I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

10 most liveable cities. Någon svensk stad med på listan?

Övrigt - Blandat

   
Poet

2011-08-30 22:03

10 most liveable cities. Någon svensk stad med på listan?

http://www.huffingtonpost.ca/2011/08/30/melbourne-vancouver-liveable-cities_n_941811.html?ir=Canada&icid=maing-grid7|canada|dl1|sec1_lnk3|90747



Alltså inte för att vara sån, men WTF? För någon som bott i Toronto, så är det visserligen en skön stad och definitivt något man kan tänka sig bo i, men de har ju inte ens i närheten av det skyddsnät vi har i Sverige, deras infrastruktur suger balle, visserligen är sjukvården gratis men högskola och universitet kostar. Men hur fan kan inte åtminstone Stockholm vara med på den listan medans Helsingfors är det? No offense to Finland, just saying.

Detta är tydligen kriterierna..

The Global Liveability Survey scores cities on the basis of stability, health care, culture and environment, education and infrastructure.


Stabilitet: Det har vi tydligen inte alls i Sverige? Undantagstillstånd sker hela tiden...

Sjukvård: Sist jag checkade så hade vi ändå skattefinansierad sjukvård, även om borgarna gör allt de kan för att privatisera det.

Kultur: Vi saknar trots allt ett NBA lag, MLB och NHL lag, så hur mycket kultur har vi?

Miljö: Är inte Stockholm typ en av de renaste städerna i världen?

Utbildning: Behöver vi ens gå in på det?

Infrastruktur: Googla Torontos tunnelbanesystem tex och jämför med Stockholms. Kom ihåg att Toronto är den stad på 5,5 miljoner och Stockholm ca 1,5 miljoner. All övrig infrastruktur är tydligen katastrofal också i Sverige... eller?

Nu vill jag inte vara självgod och anta att vi är så jävla bäst i Sverige, men för någon som bott i Toronto och varit i Finland också, så kan man ju inte låta bli att undra hur de räknat ut detta?

At the gates of Eternity...