I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ska jag skaffa barn?

Övrigt - Blandat

   

2006-09-13 15:40

Ska jag skaffa barn?

Hej, jag heter Johnny och jag har funderat på en sak...

Det är så att jag har uppnått den ålder då det börjar bli dags att yngla av sig. Min fru är några år yngre, men självklart fertil som en bidrottning. Vi har kommit fram till att vi just nu är i en fas där barn skulle passa in rätt bra i livet. Min karriär går på tomgång (som alltid) och hon har en tjänst där barnledighet och annat inte skulle vara ett stort problem. Ekonomin är finfin, lägenhet i barnvänligt område och kombi har vi också. Så långt är allt bra. Men jag börjar få huvudbry över en annan sak; är jag verkligen en person som ska skaffa avkomma?

Jag, som gärna funderar på darwinism och det naturliga urvalet, känner mig lite osäker på om det är riktigt rättvist eller moraliskt att föra mitt genetiska arv vidare. Som jag någon gång berättat här (vissa har kanske förstått det utan vidare förklaringar) så är jag inte riktigt som alla andra. Jag ser väl okej ut, är inte helt dum i huvudet och anses vara en ganska trevlig prick. Men allt står inte rätt till. Jag har bland annat en personlighetsstörning, har haft diverse psykiska problem i form av ångestsyndrom, har en fallenhet för missbruk av alkohol och droger. Det är lite av varje alltså.

Jag vet att jag kommer vara en bra farsa, det är inte på det planet mina funderingar finns. Aldrig i livet skulle jag bära hand på varken min fru eller mina framtida barn, det finns inte på kartan. Jag tror inte heller att mina demoner skulle påverka min familj på ett direkt sätt, jag håller dem i schack och har gjort det under många år nu. Men, de där jävla defekterna finns ju i mina gener. Mina barn kan drabbas av det som jag gått igenom genom arv. Hur stor sannolikheten är vet jag inte, har frågat lite specialister men de är försiktiga med att ge siffror och jag vet inte heller om det skulle hjälpa mig.

Så, vad säger ni? Är det ansvarslöst att producera knoddar eller ska jag köra på och hoppas på det bästa? Skulle vara bra att höra andras tankar om det här, känns som om jag själv har hamnat i loop...

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.