I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Resa] FAQ och tips

Övrigt - Blandat

   

2011-10-21 14:25

[Resa] FAQ och tips

Hej!

Tycker att det behöver en sådanhäringa tråd, där alla vanliga frågor, tips och dylikt kan tas upp. Det dyker för jämnan upp trådar som heter "Billiga resor till ___", "Billiga hotell i___?" osv. Tycker mod/admin att den ska heta något annat, eller att den inte alls behövs kan mod/admin gärna byta namn eller slänga den.

Tanken är att folk lägger till och att man för det mesta ska hålla sig till denna tråd för allmänna frågor om resor. Bidra gärna med andra tips och rekommendera olika sökmotorer etc. efter egna erfarenheter.

Fyll på nedan.

FAQ
Fråga: Hur långt i förväg borde man boka sin resa, för att det ska vara billigast?
Svar:

Sökmotorer för flygresor
http://www.seat24.se
http://www.flygstolen.sehttp://www.ticket.se
http://www.mrjet.se
http://www.resfeber.se

Sökmotorer för tågresor

Sökmotorer för bussresor

Sökmotorer för vandrarhem
http://www.hostelworld.se
http://www.hostels.com
http://www.hostelbookers.se

Sökmotorer för hotell
http://www.hotels.com

Billigaste flygbolagen
http://www.ryanair.se
http://www.easyjet.se

Billigaste tågbolagen

Billigaste bussbolagen
http://www.swebusexpress.se

Rekommenderar:
www.ticket.se - brukar vara billiga(re) och det är smidigt att boka via dom.
www.seat24.se - håller hyfsat låga priser, smidigt att boka via dom, men väljer hellre ticket än seat.

Andra tips:
- Danhostel är det bästa vandrarhemmet jag bott på i Köpenhamn. Det är 4 stjärnigt och det enda minuset jag kan komma på är köket.
- Att flyga till Manchester med Easyjet är riktigt jäkla billigt, specielt tis-fre.
- Bo inte på Walkabout i Manchester ifall du inte 1) ska festa hela nätterna (gäller helger), 2) orkar släpa upp väskorna några våningar då hissen inte har fungerat på väldigt länge, 3) ska stanna en längre period och inte vill sova på fjädrar, 4) gillar att handfat läcker, duschen antingen är skållhet eller iskall, det inte går att spola toaletten ordentligt och att det läcker från taket när någon i rummet ovanför duschar... Men ska man bara stanna ett par nätter, går det väl an.
- City room and apartments i Malmö är ett riktigt mysigt vandrarhem. Var nyrenoverat 2007, är inte 100 på hur det ser ut nu.
- Ta inte taxin till flyget i London, ta tunnelbanan. Och är du där för sightseeing och för att turista, be om en sightseeing-tunnelbanekarta i tunnelbanan. Där är alla turistattraktioner utplacerade och den är väldigt lättöverskådlig!

Just nu kommer jag inte på mer, men fyll mer än gärna på :)

"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan