I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Kan ett vetenskapligt bevis övertyga dig till.....

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2004-08-30 18:53

Kan ett vetenskapligt bevis övertyga dig till.....

att bli religiös?

Idag när jag läste tidningen (GP) var det en notis om att de hade hittat spår efter syndafloden.

Hela artikeln:

"Forskare fann spår efter syndafloden"

"Stockholm: Kan syndafloden som den beskrivs i Gamla Testamentet ha inträffat i verkligheten? Mycket tyder på att något liknande hände för omrking 8000 år sedan.
Enorma vattenmassor från Medelhavet tros då med stor kraft har brutit igenom en naturlig landtunga vid nuvarande Bosporen och forsat ut i Svarta havet.
För sju år sedan hävdade en amerkiansk-rysk forskargrupp att det faktiskt funnit geologiska spår av något som liknar den bibilska beskrivningen av syndfloden.
40 dagar och 40 nätter
Enligt 1:a Moseboken öppnades himlens dammluckor det år då Noak fyllde 600 år och regn strömmade ner jorden i 40 dagar och 40 nätter.
Vattnet fortsatte stiga i 150 dagar innan det vände och vattnet började sjunka undan.
Maringeologerna William Ryan och Walt Pitman vid Lamont-Doherty Earth Observartory i New York beskrev i en studie 1997 ett scenario för hur Svarta havet för ungefär 8000 år sedan, då en lågt belägen sötvattensjö, kan ha översvämmats från Medelhavet."

Min fråga till er är då, om ni fick vetenskapliga bevis på att Toran/Bibeln/Koranen innehåller sanna och bevisade händelser, skulle det få er att bli religiösa?
Idag tror många att t.ex. Koranen och Bibeln innehåller påhittade berättelser, många anser att det är "sagor". I både Koranen och Bibeln står det tydligt vad konsekvenserna är för en icke-troende. Med förutsättning att ni vet detta (konsekvenserna), skulle ett veteskapligt bevis räcka för er att vända era liv totalt, genom att sluta leva i "synd" och bli religiösa. Om så är fallet, vilken religion tilltalar er mest och vilken skulle ni vända er till? (Judendom,Kristendom,Islam)

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.