I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

"Gatsmart"

Övrigt - Blandat

   

2006-10-19 11:26

"Gatsmart"

På senare tid har jag uppmärksammat att ordet Gat(u)smart används väldigt flitigt i media. I kvällstidningar och skvallertidningar används ordet, konstigt nog, nästan alltid i samband med mode. "Klä dig rätt i höst"- artiklar, "Handla på billigt på internet" osv, jag kan inte sluta irritera mig på uttrycket, eller snarare på skribenternas användning av ordet. Löjligt att störa sig på en skitgrej, men vad har "att vara gatsmart" med att se ut som en modell att göra?

http://susning.nu/Gatusmart

Ett intressant inlägg från http://intressant.se/i/ocs2/gatsmart

Vad är det som är gatsmart med att betala hutlöst mycket pengar för kläder? I min värld vore det gatsmart att betala så lite som möjligt för att se ut som a million bucks. Christoffers skjorta kostar 2100 spänn. Det är för att det "är något italienskt märke och kommer från NK i Göteborg." Jag hade förstått märkesbögeriet och att grabben slantar upp bara därför, om han...

Kan bara hålla med. Här är några länkar där ordet dyker upp:

http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,670277,00.html

http://shopoholychic.webblogg.se/090806213035_gatsmart_mode.html

Ha en bra dag.

Soy esa clase de persona, me buscan todos los hermanos mayores de los niños de la zona