I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

EUs reglering av örter och vitaminer - på riktigt?

Övrigt - Blandat

   
Redaktionen

2011-05-15 00:24

EUs reglering av örter och vitaminer - på riktigt?

Jag ska inledningsvis berätta att jag har ganska svårt att hitta något officiellt uttalande eller vattentäta länkar angående detta, men ändock finns det många oroliga utöver mig själv som har tagit upp det här så jag tänkte stämma av med whoa och kolla om det är någon annan som har hört eller läst om detta.

lite länkar som tar upp ämnet

http://anh-europe.org

http://euobserver.com


http://www.thehealthierlife.co.uk

http://www.galacticchannelings.com (svenska)

varning: vaken.se!
varning2: vaken.se!


saxat från ovanstående länkar:

”Tanken att människor skulle behöva rådgöra med sin läkare för att få tillgång till dessa örter eller att det skulle bli en dramatisk begränsning av örter tillgängliga har orsakat omfattande protester över hela Europa med anklagelser om att främja en nanny state, som begränsar individens val och spelar i händerna på läkemedelsföretag söker vinster från patentering växtbaserade behandlingar.”


Licensiering är bara ett sätt att generera extrapengar för staten. Det kostar 50.000 pund för att licensiera en produkt – kostnader som är okej för läkemedelsindustrin, som tjänar miljarder på en enda produkt, menar Vicky Perks.



”De nya reglerna tar bort den personliga valmöjligheten och valfrihet. Många produkter kommer inte längre att finnas i hälsokostaffärer och människor kommer att vända till internet – jag skulle inte köpa något medicinskt över internet eftersom du helt enkelt inte vet vad du får.”



så ja, shoot! vad tror ni och vad tycker ni?

namaste