I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Universal Music visar vägen!

Övrigt - Blandat

   

2006-08-31 13:32

Universal Music visar vägen!

Gratismusik från Universal hotar bransch

Världens största skivbolag, Universal, har bestämt sig för att lägga ut all sin musik för gratis nedladdning. Ett beslut som kan få stora konsekvenser för företag som säljer skivor.
”Kan vara förödande för vår bransch”


– För det första är vi väldigt förvånade över att det kommer från Universal, som är världens största skivbolag. Följer de andra efter, Warner, EMI och flera andra, och tjänsten har hög kvalitet, då kan det i framtiden vara förödande för vår bransch och alla andra som säljer fysiska och digitala produkter, säger Karin Rydberg, marknadsdirektör på Bonnierägda Homeenter.

Skivbolaget Universal tänker tjäna pengar trots att deras musikkatalog blir gratis. Det gör de genom reklam och annonser på den webbplats där deras musik kommer att finnas för nedladdning laglig och gratis.

Målet är att ta upp kampen mot piratnedladdningarna. Men det här gör också att Karin Rydberg på Bonniers Homeenter ser en osäker framtid.

– På kort sikt kan man säga att vi kommer att vara väldigt försiktiga med investeringar.


Länk

Vad säger ni? Bra eller anus?
Personligen anser jag att detta kan vara rätt utveckling, de har väl kommit fram till att det inte går att stoppa nedladdning av musik - så de anpassar sig istället.

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.