 4e dimensionen (av 9 dimensioner totalt), med de 5 sinnena så kan vi människor uppleva de 3 första dimensionerna, men för att uppleva flera så måste vi genom meditation sätta kroppen i en sorts trans och "lossa" den astrala kroppen (för att komma till den astrala världen) från den fysiska kroppen, något som även sker när man dör/avslutar sin fysiska existens för denna gången..
därav har många vid nära döden-upplevelser sett sin egen fysiska kropp uppifrån men sedan återvänt till att åter igen vara medveten via sitt fysiska liv och kan berätta om hur dom som svävade ovanför sin kropp och såg den, men inte var en del av den..

Detta p.g.a att man är vid fullt medvetande när detta sker, life itself is consciousness, där man har sitt medvetande lever man, och detta är även en förklaring till varför drömmar är lika verkliga som livet själv.. dom flesta drömmer bara ganska okontrollerat och tar drömmen bara som en dröm, vissa lär sig att kontrollera sina drömmar, s.k lucid dreaming, vissa lär sig även att göra OOBES, men alla kan lära sig båda genom övning då man som människa har tillgång till bl.a den astrala världen..


Oerhört intressant tema iallafall, finns mycket litteratur om det.
Shirley MaClaine har skrivit mycket böcker om ämnet bl.a


Berätta om era erfarenheter eller dela med er av era kunskaper om ämnet.

Nine.D
Multifaceted Creativity
http://www.INFININETY.se