I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Lista] Vad kostar det i..?

Övrigt - Blandat

   

2008-05-27 23:56

[Lista] Vad kostar det i..?

När man skall ge sig ut på en resa vare sig det är en veckas semester eller en längre resa på flera månader vill man ofta kunna skapa en skaplig kalkyl över hur mycket pengar som kommer att gå åt.

På eget bevåg tänkte jag därför skapa en tråd där alla beresta whoaiter skulle gå samman och utforma en lista över kostnadsläget i diverse länder. Det skulle vara toppen om moderatorerna kunde seöver tråden efter hand och kanske sätta resmålen i bokstavsordning etc.

Land:
Ort:
Billigt
Dyrt:

Skriv gärna en upskattad dagskostnad inkl. boende för samtliga ter premisser:

Budget: (backpacker style, med vandrarhem och hemlagad mat, kommunaltrafik etc.)

Medium: (skapligt hotell, mestadels resturangbesök, en del taxiresor)

lyx: (ja tror ni fattar)

Övrigt:




---------------------------------------------------------------------------------------------


-Exempel:

-Land: Sverige
-Ort: Göteborg
-Billigt: ehm.. Inget är direkt utmärkande billigt, kultur (såsom teater och muséum) är till viss del subventionerat och kan upplevas relativt billigt.
-Dyrt: Alkohol, Bensin

Dagskostnad:

-Budget: Vandrarhem går att hitta för 150 kronor natten, mat behöver inte kosta många kronor per portion om man handlar i lågprisbutikerna "netto" och "Lidl". Göteborg erbjuder många sevärdigheter som är gratis eller billigt. uppskattning: 250-350kr. Det mesta finns inom gångavstånd annars kostar en och en halv timmes kollektivtrafik 25:-

-Medium: Helt okej hotell inkl. frukostbuffé finns att finna för 350kr och uppåt. Med besök på Liseberg, paddanbåten, inträden till muséum, konsertbiljetter etc. kan kostnaden springa iväg precis så mycket som man har råd med. Resturangbesök kan bli relativt billigt. under lunsch serverar många resturanger mat för 50-75:- och på kvällen finns det gott om 2för1 erbjudande. Uppskattning: 550-850.

-Lyx: Taxiresor är ganska dyrt och taxametern tenderar att springa iväg, framförallt om man inte är från stan. Det finns gott om lyxhotell, resturanger aktiviteter för den ekonomiskt oberoende. Att leva i lyx och shopping kan kosta hur mycket som hällst, det finns inga övre gränser. Undre gränsen för att uppleva lyx uppskattas till 4-5000/dag.

-Övrigt: Kostnadsläget är ungefär detsamma över hela riket, men är något högre i storstadsregionerna. Man kan exempelvis komma billigare undan om man kan tänka sig att bo lite utanför stan. En halvtimma med kollektivtrafiken kan dra av kostnad på såväl hotell/vandrarhem som resturanger.











Så kära Whoaiter. Kör igång nu!


Tror du mej inte? Fråga min mamma!