I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Framtidsfunderingar och iCrap

Övrigt - Vardagsfilosofi

   
Moderator

2008-11-23 16:58

Framtidsfunderingar och iCrap

Med inspiration från förra veckans avsnitt av succéprogrammet Boston Tea Party blev jag sugen på att höra vad Whoa-folket tror om framtidens gadjets.

Redan nu är prylar som iPods, iMacs och iPhones vardagsmat för pryl-fantaster såväl som för oss vanliga gadjet-Svenssons, men vad tror ni blir nästa steg i storföretagens plan att digitalisera, och därmed ta över, världen?

Tanken med tråden är att vi ska spåna fram prylar, som inom en inte alltför avlägsen framtid, kan bli verklighet och ersätta det som vi nu är vana vid. Kommer det tex. lanseras en iTime Machine i fickformat inom dom närmsta årtiondena? Här följer tre exempel på vad jag tror kommer dyka upp:

iShop

Vanliga affärer kommer dö ut och internetvaruhus kommer ta över. Istället för att gå till den lokala mataffären och handla mjölk och potatis lägger du en order via deras webbsida. En robot plockar ihop dina varor och din matkasse står färdig och väntar på dig för avhämtning. Detta kommer sedan utvecklas ytterligare. Då behöver du inte ens gå till affären, utan en robot kommer hem till dig och lämnar dina varor.

iRead

Böcker i den form vi nu känner dom blir snart antika. Dom kommer ersättas med digitala skärmar i Game Boy-storlek där du laddar ner texter, filmer, musik osv. direkt från det globala nätverk som vi idag känner som Internet. Det fiffiga med iRead är att texten förstoras ju längre bort från ögonen du håller den, och har du ett synfel anpassas glaset så du slipper ha glasögon när du läser. Dock kommer det inte behövas. När iRead är redo för marknaden kommer glasögon inte existera. Alla människor kommer nämligen ha små digitala kameror i ögonhålorna.

iGoogle

Att sitta och småprata med sina vänner över en kopp kaffe är idag något som väldigt många av oss gör dagligen. Man kanske diskuterar politik, sport eller musik. Med iGoogle slipper man fråga kompisen på andra sidan bordet om hon kommer ihåg hur dom första raderna i den där låten går, eller om hon vet vad det blev för resultat i gårdagens hockey-match. Man kopplar bara sin iGoogle till en USB-kontakt i nacken, sen läser den av dina hjärnvågor, skriver ner dom, googlar och svarar sedan innan du själv ens har ställt frågan. Det ger dig tid att prata om viktigare saker för i framtiden kommer man vara tvungen att köpa sin tid, så det gäller att spendera den väl.

Så, gott folk! Ös på med eran iCrap.

"Förrsten så håller jag med om att squirtle är väldigt lik killen i calvin klein - reklamerna. Och det är inte fy och skam. =)" - katt_