I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Poker typer på Internet

Övrigt - Blandat

   

2006-10-06 19:57

Poker typer på Internet

Har märkt av två sorters typer som sticker ut.

Trapper

En person som alltid bara synar med PP och slowspelar sig till oblivion. En riktigt kass strategi eftersom folk ofta drar ut dem och träffar flush mot floppad stege, fyrtal mot floppad kåk o.s.v. Kan betala sig om någon annan bettar friskt, man bara callar, och handen står till slutet.

Grinder

Person som bluffar allt och hela tiden. Ofta med bets över pottstorleken. Misslyckas det så betalar det ofta igen sig i det långa loppet då många nervösa personer slänger top pair på floppen. De tror allt möjligt, att grindern har två par eller stege, you name it. Fungerar bara en stund sen måste de byta bord för alla förstår vad de håller på med.

Sen kan de klassiska epiteten Loose/Tight & Aggressive/Defensive mfl användas på båda sorters speltyper.

T.ex. en grinder är ofta lös och aggressiv, spelar många händer och bluffar på allt. Men han kan också spelare tightare och köra linan ut när han dock väl spelar en hand.

En trapper är ofta defensiv och tight men kan lika gärna spela löst och spela många händer för att hoppas på träff.

Håller ni med om detta, eller ser ni det på ett annat sätt?

Personligen varierar man ju sig beroende på spelmotståndet, är det en grinder vid bordet så tightar man till spelet om det är cash game men inte fan låter man honom dra. Är det en tight person så bettar man friskt på det mesta men man kan också köra samma mynt tillbaka. Spela draghänder så länge det är billigt och casha in t.ex. med en stege mot en triss. Det finns självklart många olika typer men dessa två är mest tongivande, iaf där jag spelat.

Slutfråga, om ni skulle använda de nämnda klasserna, hur spelar ni oftast (självklart varierar det, men överlag får man ändå en stil som dominerar ens spel)?

//Peace