I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Påstå och fråga!

Övrigt - Blandat

   

2011-11-24 13:41

Påstå och fråga!

En liten bakgrundshistoria kanske kan vara på sin plats.

Idag har jag spenderat några timmar med att kolla vad som fanns under mina aktiva trådar, inte de senaste utan de äldsta, kom över lite roliga grejer.

Så, vad vill jag göra nu då?

Jag vill självklart starta upp en gammal tråd från 2008 som jag tycker är kul, men, jag tänker ändra på den ganska mycket så et blir något nytt.

Det man ska göra är alltså att påstå något för att sedan fråga varför det är så. Eller fläta in det hela i frågan så att det blir ett påstående. Sedan ska nästa person svara på fråga och försvara sin ståndpunkt även om den inte är sann.

Till exempel:
Användare 1: Varför snor du av dina vänner?
Användare 2: För att jag är ett as, såklart!

Eller

Användare 1: Jag ser att du haltar på vänster ben, vad har hänt?
Användare 2: En vacker dag i juli skulle jag promenera när ett luftskepp kraschade 5 meter ifrån mig. Jag blev självklart helt paff när jag såg detta och missade stubben som var framför mig varpå jag snubblade och stukade foten.

Efter detta ska man ju då ställa en ny påstående fråga och leken kan fortsätta.

Börjar lite mjukt då.

Hur kommer det sig att det hela tiden i din närhet finns 6 sorters fåglar?- Vad händer om ljuset kastas i fyrtiofem graders vinkel mot en vattenyta?
- Det släcks.